Vi antar at artikkeltittelen vår i dag kan høres veldig lovende ut for mange lesere. Når du ser ut av vinduet og ser den overskyede, overskyede himmelen, vil du sikkert føle deg litt deprimert. Siden de første dagene i september har det regnet nesten over hele Tyskland, og solen kommer bare sjelden gjennom. Det er riktig, men vi kan håpe på bedre vær innen utgangen av måneden. Selv om vi ikke har en ekte indisk sommer  i dette landet kan vi fortsette å passe hagen vår når solen er litt mer og beundre de fantastiske blomstene utenfor. Av Harve i hagen kan være veldig fargerik, full av sterke farger og unike former. Høsten er nå den perfekte tiden for å oppdage skjønnheten i de små tingene, å forberede uteområdet for den kalde årstiden, ta vare på de fargerike høstblomstene og plante nye vårblomstrer.

 Høst i hagen – nå er det høsttid!

Høst i hagen fargerike høstblomster

Mange tror at når det blir kjøligere, vil de ikke ha mye arbeid å gjøre i hagen. Men det er ikke sant fordi det fortsatt er mye hagearbeid å gjøre på høsten. Bare brett opp ermene igjen og vær klar for nye oppgaver. Denne sesongen er ennå ikke en hvileperiode for blomster, busker og trær i hagen din.

De trenger din omsorg, og de vet best hvordan de skal takke dem for det neste år. I dag fokuserer vi på de vakreste hageblomstene. I denne artikkelen vil vi kaste det fargerike sløret på hagen og vise sin beste side. Du vil sikkert bli positivt overrasket der det alltid er mye naturlig sjarm å finne ute. Ja, høsten i hagen skjuler så mye naturlig skjønnhet!

Nå er det fred og ro ute i hagen.

Hage om høsten

  • Høsten lyser i varme farger i hagen

Etter slutten av sommeren skal det definitivt ikke være bart og kjedelig ute. Men tvert imot! Høsten i hagen gir et skikkelig fargespektakel. Dette er tiden for høstblomstene. Noen begynner nå å blomstre og vil holde ut til den første frosten. De har forskjellige former og farger, men fortryller oss alltid med sin naturlige skjønnhet. Gladioli konkurrerer med georginer og kjemper mot hverandre for vår oppmerksomhet. De vakre blomstene er farget i veldig forskjellige toner – fra hvitt til gult og oransje til rødt og lilla og tiltrekker alles oppmerksomhet. I tillegg skinner asters og krysantemum i konkurranse. Fargepaletten er bred og inneholder veldig milde nyanser av blått, lilla og rosa. Og ringblomstene er som prikken over i’et om høsten i hagen, fordi deres lyse gule farger gir mye munter stemning og livsglede i høsthagen.

Høstfargede gress er det beste bakteppet for skjønnheten i høstblomstene

hage i høstblomst-plante-design

Forhåpentligvis har du også noen typer gress i utendørsområdet ditt, fordi disse er det beste bakteppet for hageblomstene og får frem de varme, rike fargene på hagens skjønnheter til sin beste fordel. Amerikansk sanddyrgress, præriegress og diamantgress stjeler nå showet utenfor. Kan du tenke deg noe vakrere i høsthagen??

Hvis du vil ha en vakker hage neste vår, setter du løk og løk i bakken om høsten

hagedekorasjon om høsten

  • Høsten i hagen er den beste tiden å plante nye løker og løker

De smarte hobbygartnerne streber stadig etter å sikre at hagen deres ser vakker, innbydende og fristende ut i alle årstider. Til høsten tenker de på den kommende våren og planlegger fremover. Nå er den beste tiden å plante løk- og løkblomster. Velg bare tørre, uskadede knoller og legg dem i næringsrik og godt drenert jord. Tilsett gjødsel, merk med spisepinner de stedene du kan forvente de første blomstene på våren. Selvfølgelig må du fremdeles vanne dette om høsten, men unngå mulig vannlogging, da det kan føre til råte. Og det er ikke det en hobbygartner vil ha, ikke sant? Plantedybden og avstanden mellom løkene avhenger av blomstertypen. Du må finne ut mer om dette før du begynner å plante knollene og løkene.

Sett bare sunne og tørre blomsterløker

Høst i hagen pærer løk

Generelt plantes de tidlige blomsterne i hagen om høsten, for eksempel delikate snøklokker, fargerike hyasinter, gule og hvite påskeliljer, fargerike tulipaner og buskpioner. Disse avskrekkes ikke av den kalde vinteren og viser oss sine fantastiske former og farger på begynnelsen av våren. Ikke glem å plante nye rosenbusker i høst, så får du en ny rosenbuske til våren. De vakre rosene gir mer farge og aroma til hagen og gjør den til en oase av velvære. Hvis du vil nyte prakt av hageblomstene om noen måneder, må du handle nå. Eller vil du se resultatene av hagearbeidet ditt med en gang? Da anbefaler vi at du planter høstkrokus nå, så blomstrer de i hagen i oktober og er en godbit for øynene. Deres sterke gule og lilla introduserer en fargerik linje i uteområdet like før vinteren setter inn.

Beskjæringen om høsten fremmer veksten av hageplantene

  • Saks brukes også i hagen om høsten

Høst i hagen betyr ikke bare unike blomster og slående farger på hageblomstene. Det betyr fortsatt mye hagearbeid til været utenfor fortsatt er behagelig kjølig. Høsten er den ideelle tiden for å kutte hekker, roser og lavendel. Så modig saksen og kom deg på jobb. En solrik og lunken dag ville være veldig egnet for dette målet. For det første vil du ha mer moro av å jobbe i solskinnet, og for det andre kan beskjæring ved lave temperaturer skade plantene. Erfarne gartnere vet at hageplantene trenger denne beskjæringen slik at de får ny styrke og danner sterke skudd det neste året. Hekken må være kunstnerisk kuttet og formet slik at den fortsetter å se bra ut i hagen. For busker og blomster, klipp tynne grener nær stammen. Om høsten fjerner du også døde og syke kvister og grener.

Beskjæringen om høsten hjelper hageplantene til å få ny styrke for det kommende året

Fall i hagen beskjære hageplanter

Nå kan du også kutte klatrerosene dine og knytte skuddene slik at de ikke blir skadet av vind og storm. Lavendelen kuttes ned til de nye skuddene. Stauene bør også kuttes umiddelbart etter at de har falmet, for eksempel gjøres dette med de fantastiske lysene. Så de har mer styrke det neste året og gleder oss med nye blomster.

Som du kan se, har du hendene fulle i hagen om høsten. Men hvis du følger tipsene våre, kan du forberede hagen din ordentlig til den kommende våren. Ditt nåværende arbeid vil definitivt lønne seg om noen måneder.

Blomstens prakt den kommende våren må forberedes i hagen i høst

Dekorasjonsideer fra hagen om høsten

Nyt de fantastiske fargene på høstblomstene i hagen!

Høst i hagen Høstblomster

La deg overraske over høstblomsters former og farger!

Høst i hagen flotte høstblomster

 Høsten kan være så fargerik og vakker i hagen!

Høst i hagen full av blomsterkurv

Krysantemum og gresskar er en uatskillelig del av høstdekorasjonen

Høsthagepynt krysantemum

Høstkrokusen med sine flotte farger er et skikkelig blikkfang i hagen

Høst i hagen Høstkrokus

De flotte lysene må kuttes om høsten

Høstlys i hagen

Tagetes er spesielle høydepunkter i høsthagen

Høsthage

… høstkrokusene faktisk også

Høsthage krokus

Nå må du forberede hagen din til den kommende kaldere sesongen

Høstrens i hagen