Selv om hagedesign ikke bare er mote, er det alltid aktuelle trender på dette området som du gjerne vil følge. I dag har vi samlet et sammendrag av de viktigste hagetrendene for deg i år. Avhengig av din egen smak og personlige behov, kan du implementere dette i hagen din.

Urban hagearbeid

dachgaten smarte hagetrender 2019

I tider med økende digitalisering og fremskritt av klimaendringer, spesielt i storbyer, lengter folk enda mer etter grønt og nærhet til naturen. Hvert frittstående, forsømt område kan også brukes til å plante den bare betongørkenen. Dette skaper små biotoper, selv på takene på hus og boligblokker.

Spesielt selvforsynt og veganere er veldig imponert over denne hagearbeidstrenden, men også mange andre hobbygartnere som for tiden ikke har sin egen kolonihage, foretrekker i økende grad urbane hagearbeid..

Bi-vennlig hage

hagetrender 2019 bivennlig hage

Dessverre har bi -dødelighet vært et utbredt problem i en årrekke og er bekymringsfullt. De små, hardtarbeidende insektene som er grunnleggende for vår overlevelse på jorden, blir mer og mer utdødde for hvert år som går. Herbicider og plantevernmidler samt kunstgjødsel, som ikke bare ødelegger skadedyr, men også bier er ansvarlige for dette. Heldigvis velger flere og flere de såkalte bivennlige hagene for å motvirke denne farlige tendensen. Dette er i utgangspunktet naturlige, ville hager som også blir tatt vare på på en helt miljøvennlig måte. De ser ikke bare mystiske og mystiske ut, de tilbyr også et trygt hjem for mange andre dyr som pinnsvin, ekorn og vaktler. Spesielt bi-vennlige blomster, planter og trær finner sin plass i slike hager.

Hevede senger og urtespiral

hagetrender bygger din egen urtespiral

Forhøyede senger og urtespiraler er egentlig ikke en nyhet innen hagedesign. Imidlertid har de nylig fått mer og mer popularitet og er fortsatt en flott hagetrend i år også. Begge oppfordrer til ryggvennlig arbeid i hagen og foretrekkes av mange hobbygartnere. I tillegg tar spesielt urtespiraler mye mindre plass og er en smart idé som gjør at urter og planter med forskjellige plasseringskrav kan vokse nær hverandre.

Smart hagearbeid

edyn smart hagesystem nye hagetrender

Selvfølgelig kan ikke bare husstanden vår bli smart, men også hagen vår. Intelligente hageredskaper tar allerede vare på irriterende rutinearbeid som gressklipping og vanning. Smart hagearbeid er definitivt en av de mest populære hagetrendene i 2019. Med den riktige appen kan mye gjøres med et tastetrykk, og du kan reise på en kort ferie uten å bekymre deg for plantene dine.

Stue i hagen

Bor utenfor hagetrender 2019

Hva kan være bedre enn å sitte ute i solen og føle at du er i din egen stue samtidig? Komfort i hagen er mer og mer en av de mest populære hagetrendene. Dette oppnås ofte gjennom komfortable hagemøbler av høy kvalitet. Men selvlagde pallemøbler eller andre ideer for sykluser viser seg også å være spesielt egnet for den trivelige hagen. Ergonomiske solsenger laget av rotting, elegante hengekøyer med myke tepper eller innbydende, romslige salongsofaer … valget er helt opp til deg.

Velværehagen

velværehage med badstuehagetrender 2019

Enda mer avslapning oppnås gjennom velværehagen. Faktisk velger flere og flere boblebad og svømmebassenger som til og med kan være mobile og oppblåsbare. På denne måten kan til og med små områder designes optimalt som også gir ønsket feel-good-effekt. Sol dusjer med et integrert vannreservoar og til og med badstuer beveger seg også i økende grad inn i hagen hjemme. Fantastisk!

Aquaponics

aquaponics hagetrender 2019

Det moderne boksordet består faktisk av AQUAkultur og HydroPONIK. Kort sagt, det er en symbiose mellom fisk og planter. Aquaponics er en bærekraftig metode blant hagetrender som har vært kjent og prøvd i flere år. Det er også veldig populært i år. Mange eksperter anser til og med trenden som “fremtiden for landbruket”, ettersom en perfekt, lukket næringssyklus dannes.

Se etter andre hagetrender og kombiner flere av dem i hagedesignet ditt. Freshideen -redaksjonen ønsker deg masse moro med implementeringen og en fantastisk tid i din drømmehage!

Villblomster og friskt grønt

hagetrender 2019 villhage

Gabionen fortsetter å være trendy

gambions hagetrender 2019

Hvorfor bygger du ikke et bivennlig insekthotell?

hagetrender 2019 bygg et insekthotell

Ikke glem fuglematerne!

hagetrender fuglevennlige hageideer

Forhøyede senger er praktiske og ryggvennlige

Hevet seng grønnsakshage trender 2019

Lag middelhavsstil i din egen hage

Middelhavet hage ideer hagetrender

Du kan stole på en god robotgressklipper

smart garden 2019 hagetrender

Og hvilke hagetrender 2019 er definitivt dine favoritter?

wild garden garden trender 2019