Vi er foreløpig ikke i høysesongen. Disse settes vanligvis opp om våren eller høsten. Dette er den beste tiden å så når du ønsker en god høst. Men nettopp fordi det ikke er noen passende sesong for det, kan vi sette det opp billigere. Dette gjelder spesielt sengene i metall. De er vanligvis satt opp fra prefabrikkerte deler, som er billigere i salg midt på sommeren.

I de neste linjene vil vi oppsummere om dette materialet er riktig for deg og hvilke fordeler det har.

Kreativ gårdsdesign med høyde i metall

interessant hagedesign med høye senger

Hvilke andre alternativer har du?

For å ta den riktige avgjørelsen, bør du selvfølgelig ha en god oversikt over alle alternativene. Forhøyede senger er vanligvis laget av stein, tre, metall, plast. Det er nå også noen alternativer for miljøvennlige, lett nedbrytbare materialer. Sistnevnte er imidlertid egnet for en eller to sesonger.

Hvis du vil bruke en høy seng i minst to eller tre år, trenger du et av alternativene som nettopp er nevnt.

Det er ganske enkelt å sette opp

Bygg metall av høy seng

Fordelene med metall for høye senger

Høysenger i metall er ikke like holdbare som stein. Men installasjonen er mye enklere. Derfor passer de hvis du ikke er så flink til håndverk. De er også det riktige valget hvis du vil få litt erfaring med denne typen hagearbeid først. Du kan enkelt demontere metallkonstruksjoner og plassere dem på et nytt sted. Dette hjelper hvis du vil organisere hagen mer praktisk igjen og igjen.

Med metallhøye senger kan du enkelt sette aksenter og skape kontraster

høyhøyede senger i metall

Høysenger i metall for en lengre hagesesong

Sengene i metall er de rette for deg hvis forlengelsen av hagesesongen er en prioritet for deg. De har gode varmeisoleringsegenskaper og kan derfor forlenge høsttiden med to til tre måneder.

Aluminiumsutseendet er veldig populært blant metallhøye senger

hevet seng i aluminium

Enklere vedlikehold

Sengene i metall er mye lettere å ta vare på sammenlignet med de som er laget av andre materialer. Med disse har du færre skadedyr enn for eksempel stein eller tre. Naturmaterialene tiltrekker seg mange av dem. Du har også mange sprekker og andre bristepunkter som skadedyrene lettere kan komme til plantens røtter gjennom.

Hvis du kjøper metallstrukturer av god kvalitet, er de allerede spesialbehandlet. I praksis betyr dette at de er værbestandige. En overflatebehandling kan forlenge levetiden. Dette kreves imidlertid sjeldnere enn ved.

Sammenlignet med det andre valgte kunstige materialet (f.eks. Plast), er metall mye mer miljøvennlig.

Gårdsdesign med høyde i metall

bakgård steingulv

Ulike alternativer når det gjelder optikk

Aluminiumsutseendet er det mest åpenbare valget for senger i metall. Det er populært for moderne og minimalistiske hagedesigner. Men hvis du har valgt en klassisk eller rustikk stil for uteområdet, kan du også dra fordeler av fordelene. Nåværende modeller av metallhøye senger etterligner også andre materialer, for eksempel tre eller stein. Du har derfor et bredt spekter av designvalg. Så ikke la praktiske hensyn avskrekke deg når metall er det mest passende for loftsengen din.

 aluminium på en eng

aluminium ved siden av tregjerde

konstruksjonen av en metallhøy seng

hvit hevet seng