hage ideer teak møbler utendørs spiseplass

Teak er en skatt i hagen

Teak har lenge vært et av de mest foretrukne materialene for utemøbler. Årsakene til dette er blant annet den matte gullfargen og dens store utholdenhet. Den inneholder også gummi og olje. Det er naturlig vanntett og motstandsdyktig mot råtning og insekter.

Det er sikkert ditt Hagemøbler i teak vil vare i mange år.

Hagemøbler i teak holder seg for alltid

teak hagemøbler sofa lenestol bord dekorasjon utendørs

  1. pris

Alle disse egenskapene gjør materialet ikke bare populært, men også veldig godt egnet for langvarig bruk. Hvis du flytter ofte eller liker å bytte dekorasjon, er det ikke det beste alternativet.

Spisestue i teak

hagemøbler i teak spisebord og stoler

  1. bærekraft

I noen regioner sør og sørøst i Asia har mange skoger blitt ødelagt for å få tak i dette treverket. Men det er ikke alltid tilfelle. Finn ut hvor veden du bruker kommer fra. Be om passende sertifikater for å sikre at du har kjøpt et bærekraftig materiale.

På terrassen

teak hagemøbler terrasse design ideer sittegruppe

  1. Maling og forvitring

Her har du tre hovedalternativer: naturlig (ikke malt), forseglet, forvitret.

Sølv utseende

Utemøbler laget av teakstoler

Hvis den blir utsatt for ytre forhold, blir teaken sølv-lys over tid. Dette er det som skjer med møblene her, og det er spesielt merkbart på armlene. De blir bare helt grå om noen måneder. Du kan også kjøpe treverk som allerede har blitt forvitret. Fordelen her er at skyggen ikke vil endre seg, og du kan derfor ganske enkelt velge matchende farger.

Den gyllenbrune fargen på hagemøblene i teak ser flott ut

Sett opp biljardrom teak møbler ligge bord

Vil du at møblene dine skal se gyllenbrune ut? Tetting kan bidra til å bremse forvitringsprosessen. Men tetningsmassen kan også forvitre. Så spør selgeren om den beste typen omsorg.

Hagemøbler i teak ved bassenget

hagemøbler i teak ved bassenget

  1. Skal den oljes eller ikke?

Noen eksperter anbefaler å olje teakmøblene for å bevare fargen. Men det medfører risiko for mugg. Når du bestemmer deg for om du skal påføre et lag med olje, bør du vurdere plasseringen av møblene. Teakmøbler i interiøret blir vanligvis ikke foreldet.

Treet kan forvitre fra solstrålene

hagemøbler i teak ved siden av huset

Men hvis de er plassert i full sol, vil treet forvitre. Så bestem deg på forhånd hva som er viktig for deg, unngå risikoen for mugg og den visuelle effekten du ønsker. Ikke alle typer olje er skapt like, så spør selgeren om detaljene.

Børst forsiktig

teak møbler hagedesign dekorasjon kaste puter

  1. Rydde opp

Møbler i teak må rengjøres minst en gang i året. Slik fjerner du smuss, støv og flekker. Dette er noe du kan gjøre på egen hånd med vaskemiddel og pensel. Spør selgeren om de spesifikke midlene du bør velge for møblene dine. Kanskje noen vil søle rødvin eller salatdressing på møblene dine. Deretter må du bruke spesifikke midler for rengjøring av eiketre. I det hele tatt må man imidlertid være forsiktig med dette materialet, men det vil absolutt lønne seg.

Slapp av i hagen

      hagemøbler i teak på engdalen