“Det er gunstig å omgi deg med fargede ting. Det som er behagelig for øyet, frisker sinnet, og det som frisker sinnet, forfrisker kroppen ”, sa den amerikanske journalisten Prentice Mulford (1834-1891) en gang. Hvordan liker du dette sitatet? Vil du friske opp sjelen og kroppen? Deretter kan du ta opp tanken skrevet ovenfor og omgi deg med fargede hageblomster. Disse gir spesielle fargeaksenter til utendørsområdet ditt og lar ofte tankene vandre. Som vanlig har alle hageentusiaster hendene fulle våren og begynnelsen av sommeren. Det er nettopp i denne perioden at alle blomsterfans prøver å gjøre hagen så vakker som mulig. Deretter kan du nyte naturens fargerike skjønnhet i flere måneder. Vil du oppfatte denne ubegrensede sjarmen med alle dine sanser og oppleve den på nært hold? Du har åpenbart kommet til rett sted her, for i dag skal vi vise deg hvordan du kan gjøre dette med fargerike hortensiaer.

Hold deg til det og la deg inspirere til nytt hagedesign!

 Kanskje du trenger uvanlige aksenter i utendørsområdet?

hageplanter uvanlige ideer for beskyttelse av personvern i hagen

Interessante fakta om hortensiaer

Hortensiaene er etterspurt hos oss hageblomster, som skiller seg ut på grunn av sine attraktive blomster. Disse er farget i alle mulige naturlige toner. Hortensiaene vokser i busker opp til 2 meter høye eller som klatreplanter. Omtrent 80 arter er kjent over hele verden, som er godt distribuert i Fjernøsten, Sør- og Nord -Amerika og nå også i de varme områdene i Europa.

Det botaniske navnet Hortensia kommer fra gresk og kan oversettes til tysk som “vannkanne”. Det tyske navnet kommer fra det latinske ordet “hortus”, som betyr noe som “hage”. Uansett hvilket navn du foretrekker, er en ting viktig: disse imponerende hageblomstene trenger mye vann. De vokser også best i delvis skygge i hagen, selv om noen varianter liker full sol også. Jorden skal være absolutt fuktig og rik på humus, med pH -verdier mellom 5 og 6.

Fargepaletten til hortensiaene gir nesten ingenting å være ønsket

hageplanter hortensia i forskjellige farger som en fantastisk hagedekorasjon

Det interessante med disse flotte blomstene er det faktum at fargen avhenger av jordens pH. Med egnet gjødsel kan du endre pH -verdien til hagen og få blomster i nye farger. I prinsippet blomstrer disse hagens skjønnheter fra slutten av mai til midten av juni (avhengig av været), og blomstringsperioden varer ut september. Blomstene er sfæriske og de delikate bladene er farget fra hvitt til rosa til lilla og lavendel. Når jordens pH er lav, kan hortensiaene være blå. Hele fargepaletten til disse attraktive hageblomstene etterlater lite å ønske og omdanner hortensiaene til en skikkelig godbit for øyet og sjelen.

Blå hortensiaer merkes umiddelbart, de tiltrekker seg alltid oppmerksomhet

Lag en hortensiahage med vakre hageplanter

Omsorgstips for hortensiaer

Før vi går til pleietipsene, vil vi understreke igjen: det er mange hortensia -sorter som vokser godt i Tyskland og er etterspurt som hageblomster over hele landet. De mest populære hortensiaene er bondens hortensia (Hydrangea macrophylla) sorten “Endless Summer”, ballhortensia (Hydrangea arborescens), panicle hortensia (Hydrangea panicolata), eikeblad hortensia (Hydrangea quercifolia) eller platehortensia (Hydrangea serrata). Hvis du vil gjøre husfasaden din til et spesielt blikkfang, kan du plante klatrehortensia (Hydrangea petiolaris) på huset og la den klatre opp fasaden meter høyt. Før du bestemmer deg for en bestemt variant, anbefaler vi deg å finne ut detaljert om dens egenskaper og omsorg.

Ellers gjelder følgende pleietips for alle hortensia -varianter:

-Velg et delvis skyggelagt sted for hortensiaene dine;

– Du trenger en fuktig og humusrik jord;

– Den grunnleggende regelen for hortensiapleie er: vann daglig og gjødsling annenhver uke;

– Jordens forskjellige pH -verdier resulterer i forskjellige farger på blomstene. Verdiene er mellom 5 og 6. Blå hortensiaer trives i sur jord;

– Buskene må kuttes om våren. Du kan finne ut mer om dette i vedlagte video.

– Hortensiaene kan formeres ved stiklinger på forsommeren;

– Få dine vakre hageblomster den nødvendige vinterbeskyttelsen! Hvis frosten vedvarer, kan du dekke disse med grankvist eller vinterfleece;

– I spesialforretninger kan du finne preparater som beskytter mot sykdommer og skadedyr.

De fargerike hortensiaene forvandler sommerhagen til et ekte blomsterhav

Hortensiaer i forskjellige farger pynter uteområdet

Fantastisk dekorasjon for innvendig og utvendig

Hortensiaene skiller seg ut i ethvert utendørsområde med sine store, sfæriske blomster og sin enorme fargebrann. De er den perfekte dekorasjonen for delvis skyggelagte og godt beskyttede steder. Du kan bruke de praktfulle buskene i plantestrimler i huset eller plante dem i grupper. Disse naturlige skjønnhetene vokser også i potter og dekorerer mange terrasser og balkonger i hele Tyskland. Deres dekorative verdi kommer også til sin rett i huset. Storslåtte blomster arrangert i en stor vase er den beste dekorasjonen for dine fire egne vegger. Blomstene kan til og med brukes tørre som dekorasjon. Så la fantasien løpe løpsk, og du vil definitivt komme med mange nye designideer med hortensiaer!

 Et godt beskyttet sted på husveggen er det perfekte stedet for hagens skjønnhet

hageplanter hortensia i hvitt forskjønner området utenfor

Introduser fargen i huset med fargerike hortensiaer i vasen!

hageplanter hortensiaer i vase pynter hjemmet

Hortensiaer som beholderplanter pynter balkongen og terrassen

Hortensiaer som beholderplante dekorerer balkonger og terrasser

 Hortensiabuskene når høyder på rundt 2 m

hageplanter hortensia Farm hortensia i forskjellige farger

 Klatrehortensia (Hydrangea petiolaris) er alltid iøynefallende

hageplanter som klatrer hortensia i hvitt dekorerer hagegjerdet

 De praktfulle hortensiaene fyller sommerhagen din med mye farge og godt humør

Hortensiaer i rosa pynter utsiden

hageplanter hortensia i uteområdet gir farge og glede

hageplanter ballhortensia i lysegrønt

hageplanter hortensia i lilla nyanser

hageplanter i friske farger panicles hortensia

Hortensia pynter hagegjerdet

hageplanter tallerken hortensia hvitblomstret

Hortensia busker i hagen for munter stemning