En minimalistisk hage er noe veldig nylig. Men det er ikke som en moderne hage. Vi må imidlertid holde de to begrepene fra hverandre. Hager designet i disse to stilene er like på mange måter: De har vanligvis en klar geometrisk struktur, har få planter og ser ut som en forlengelse av boarealet. Imidlertid er de grunnleggende prinsippene for de to stilene ganske forskjellige og kan føre til helt andre resultater. I den følgende artikkelen forklarer vi de essensielle aspektene ved begrepet “minimalistisk hage”. Vi påpeker også de viktige forskjellene i den moderne hagen.

Det naturlige landskapet gir rammen i denne minimalistiske hagen

fliser vannkilde grønn

Reglene for minimalistisk hagedesign

De samme reglene gjelder for minimalistisk hagedesign som for interiør. Formene og objektene som brukes, reduseres til det vesentlige. “Mer er mindre” gjelder både valg av planter, plantebed og arealer som kan brukes.

Alle dekorative gjenstander har også et funksjonelt formål.

Minimalistiske hager har en behersket og monokrom fargepalett. Aksentene må også være veldig subtile. Det er best å velge nøytrale eller naturlige farger. Et eksempel: I en nesten helt grønn hage fungerer hvite høybed eller utemøbler malt i svart allerede som sterke aksenter.

Dette gjelder også plantene og innredningen, som ble utført i en grønn eller annen naturlig farge.

Grusstien strukturerer denne hagen

grussti i et minimalistisk hagedesign

Forskjeller mellom en minimalistisk og en moderne hage

Prinsippene for moderne hagedesign vil være veldig gode her forklart. Vi gir deg bare noen få viktige tips her. Det viktigste er at den moderne hagen har som mål å utvide beboelsesområdet så mye som mulig. Det er den største bekymringen, og det er derfor plantene naturlig holder seg i bakgrunnen.

I en moderne hage oppdager man ofte rette linjer, mange geometriske former og sjelden frodige planter eller iøynefallende skulpturer. Dette skyldes imidlertid at moderne hus også er innredet på denne måten. Deres stil gjenspeiles bare i hagen.

Noen moderne hagedesignere kan imidlertid også stole på kontrasten til interiøret. I dette tilfellet kan frodige, frodige aksenter i form av individuelle planter eller grupper av slike være til stede.

I tilfelle av en minimalistisk hage, derimot, er det reserverte og edruelige utseendet ikke et resultat, men et grunnleggende prinsipp og den viktigste tilnærmingen. De naturlige egenskapene til landskapet kommer til sin rett.

I denne hagen er plantene bare aksenter

kvadratisk struktur av fliser og småstein

Hvordan designe en minimalistisk hage

Når du planlegger, må du orientere deg mot de naturlige forholdene i eiendommen din. For eksempel, hvis det ikke er noen klar symmetri der, trenger du ikke å lage den kunstig. De enkle fasilitetene og plantene vil bidra til å få frem fordelene med eiendommen. Metall, stein og andre grove materialer er svært vanlige. Tre, men malt eller skyggelagt i naturlige nyanser, ville også være et alternativ. Du kan bruke plantene som vanlig. Det er bare viktig at disse ikke gir et frodig generelt bilde. De enkelte formene og de små aksentene må skille seg ut på egen hånd.

De lange rektangulære høybedene og områdene gir hele designdynamikken

hagearkitektur minimalistisk lineær struktur

Se på mange eksempler før du planlegger!

Det er best å se på flere konkrete eksempler på minimalistiske hager før du planlegger. Dette vil gi deg en følelse av hvordan de litt abstrakte klingende reglene fungerer i praksis. Kanskje det ene eller det andre eksemplet vil være et godt grunnlag for ditt eget konsept. De første modellene for minimalistiske hager stammer fra noen få tiår siden og inkluderer verk fra Bauhaus -tiden …

Design hagen på en slik måte at dens naturlige karakter skinner. Sett resten av detaljene i rampelyset for å oppnå denne effekten. Bruk de minimalistiske prinsippene for å lage din egen utendørs oase.

grønn minimalistisk hage

høye senger minimalistiske hage eksotiske planter

hevede senger i en minimalistisk hage

grusvann treoverflate minimalistisk design

flere nivåer av hage minimalistisk

trinn minimalistisk hage