For å nyte den fantastiske blomsterprakten i din egen prydhage hele sommeren, bør du gjøre mye nå. På den ene siden har du først en flott mulighet til å være aktiv i frisk luft, og på den annen side vil gleden din i hagen bli enda større senere. Fordi du vil være skaperen og vaktmesteren for ditt eget hageparadis. For å hjelpe deg med dette, har vi noen viktige hagetips klare for deg i dag. Disse vil også hjelpe deg med å forberede hagen optimalt for sommeren som kommer.

Lag din egen blomsterkraft i prydhagen ved hjelp av disse hagetipsene

prydhage sommer

Ta plenen tilbake i form

La oss starte med plenen. For det var ikke lett for ham på langvinteren. Etter at snøen og frosten endelig har gått, må plenen din definitivt gjenvinne sin styrke. Fjern derfor først mosen og all kvist og blader. Det ville være ideelt å vertikalisere plenen med et håndverktøy eller en gressklipper og så nytt gress i klare områder.

Langsiktig gjødsel skal brukes nå. Vann moderat og unngå vanning.

Med en håndvertikulator kan du gjøre denne jobben på kort tid

Scarify prydhage plen

Skjær ned stauder og busker

Nå eller senest etter at ishelgenene i midten av mai er det riktige tidspunktet for å fjerne frostsikringen fra busker og stauder. Beskjæringen bør også skje rundt denne tiden. Fra slutten av mars til midten av april bør du kutte både rosene, lavendel og rosmarin. Ved beskjæring ville det være ideelt hvis jorden bare har blitt litt tørrere. Løsne den deretter rundt rosestenglene ved hjelp av en rosegaffel. Dette sikrer bedre ventilasjon av røttene. Selvfølgelig kan du også plante nye roser i prydhagen.

Det er best å bruke hagehansker når du beskjærer

Forbered roser som beskjærer prydhage

Arbeid sengene

Alle hagesenger ser frem til å våkne til nytt liv til våren. Disse trenger nå spesiell oppmerksomhet. Så, grave opp bakken og løsne den dypt med gravegaffelen eller en liten spade. Fjern ugress inkludert irriterende røtter og smuldre jorden med riven. Nå er det riktig tidspunkt å ta nødvendige forholdsregler mot snegler.

Det er best å la gulvet hvile en stund etter behandlingen slik at viktige mikroorganismer kan komme opp til overflaten. Mer robuste planter og blomster som gypsophila og ringblomster kan sås utendørs fra mars-april. Mer sensitive som for eksempel nasturtiums, for eksempel, bør foretrekkes først i en bolle med pottekompost ved en mild temperatur og moderat fuktighet. Vinduskarmen er ideell for dette. Sørg for å gi grønnsakspleier kompost.

Jordoverflaten behandles mer fint med en rive

Dekorativ hagejord med rake crumble

Plant sommerblomster

Du bør plante løkene og knollene til sommerblomstrene i jorden senest i midten av mai. Etter den tidlige blomstringstiden trenger prydhagen din påfyll for å skinne i frodige blomster igjen. Dahliaer, liljer, anemoner, steppelys, kulepure og kanner … listen over de mest populære sommerblomstene er lang. Du kan velge de du liker best og vedlikeholde dem nøyaktig i henhold til profilen din. Små plantekurver beskytter den saftige løken mot tindyr. En tommelfingerregel ved planting er: løker og løker bør plantes dobbelt så dypt i jorden som sin egen høyde.

Krukkplantene kan nå også sakte flyttes utenfor. Hvis det er mulig, la dem ligge i trapperommet eller under et baldakin i noen dager slik at de sakte kan tilpasse seg været.

Vakre blomster vil snart spire fra de små løkene og knollene

Planter en prydhage med sommerblomster

Prydhage som planter doble bibelblomster

Opprettholde hagedam

Hvis du allerede har din egen hagedam, må den definitivt rengjøres og krydres igjen til våren. Fisk og frosker blir også glade. Det første du bør gjøre er å kutte gresset og annen vekst rundt dammen til en høyde på omtrent fire tommer. Slammet som har samlet seg på tjernet, suges best opp med et spesielt damslamvakuum. La det likevel være litt av det i dammen, slik at økosystemet ikke blir i ubalanse. Det fordøyde slammet er også veldig godt egnet som naturlig gjødsel for prydhagen. I tillegg fjerner du alle flytende rester av blader og planter fra overflaten av vannet med et landingsnett. fullstendig!

Hagedammen din vil skinne i full skjønnhet igjen

prydhage med hagedam

Med de riktige hagetipsene kan du få gang i den fantastiske prydhagen din igjen

prydhage hagetips om våren

Sjekk hagearbeidene dine og utstyret i tide til den nye hagesesongen

Graver jorda i en prydhage som forbereder seg på sommeren

Du bør være spesielt forsiktig når du beskjærer frukttrær

beskjæring av frukttrær prydhage tips

Rengjør gamle blomsterpotter grundig før transplantasjon for å forhindre at skadedyr sprer seg

Tagetes transplantasjon i prydhagen

Og så står ingenting i veien for hagelykken din om sommeren!    

Forbered prydhagen til sommeren