Gjør en levende krans selv

plante levende krans hagedesign

Solide, tørketolerante sukkulenter er et perfekt pryd for porter, gjerder, vegger og dører. For å lage en levende krans trenger du:

– trådkransform

– Langfiber torvmose

– Blanding av pottejord

– sukkulenter

– Blomsterhandler laget av wire

Vakker, levende krans

planter krans former ideer levende krans

Kransformer er tilgjengelige fra håndverksbutikker i en rekke forskjellige former som du kan tilpasse til ditt landskap. Omsorg avhenger ikke av kransens form, men av størrelsen: større kranser beholder fuktigheten bedre enn små kranser og krever mindre vanning.

Bløtlegg torvmosen i vann i en time før du planter kransen din. Ta en håndfull mos og klem overflødig fuktighet lett. Legg mosen på bakken og på sidene av kransformen din.

Bland pottejord

plante en levende krans

Etter at du har lagt mosen på sidene av kransformen din, fyll dem med pottejord. La det være en tomme ledig mellom bunnen og toppen av mosen. Fukt pottejord, bland det lett, fjern sukkulenter fra potter og ordne plantene slik du vil.

mer mose mellom plantene

plante en levende krans av mos

Legg mer mose mellom plantene slik at det blandes med pottejord og holder seg på plass. Bruk klips eller slips på mosen for å feste den på plass.

vikle kransen med wire

plante en levende krans

Om nødvendig vikles kransen med wire. Vann kransen etter planting. La kransen stå i leiligheten i en uke. For gode resultater, legg kransen på et skyggefullt sted.

Toppplanter for en livlig krans

Hagedesign, plant en livlig krans

– Aeoniums

– Rosenkransvin (Ceropegia)

– Crassulas

– Echeveria

– Euphorbias

– Haworthien

-Høner og kyllinger (Sempervivum)

– Kalanchoes

– Sedum (typer bakdeksel)