Visste du at hageterapi er en av de heteste helsetrendene for 2019? Under Chelsea Flower Show ga Kate Middleton spesiell oppmerksomhet til dette aspektet. Hun var meddesigner av den såkalte RHS Back to Nature Garden sammen med David White. Sammen ønsket de å hjelpe barn, familier og hele lokalsamfunn med å finne sin indre ro i naturen. Etter ferdigstillelse av blomsterutstillingen ble hagen ins Dewnans senter i Dawlish forskyvning. Dette er et helsesenter og hagen blir sett på som et tiltak for pasienter og besøkende som kan nyte blomstene der og hente glede av dem. Så hvis du vil bli en gartner i ordets moderne forstand, må du tenke nøye gjennom alle trinnene mot den enden. Du trenger hagedesignideer som gjenoppretter forbindelsen til naturen på et dypt psykologisk nivå. Så du skaper ikke bare et flott grønt miljø rundt deg, men du vil også kunne ta vare på din fysiske og psykiske helse. Da har du et profesjonelt nivå som gartner. Her er de 7 beste trinnene for hvordan du oppnår dette!

Hagedesign i naturstil

hagedesign eldre måte

Vis med hagedesignideene at du setter pris på landskapet rundt deg

Den aktive delen av utvalget av hagedesignideer bør innledes med en passiv. Len deg først tilbake og observer omgivelsene rundt deg. På hvert område og på hvert jordstykke er det et unikt potensial for en personlig oase.

Vis takknemlighet for det du har og få mest mulig ut av det. De naturlig eksisterende luktene, støyene og utsikten bør bringes ut maksimalt.

Det er hagedesignideer med terapeutiske effekter

hagedesign eldre ideer

Hagen – en nytelse for alle sanser

Ikke bekymre deg for når hagen din er helt klar. For i praksis er det ikke noe som heter en helt ferdig hage. Føl jorden mellom fingrene og se utviklingen av de enkelte plantene. Nyt den unike strukturen og bli kjent med hvert lite stykke i hagen din. Ideer for hagedesign må forenkle denne prosessen så mye som mulig for deg. Fordi det er her glede av naturen består, som virkelig berører sjelen dypt.

Hagedesignet kan lages på en slik måte at man kan meditere fantastisk

hagedesign fabelaktig fargerik design

Velg dine favorittplanter og forhør om dem

Dyp kunnskap om flere plantearter er en umulig oppgave i praksis. Det er i hvert fall det nybegynnere tror på hagedesign. Men det ser ikke så ille ut hvis du nærmer deg dette målet trinn for trinn. Du kan velge en plante eller to først og utforske dem en etter en. Selv en i måneden ville være nok. Gå deretter videre til neste. På et tidspunkt vil du virkelig ha det som trengs for å kunne spørre om flere planter samtidig. Denne kunnskapen er også en måte å nye ideer til hagedesign.

Kontakten med jorden beroliger deg?

hagedesignhender i bakken

Tren deg selv i konsentrasjon

Har du bestemt deg for enkle hagedesignideer? Selv i dette tilfellet er et høyt konsentrasjonsnivå veldig populært. Når du designer hagen, må du ofte jobbe med visse tidsfrister, og innsatsen er ikke liten. Prøv derfor å være virkelig fokusert og bestemt. Start med konsentrert utførelse av mindre hagearbeid, og fortsett deretter til de større.

Edle møbler som også forsvinner i naturen – perfekte forhold for å nyte naturen

hagedesign grus og møbler ideer

Definer hovedformålet med hagedesign

Hagedesignet og dermed ideene til hagedesign kan ha et bestemt formål. Hvis du virkelig vil ta vare på din psykiske helse med det, må du også huske på det. Fokuser på inspirasjonene og handlingene som gir deg ekte glede og avslapning. Føler du deg trygg ved å berøre jorden eller kutte grønne planter? Avhengig av saken, bør du bestemme karakteren til hagen din. Arter med lite vedlikehold vil koste deg mer kontakt med tekstur og mindre skittent arbeid.

Plantebed er ofte den enkleste ideen for hagedesign

hagedesign morsomme plantesenger

Hva kan roe deg ned etter jobb?

Vi er alle slitne etter jobb, men det burde ikke være en unnskyldning for ikke å gjøre mer på slutten av dagen. På samme måte som trening, kan små aktiviteter i hagen etter jobb fjerne spenningen og hjelpe oss med å slå av de ubehagelige øyeblikkene i løpet av dagen.

Hagedesign brukes som terapi for barn med nedsatt funksjonsevne

landskapsarbeid for mennesker med nedsatt funksjonsevne

Spør alltid tilstanden din

Planen for hagedesignideene du har satt opp trenger ikke alltid å bli fulgt til hundre prosent. Mellom anna kunne du unne deg rolige stunder og stille spørsmål om alt faktisk skjer på best mulig måte. Fordi du når som helst kunne stoppe et øyeblikk og transformere hagedesignet på en slik måte at det virkelig fører deg til indre fred.

Plantebed i forskjellige høyder – en idé om hagedesign som gir like mye variasjon

hagedesign plantesenger i forskjellige høyder

Jo mer naturlig hagedesignet er, desto mer terapeutisk er det

hagedesign plantesenger ideer

Gjør vedlikehold av hagen behagelig

hagedesign rundt planteseng

hagedesign sittende kvinne

hagedesignbord med stoler

Lilla blomster på en grønn eng – flott ide for hagedesign for avslapning

hagedesign flotte planter i lilla

hagedesign ideer med sukkulenter

vanning blomster hage design

Forskning på planter har også en terapeutisk effekt

gårdsplass for eldre hagedesign

Grus med steiner - ideer for hagedesign

mutetr og barnehage design

Hagearbeid kan holde lokalsamfunn sammen

naturlig hage bakgård hagedesign ideer

planter i rosa og hvitt hagedesign

plante senger ideer hagedesign

skrap og planter hagedesign

Gi deg selv pauser, men arbeid også med konsentrasjon 

flotte brede plantesenger hagedesign

flotte hagestier landskapsarbeid

Det er mange enkle hagedesignideer for forhagen

flotte grønne områder hagedesign

gode ideer med planter hagedesign

flott hjul på veggen hagedesign

Ta vare på krydderne selv

Ulike typer planter hagedesign

forskjellige soner av hagedesign

to eldre damer landskapsarbeid