Ditt eget hjem bør være stedet for velvære hvor du kan slappe helt av. Dette inkluderer ikke bare en komfortabel seng på soverommet, men også alt rundt det. Hvis du bor i ditt eget hus og har en hage, kan du også gjøre det til en oase av velvære. I denne artikkelen vil du finne ut hvordan hagedesign påvirker ditt velvære og hva som er nødvendig for det.

Riktig vedlikehold av hagen

Alle som i detalj behandler mulighetene for hagedesign, vet også at dette må tas vare på og vedlikeholdes permanent. Dette inkluderer fremfor alt den vanlige klargjøringen av terrassegulvet samt luking og gressklipping. Utdaterte gulvplater skyer det generelle bildet, noe som gjør hagen mer til en uoverstigelig oppgave enn et sted å slappe av. Noe utstyr er imidlertid nødvendig for både luke av ugress og gressklipping, og disse bør lagres på riktig måte.

hagedesignbutikk hageredskaper

Hagehuset: en kombinasjon av lagring og et sted å slappe av

Selv om hageskur bare ble brukt til å lagre viktige gjenstander for noen tiår siden, er det i dag kombinasjoner av lagring og koselige steder i et hageskur. Dette er for eksempel med en femkantet hagebod mulig. Romslige modeller tilbyr nok plass til ting som trengs for forberedelse og vedlikehold av hagen. I tillegg er de femkantede trehusene spesielt kjekke fordi de ser naturlige og moderne ut. Integrasjonen i det overordnede bildet av hagen er enkel fordi eksterne endringer kan gjøres individuelt. Oppsettet til hagehuset betyr også at huset kan plasseres godt i hjørnet av hagen. Som et resultat virker hagen ikke overbelastet, og plassen i et hjørne brukes godt. Oppbevaring av hageredskapene i hagehuset har fordelen av at resten av hagen forblir ryddig, noe som bidrar til trivsel i ditt eget grøntområde.

Mona_E-VD_800x800

De riktige fargene for riktig form på hagen

En hage er ikke bare en hage. Det er både små og store hager som bør utformes annerledes. Små hager ser større ut hvis møblene og plantene i dem holdes lyse og enkle. Fokuset er plassbesparende sitteplasser som også midlertidig kan lagres i det femkantede hagehuset i vind og vær. Eiere av store hager har imidlertid ingen grenser når det gjelder valg av farge, da hagen ikke lenger trenger å se større ut. For et høyt trivsel og et sammenhengende helhetsbilde er det imidlertid av stor betydning at fargene som brukes i hagemøblene og i innredningen, som f.eks. B. i planter å kordinere. En hage med en firkantet eller rektangulær form har størst positiv effekt når du leker med lyse og mørke farger og skaper kontrast. Dette kan gjøres med møblene på den ene siden, men også med forskjellige planter på den andre.

Glasgow-A-350x500-44-grå

En L-formet hage er lett å dele inn i områder. Bruken av et femkantet hagehus har fordelen av at bare en liten del av hagen er nødvendig og resten er fritt tilgjengelig.

Det er mange eksterne faktorer som påvirker trivselen i din egen hage. Et personlig preg i en hage skaper også en “hjemmefølelse”, noe som øker velværet maksimalt.

Lisa-D_moderne_800x800

xFabio-44-B_4K_new-windows_800x800.pagespeed.ic.CJxejcX2up