Mest sannsynlig er du kjent med bakken trampoline. Nylig har den blitt fasjonabel på grunn av sine utmerkede fordeler i forhold til trampoliner over bakken. Underjordiske trampoliner har introdusert innovative funksjoner, og derfor kjøper flere og flere dem. Nå lurer du kanskje på om du vil bli med i mengden eller ikke.

Når du først har blitt kjent med fordeler og ulemper med de beste i bakken trampoliner, vil det være enkelt for deg å bestemme om du vil kjøpe en eller ikke. Og vi er her for å gjøre den avgjørelsen enklere for deg. Så les videre og få vår objektive mening!

Trampoline bakken – fordeler og ulemper

Ground trampoline Fordeler Ulemper Installering av en inngående trampoline

Hva er en trampoline i bakken?

Vanligvis når vi tenker på trampolinen tenker vi på følgende bilde: Barn hopper på en lekeapparat som er over bakken. Men scenariet endres etter hvert som vår smak endres. I dag er det en ny type trampoline som er installert under bakken og dermed ideelt integrert i hagedesignet er. Dette er nemlig gulvtrampolinen eller den såkalte inground-trampolinen. Denne trampolinen blir også noen ganger referert til som en nedsenket trampoline eller en underjordisk trampoline. Nedenfor lister vi kort opp noen av de viktigste fordelene og ulempene med trampolinen i bakken.

Ground trampoline fordeler ulemper hage inground trampoline

Fordeler med bakketrampolinen

Trampolinen i bakken er et flott tillegg til hagen og bakgården. Det gir gode muligheter for akrobatisk opplæring for barn og voksne. Her er noen grunner til at trampolinen i bakken er gunstig.

Det er trygt for barn og kjæledyr

Mange foreldre lar ikke sine små bruke trampoliner på grunn av mulig personskade. Den gode nyheten er at bakkebaserte trampoliner eliminerer hovedrisikoen. Disse modellene har ikke metallrammen som er ansvarlig for de fleste trampolinulykker.

Med bakketrampolinen er det ikke nødvendig med verken en stige eller et nett. Barna kan hoppe når de vil, da det ikke er noen kjedelige klatring på stigen. Dette forlenger spilletiden og fremmer helse.

Hvis barn faller på gulvet mens de hopper på trampolinen i bakken, er det ikke et stort problem. Du kan imidlertid sette et sikkerhetsnett på plass for å sikre at de ikke faller til bakken.

Noen ganger kommer barn og kjæledyr under trampolinen over bakken og skader seg selv alvorlig. Men det er ganske enkelt umulig med en trampoline i bakken.

Trampolin bakke Fordeler Ulemper Hage inngående trampoline med nett

Det gir bedre bruk av plassen

Dette er en av de største fordelene med å bruke en trampoline i bakken. Hvis du setter opp en trampoline over bakken i hagen, vil du mesteparten av tiden ikke kunne bruke plassen til andre formål. Men innfelte trampoliner lar deg bruke samme plass til andre aktiviteter.

Det krever nesten ingen vedlikehold

Trampoliner over bakken krever riktig vedlikehold for å få best mulig ytelse. Men underjordiske trampoliner trenger ikke så mye vedlikehold.

Hvis du ikke har et budsjett for sesongmessig vedlikehold, er det ikke et problem for denne trampolinen. På den annen side må du bruke penger på å utføre nødvendig vedlikehold av trampoliner over bakken.

Om vinteren kan snøen skade stålrammen til trampolinen over bakken. Så det er nødvendig å demontere delene. Du må også ta de nødvendige tiltakene for å forhindre at trampoliner blåser bort i sterk vind.

Fordi trampoliner i bakken ikke utsettes for elementene, er det mindre sjanse for at disse farene oppstår.

Ground trampoline fordeler ulemper bakgårdInground trampoline

Ulemper med trampoliner i bakken

Som alt annet hagetilbehør har gulvtrampoliner også noen feil som ikke kan overses. Nå som vi har blitt kjent med de positive aspektene, la oss se på ulempene med trampolinen i bakken.

Høyere installasjonskostnader og tid

Ulempene du ikke liker med trampolinen i bakken er sannsynligvis de høyere installasjonskostnadene og tiden det tar å gjøre det. Det er noen få trinn du må ta før du installerer denne trampolinen. Du må grave et hull, bygge en forsterket vegg og forberede dreneringen, noe som selvfølgelig øker installasjonskostnadene. Dette tar mye mer tid enn å installere en trampoline over bakken.

Du kan også få andre problemer. Jordforberedelse er et viktig spørsmål, spesielt når det gjelder leirjord. I tillegg må den ujevne overflaten rundt trampolinen jevnes ut. Alt dette øker kostnadene ved å bygge en trampoline i bakken.

Bakken trampoline Fordeler Ulemper Innendørs trampoline

Riktig drenering

Mange brukere av inngående trampoliner har problemer på grunn av mangel på dreneringsanlegg. Det er viktig å bygge en vanndrenering under trampolinen som er nedsenket for å tømme det stående vannet. Ellers vil det bli fylt med vann etter regn. Du må også ta nødvendige tiltak for å sikre avløpets vannføring. Hvis uønskede gjenstander kommer ned i avløpet, må du rydde det så snart som mulig.

Bærbarhet

Et annet svakt punkt ved den bakkebaserte trampolinen er mobilitet. Trampolinene over bakken kan enkelt flyttes til et nytt sted. Du kan flytte denne trampolinen til et annet hjørne av bakgården. Men bakketrampoliner tillater ikke en slik mulighet. De er ubevegelige modeller og kan bare installeres på ett sted i hagen eller bakgården.

Hvis du muligens vil flytte, er det en stor sak å forholde seg til. Du kan imidlertid installere trampolinen i bakken i ditt nye hjem, men dette fører til ekstra installasjonskostnader.

Ground trampoline fordeler ulemper hage

Er en trampoline i bakken noe for deg?

Trampolinen i bakken har noen få mangler, men når du ser på fordelene, er det ikke et stort problem. Denne trampolinen vil holde barna dine aktive og ha det gøy for dem. Med dette håper vi at du enkelt kan bestemme hva du skal gjøre. Ha det gøy å hoppe på trampolinen!

Ground trampoline fordeler ulemper barn inground trampoline