På grunn av det høye tempoet i hverdagen, søker flere og flere mennesker ro og avslapning i sin egen hage. Du vil tilbringe lang tid ute i frisk luft i de varme månedene og lade batteriene. Det er derfor utendørs design er et viktig aspekt ved hagedesign og opptar millioner av hus- og hageeiere over hele verden. Er du også en hobbygartner eller tilhører du generelt interessegruppen? Da har du kommet til rett sted, for vi vil vise deg gode hagetips for alle. Dagens artikkel handler om hvordan du kan dekorere utendørs med lite penger og med stor oppmerksomhet på detaljer. Hvert smykke utendørs går langt i retning av å forvandle din egen hage til en oase av velvære, der familiemedlemmer og venner føler seg komfortable og avslappede. Fargerike blomster, selvlagde hagefigurer og gjenbrukte gamle ting forsterker hagenes naturlige sjarm og gir den mer karakter og stil.

Fargerike blomster på små fat, steinbelagte hagestier og mye grønt ved siden av gjør utearealet ditt til en oase av velvære.

Dekorer hagetips for alle med blomster

Våre hagetips for alle er ment for både nybegynnere og avanserte gartnere. Disse gjelder hovedsakelig hagedekorasjonen, som må være så naturlig som mulig. Vi viser også interessante ideer for hagedekorasjoner som tilsvarer den populære og ganske nyttige upcycling -trenden.

Fordi spesielt i hagen kan du gi mange gamle og ubrukte ting en ny sjanse og integrere dem i utedekorasjonen. Kort sagt, det er ingen grenser for hagepyntene dine. Alt du trenger å gjøre er å bruke kreativiteten og fantasien din, så får du snart en misunnelsesverdig hage.

Hagetips for alle: Definer individuelle hagesoner godt.

Hagetips for alle Definer individuelle hagesoner godt

  • Hagetips for alle – riktig planlegging er halve kampen

Før du begynner å dekorere hagen din, må du lage en blåkopi og sone hele det ytre rommet. Så du vet nøyaktig hvilket område som er beregnet på hva og hva du kan gjøre der. Først må du gi et sted for uteserveringen. Dette trenger ikke å være langt fra huset, men likevel være omgitt av grøntområder. Deretter følger plenene, urteblomstrene og kanskje et lite hagesjø. Ta hensyn til de naturlige egenskapene til landet, slik at du kan få mest mulig ut av hvert hjørne. Først etter at dette er gjort, kan du begynne å dekorere hagen.

 Her er pergolaen i tre dekorert med vakre hengende kurver og ser innbydende ut.

Hagetips for alle Trepergola hengende kurver veldig innbydende

 Prøv å passe sittegruppen sømløst inn i hagen.

Hagetips for alle å integrere et koselig sittegruppe sømløst i hagen

  • Hagetips for alle: Fargerike blomster og eviggrønne planter er alt-til-en-ende med vakker hagedesign

En hage uten vakre blomstrende og fortryllende duftende blomster, uten eviggrønne planter, trær og busker er ikke en hage. For å oppnå et stilig hagedesign trenger du nok en gang de første hagetipsene for alle – sonering av uteområdet. Hvis du virkelig liker hagearbeid, trenger du en kjøkkenhage med mange trær og grønnsakspleier. Ikke glem å reservere et lite område for friske urter, som du kan ha når som helst. Eller vil du bare ha en prydhage der alt blomstrer og lukter og krever mye mindre arbeid? Det beste du kan gjøre er å utdanne deg selv om å ta vare på favorittblomstene dine før du planter noen. For eksempel hvordan å multiplisere eller beskjære rosene og hvordan dronningen av alle blomster dvale. Du kan også velge å ha andre klatreplanter ute, for eksempel blåregn eller andre prydbusker. Valget av blomster og planter er helt opp til deg.

Dahliaene er en av favorittblomstene til mange gartnere.

Dahliaene er en av favorittblomstene til mange gartnere.

Når du planter, må du huske på at noen hageplanter er årlige, mens andre er toårige eller flerårige. Hver av dem har også visse krav når det gjelder plassering og solstråling, slik at den viser sin blomstring. De tidlige blomstrerne gleder fortsatt øynene våre de første dagene av våren, men det er blomstetyper som blomstrer hele sommeren og de som senker hagen i en unik fargebrann om høsten. Få små og større blomsterpotter i muntre farger, for disse gir også en munter stemning til uteområdet og kommer i gang. Hagehansker og nødvendige verktøy må også være med deg.

Sukkulenter og andre tykke blader i fargerike plantasjer ser bra ut ute.

Hagetips for alle Sukkulenter tykke blader i fargerike planter

Hagetips for alle gule påskeliljer lilla

  • Ekstra hagetips for alle: Upcycling er veldig viktig utenfor!

Ikke glem at du ikke trenger å bruke ekstra penger på små ting som du også kan tjene på egen hånd. Upcycling er for tiden en viktig livstrend som når sitt høydepunkt nettopp i hagen. Du kan enkelt gjøre gamle sko om til blomsterpotter. Ubrukte regnvannsfat trenger bare et nytt malingsstrøk for å se munter og fargerik ut. Du trenger bare å plante dem med passende hengende planter, så blir de et blikkfang i hagen din. Ikke kast gamle, tilsynelatende ubrukelige møbler, for eksempel skuffer og hagevogner, men gjør dem til planter. Ved å gjøre det, gjør du også noe godt for miljøet og designer hagen din på en stilfull måte. For eksempel kan du blåse nytt liv i gamle vinfat og dekorere og iscenesette dem med oppmerksomhet på detaljer. For hagedekorasjonen kan du bruke nesten alt du kan tenke deg og gjøre den til et flott blikkfang, med lite penger og med dine manuelle ferdigheter.

Mal de gamle trevognene på nytt, plant dem med fargerike dahliaer, så blir de til høydepunkter i hagen din.

Hagetips for alle. Maling av gamle trevogner blå Plantehøydepunkter i hagen

De nedlagte skuffene fra det gamle skapet fortjener en ny sjanse – denne gangen i hagen!

Hagetips for alle Gamle skuffer andre sjanse i hagen

Du kan finne flere flotte hagetips for alle med hensyn til hagedekorasjonen i vårt bildegalleri. Rull ned og la deg inspirere til utformingen av ditt fargerike uteområde. Midt i naturen kan alle finne fred og avslapning og beundre arbeidet sitt. Det gjør hver hobbygartner stolt!

Dette er hagetips for alle – dekorér hagen med oppmerksomhet på detaljer!

Hagetips for alle Lag fargerike snegelskall selv dekorere hagen

Hengende planter i hengende kurver eller potter kan gjøre den stygge husveggen vakrere.

Hagetips for alle Hengende planter i hengende kurver

 De gamle regnvannsfatene kan males lyst og morsomt og dyktig iscenesatt.

Hagetips for alle Mal gamle regnvannsbeholdere på en morsom og fargerik måte

 Hvordan liker du disse dekorasjonsideene for hagen?

Hagetips for alle gamle sko som blomsterkar

Liten dekorasjon, men veldig uttrykksfull.

Hagearbeidstips for alle som skal dekorere Mason Jar

 Gjenbruk plastflasker, denne gangen som blomsterkar.

Hagetips for alle Bruk plastflasker som blomsterbeholdere

 I hagen er alle de små detaljene viktige.

Hagetips for alle Kaktus i et glass

De bidrar mye til det generelle dekorasjonskonseptet utenfor.

Hagetips for alle Luftplanter i et glass

 Følg våre hagetips for alle ….

Hagetips for alle Lag uteservering med hortensiaer

 … og dekorere utearealet ditt med oppmerksomhet på detaljer!

Hagetips for alle Sitteområde i den grønne kveden på bordet

 Tilbring fantastisk tid utendørs!

Hagetips for alle å tilbringe en god tid ute