Alle hageeiere er godt informert: Hageområdet kan ikke alltid være så vakkert plantet at du kan nyte et ekte fargespektakel ute i ditt eget uteområde hele året. Vi innrømmer at det er vakre hageblomster, men i de fleste tilfeller forsvinner de raskt. I tillegg kan eviggrønne busker finnes i hver hage, som fungerer som bakgrunn for andre planter. Du kjenner sikkert også de hageplantene som belyser de skyggefulle hageflekkene og gjør dem attraktive. Det betyr at du kan finne noe som passer for enhver stil og smak. I dag ønsker vi å rette oppmerksomheten mot hageplanter med flerfarget løvverk og introdusere deg for 5 favoritter blant dem. Med sine fargerike bladdekorasjoner sørger de for mer farge i hagen din i flere måneder og setter interessante fargetoner selv i kjedelige hagehjørner. De er ikke bare iøynefallende, men også uunnværlige i alle uteområder, fordi de gir mer farge og drama der.

Med hostas kan du se dette typiske fargespillet – hvitt på grønne blader.

typisk fargespill - hvitt på grønne blader

  • Sett hageplanter i den rette scenen med fargerikt løvverk

Noen hageplanter er flotte blikkfang og får hagen til å se attraktiv og innbydende ut. De imponerer med sine fargerike blader. De er perfekte blikkfang i staudebedet eller individuelt arrangert i en gryte. For bedre å vise frem sin naturlige skjønnhet, kan du plassere dem mot en mørk grønn bakgrunn.

Hvordan lage fargede kontraster i hagen og legge til litt mer visuelt drama. Kombinasjonene av hageplanter hvis blad- og blomsterfarger tilhører samme fargepalett er spesielt iøynefallende. For eksempel kan du koble hvittgrønne blader med hvite blomster og skape ekte høydepunkter i hagen. Du vil snart finne ut hvilke hageplanter som kan brukes for å oppnå et så attraktivt utseende.

Et fenomen i naturen – det vitale klorofyllet mangler noen steder, og slik dannes flerfargede blader.

Vakre hageplanter Caladium fargerike blader iøynefallende i hagen et fenomen i naturen

  • Her er våre 5 favoritter blant hageplanter med fargerikt løvverk

I det følgende presenterer vi bare 5 av hageplantene med flerfarget løvverk som tilhører vår favorittliste.

  • Caladium

Caladium er navnet på en hel slekt av planter som kommer fra de tropiske områdene i Sør- og Mellom -Amerika. Vi kjenner disse vakre hageplantene som caladias, og siden 1700 -tallet har arten Caladium bicolor eller colorwort også vært populær over hele Europa. Flerbladet caladia utvikler seg best i skyggefulle hagehjørner, sterkt lys er uutholdelig for dem. Men den trenger høy luftfuktighet og konstant temperatur. De fargerike bladene vokser ca. 40 cm høye, utvikler seg fra et løkstammet rhizom om våren og fortryller oss med sitt fargespektak til sen høst. Knollene overvintrer og caladia kan formeres om våren ved å skille knollene.

Caladia forplantes ved å skille knollen.

Kaladie hageplanter med fargerikt løvverk. Formering ved å skille knoll

Ekstra tips: For å oppnå best effekt i din egen hage, anbefaler vi at du planter den varierte roten i grupper. Slik ser disse hageplantene spektakulære ut og støtter hverandre i sterk vind.

 Disse vakre blomstene må virkelig være riktig iscenesatt, ikke sant?

Hageplanter med fargerikt løvverk Canna vakre oransje blomster

  • canna

Canna, eller blomsterrør på engelsk, er også en tropisk skjønnhet. Den imponerer med sine strålende formede, overdimensjonerte blader. Kananene finnes med grønt, bronse, svart, broket eller fint stripet løvverk. For å understreke sin naturlige sjarm enda mer, utvikler disse iøynefallende hageplantene også blomster som er farget rødt, rosa eller gult. Noen er til og med tofarget, noe som gjør dem enda mer attraktive. Siden blomsterrøret kommer fra tropene, foretrekker det et varmt, solrikt sted i hagen. Høyden på disse perfekte prydplanter varierer avhengig av arten fra 0,50 til 5 meter. De mindre kannene kan oppbevares i gryten, som det kan sees på neste bilde.

 Canna i gryten er den perfekte dekorasjonen for terrassen eller verandaen

Canna i en grytepynt for uteplass eller veranda attraktive hageplanter med fargerikt løvverk

En superstjerne i den skyggefulle hagen – den motstandsdyktige Hosta.

Hosta er en superstjerne i den skyggefulle hagen. Motstandsdyktige og stellige hageplanter

  • Hostas

Vi kaller hosta hosta eller hjertebladlilje. Det fanger øyet umiddelbart i hver hage på grunn av det uendelige utvalget av former, størrelser og nyanser. Med slike herlige hageblomster kan du introdusere mye drama i utearealet ditt, uansett om det er lite eller stort. Disse skyggeelskende stauder lyser opp selv det mørkeste stedet med sitt fargerike løvverk. Vekststørrelsen varierer avhengig av arten. De blå, smaragdgrønne eller chartreuse bladene tiltrekker alles oppmerksomhet. De har kuppelformede tips av rosa, lavendel eller hvite blomster som avrunder det perfekte utseendet til hostaene.

Heuchera eller lilla klokker – et vakkert blikkfang i hvert hageområde.

Heuchera lilla bjeller et vakkert blikkfang i hagen

  • Lilla klokker

De lilla klokkene (Heuchera) er vanligvis eviggrønne, flerårige, urteaktige hageplanter som er utbredt i Nord -Amerika og Mexico. Disse er en flott dekorasjon i hagen. Dette er tøffe, lavvoksende stauder som foretrekker skyggefulle steder ute. Deres attraktive, fint kuttede blader kommer i et nydelig utvalg av chartreuse, lilla, rødt, sølv og grønt. De er flekkete, flekkete og blodårlige i disse fargene. Små rosa, røde eller hvite klokkeblomster er vanligvis synlige over dem, noe som gjør disse hageplantene enda mer interessante.

Disse blå-sølvfargede bladene på Heuchera tiltrekker definitivt alles oppmerksomhet.

Vakre hageplanter Heuchera blå-sølvfargede blader tiltrekker blikk

Det fargerike bladverket og den lave staturen til Heuchera gjør disse hageplantene veldig godt egnet til kantene på blomsterbed og fortau. Du kan også oppbevare de lilla bjellene i en større blomsterpotte eller beholder der de er parret med årlige blomster eller andre stauder. Dette betyr at de lilla bjellene ser like gode ut plantet individuelt som de er arrangert i kombinasjon med andre blomster. Og disse vakre hageplantene har et annet plusspunkt: de er kaldtolerante og kan flytte inn i sommerkvartalet ute tidlig på året, hvor de holder seg til sent på høsten.

 Snøballbladet blære spar skårer med sine mørkfargede løvverk og vakre blomster.

  • Snøballbladet blære

Vår siste favoritt på denne listen er en ganske vanlig prydbusk kalt Physocarpus opulifolius, eller snøballbladet blærespar på engelsk. Deres mørk lilla, nesten svarte løvverk gjør disse hageplantene spesielt imponerende. Snøballbladet blåspurv er lettstelt for hageplanter, så robuste som de er vakre og tåler varme, tørke og vinterkulde godt. På midtsommer utvikler plantene sfæriske blomster som er litt fiolett-hvite i fargen. Disse er et flott pryd på det mørke løvet.

De delikate blomstene i snøballbladet blærespar kunne ikke overses.

Attraktive hageplanter vakre blomster

Snøballbladet blåspurv varierer ganske mye i høyde og bredde, avhengig av art.Det anbefales derfor å velge riktig utvalg av disse hageplantene. De mindre er ideelle for store potter og planter, mens standardstørrelsene passer godt i forhagen eller ved siden av en hekk.

Hvis vi har vekket din interesse for fargerikt løvverk i hagen, kan du fremdeles finne ut om andre slike hageplanter med flerfargede blader i den nærliggende blomsterskolen eller online og finne dine egne favoritter blant dem. Så plant dem selvfølgelig i hagen din og ta vare på dem. Vi ønsker deg mye moro!

Caladium kalles ganske riktig farget blad.

Attraktive hageplanter med flerfargede blader Caladium også kalt farget blad

Canna – vakkert formede mørke blader og oransje blomster – høydepunktet i hver hage.

Hageplanter Canna vakkert formede mørke blader og oransje blomster

 Hostaer er opprinnelig fra Japan.

Interessante hageplanter Hosta grønne og hvite mønstrede etterlater et skikkelig blikkfang i hagen

 Heuchera – vakkert løvverk og delikate blomster.

Attraktive hageplanter Heuchera vakre løvverk delikate blomster

 Graciøse prydplanter som også er lette å ta vare på.

Favoritt blant attraktive hageplanter, lettstelt snøballbladet blærespurv