Kunstgress trenger ikke å se kunstig ut. Men tvert imot. Kunstgress av høy kvalitet ser ikke bare ut som ekte gress, det føles også som å ta på. De forvandler øyeblikkelig terrasser og balkonger til avslappende retreater og smigrer øyet med en beroligende, frodig grønn. Dette utmerker selvfølgelig ikke de mange mulige bruksområdene. Kunstgress kan brukes på en rekke måter og nyte de mange fordelene. Du kan finne ut fra oss i dag hva dette er og hva som skiller et produkt av høy kvalitet.

kunstig gress

De viktigste fordelene med kunstgress

Det er ikke uvanlig at gartnere lurer på om de ikke bør bytte til kunstgress. Dette spørsmålet kan ikke besvares på en så generell måte, fordi både ekte og kunstgress har sine fordeler og ulemper. Basert på en sammenligning kan du deretter bestemme individuelt hva som er bedre for deg. I disse aspektene scorer kunstgress over en plen laget av ekte gress:

  • Varighet

Sammenlignet med en naturlig plen, er den kunstige mye mer spenstig. Du kan ligge stille, løpe eller organisere hagefester på den. Fornyelsestid etterpå? Ingenting. Kunstgresset ser alltid perfekt ut og tåler mye uten problemer. Han har heller ikke noe imot værforholdene, for eksempel direkte sollys og varme. Det er alltid friskt og grønt. Brune flekker og skallete flekker kan ikke lenger sees der, selv under lange perioder med varme om sommeren. En viktig forutsetning for alt dette er selvfølgelig den feilfrie, høye kvaliteten på kunstgresset. For å være på den sikre siden, bør du stole på velprøvde produsenter, som f.eks www.premium-kunstrasen.de.

  • Enkel omsorg

For å beholde det perfekte utseendet trenger du ikke utføre omfattende vedlikehold. Den irriterende klipping av plenen faller rett og slett ut, det samme gjør den konstante vanningen og gjødslingen. Dette sparer mye tid der du kan legge deg stille på plenen og slappe av.

kunstgress ved svømmebassenget

  • Spar ressurser

Når det gjelder kunstgress, betyr lettstelt også å stoppe unødvendig sløsing med vann. I tillegg er jorda ikke ytterligere forurenset med kjemiske preparater mot skadedyr. Du sparer også penger fordi du ikke trenger skurtresker, gjødsel eller såing.

  • Allsidige applikasjonsmuligheter

Forskjellig fra ekte gress "vokser" Kunstgress på mange forskjellige steder. Dette kan legges ikke bare i hagen eller gårdsplassen, men også i alle innvendige rom, på takterrasser, balkonger samt lekeplasser og idrettsplasser. Fordi kunstgress ikke trenger næringsrik jord eller underlag. Den kan plasseres direkte på betong, fliser, jord, steiner eller andre overflater.

  • Kan brukes umiddelbart

Og sist, men ikke minst, bør man også fremheve en veldig praktisk fordel med kunstgress, nemlig at det kan brukes umiddelbart etter at det er lagt. Dette betyr at du sparer ventetid etter såing av en naturlig plen, som vanligvis tar minst 6 uker.

Hvordan gjenkjenner du et kunstgress av høy kvalitet?

I de fleste tilfeller kan du se og føle god kvalitet. Det er det samme med kunstgress. Produkter av høy kvalitet ser veldig autentisk ut etter ekte gress. De består ofte ikke bare av fibre med samme farge, men av de som er farget i forskjellige nyanser av grønt og brunt. I tillegg er teksturen myk og veldig fleksibel på samme tid. De kunstige gressbladene klør ikke, de føles nesten som om de er ekte.

kunstig plenhage

En annen kvalitetsfunksjon når det gjelder kunstgress er tettheten og lengden på syntetiske fibre. Disse blir stukket ned i et underlag, og derfor snakker vi om antall masker når det gjelder hvor tett plenen er. Et større antall masker per 10 cm betyr også høyere kvalitet. Lengden derimot, bør være et sted mellom 3 og 4 cm, lik standardlengden etter klipping av plenen.

Vannpermeabiliteten til kunstgresset viser seg også å være ikke mindre viktig. Som et resultat bør regnvann kunne renne av raskt og enkelt i store mengder. Ellers vil det dannes stygge dammer, som kan forårsake mulig skade på overflaten eller ganske enkelt se ubehagelig ut i hagen.

Når du kjøper kunstgress, bør du også ta hensyn til et sikkerhetssertifikat som beskriver produktene som fri for skadelige stoffer. I dette tilfellet ville det være viktig at kunstgresset er fritt for bly og kadmium og derfor også egnet for barn og kjæledyr.

kunstgress lekeplass barn

Konklusjon

Kunstgress har ikke blitt en sann trendsetter for ingenting. Dette ser ikke bare autentisk ut, men har også mange praktiske fordeler i forhold til naturlig gress. Det viktigste er å velge et produkt av høy kvalitet. Fordi dette er den eneste måten å få mest mulig ut av det. De litt høyere anskaffelseskostnadene i begynnelsen vil sikkert betale seg flere ganger etterpå. Du sparer mye tid og ressurser fordi den vanlige plenpleien ganske enkelt mislykkes. Selvfølgelig kan ingenting erstatte den unike lukten av nyslått gress, men kunstgress er det beste valget hvis du har lite fritid og ikke har en grønn tommel. Terrasse og balkong eiere kan også dra nytte av det.

kunstgresshage

kunstgressbalkong