Har du edderkoppmidd i hagen din eller på stueplantene, og leter du etter måter å kontrollere dem på? Edderkoppmidd er faktisk en av de vanligste skadedyrene som finnes i hager. Imidlertid infiserer de ikke bare planter utendørs og i hager, men også innendørs planter. De små skadedyrene kan være veldig ødeleggende, spesielt i et drivhus. Så edderkoppmiddene kan raskt forårsake mye skade, som du kanskje allerede kjenner fra din egen erfaring. Bekjempelse av edderkoppmidd kan være vellykket hvis du oppdager dem så tidlig som mulig, gjenkjenner dem og nøytraliserer dem med et passende hjemmemedisin. Du finner nyttig informasjon om dette i det følgende …

Bekjempelse av edderkoppmidd – nyttige tips og triks

Bekjemp edderkoppmidd Oppdag spindelvev

Hvordan kan du oppdage edderkoppmidd?

Edderkoppmidd er faktisk ikke insekter, men edderkoppdyr som tilhører samme familie som flått og skorpioner. Middene danner kolonier på undersiden av plantebladene. De river seg inn i en plante ved å stikke hull i bladene og suge ut saften til bladene blir gule eller faller helt av planten.

Edderkoppmidd trives i varme, tørre områder og kan raskt invadere planter. De kan være så ødeleggende og spre seg raskt at små infeksjonsflokker kan bli til store populasjoner veldig raskt.

Edderkoppmidd er faktisk edderkoppdyr

Bekjempende edderkoppmidd hvordan ser edderkoppmidd ut

Hvis du vil bli kvitt edderkoppmiddene, må du først identifisere dem. Hvis du ser nøye på de berørte plantene, vil du se små røde eller hvite flekker på planten som beveger seg. Dette er middene selv. Hvis du ser på dem under et forstørrelsesglass, ser edderkoppmiddene rødbrune ut eller kan være gule og grønne. Under angrep av edderkoppmider vises duv på undersiden av plantebladene. Dette stoffet er hvitt og har en bomullslignende struktur. Når du har identifisert angrepet, må du umiddelbart isolere de infiserte plantene og kontrollere edderkoppmiddene.

Edderkoppmiddene er på undersiden av plantebladene

hvordan å bekjempe edderkoppmider tips og ideer

Et hvitt bomullsaktig stoff kan ses tydelig

Edderkoppmidd bekjemper passende midler

Interessante fakta om edderkoppmiddene

Edderkoppmidd overvintrer som egg som fester seg til bladene eller barken til den berørte planten. Om våren begynner de seksbeinte larvene å klekke og mate. Når de er godt utviklet, finner de ly ved å smelte. Deretter blir de til fullvoksne midd. Prosessen med å transformere en edderkoppmiddlarve til en voksen midd kan ta så lite som fem dager. I varme, tørre forhold kan hunnmidd produsere over 300 egg per dag etter parring.

Edderkoppmiddene kan angripe både bladene og blomstene

Edderkoppmidd bekjemper plantespindelvev

Edderkoppmidd glir fra plante til plante i vinden. De bruker nettet sitt (de bomullslignende tingene på undersiden av bladene) for å sykle på brisen. Denne typen bevegelse gjør at edderkoppmiddene kan utvide sitt territorium for å komme ganske langt.

Edderkoppmidd er små og kan knapt sees med det blotte øye

Edderkoppmidd bekjemper undersiden av bladene

Siden edderkoppmiddene knapt er store nok til å bli sett med det blotte øye, kan de invadere en hage uten at du merker det i tide. Kontroller derfor undersiden av plantebladene for små hvite eller rødlige prikker og se etter skader på bladene. Hvis du finner edderkoppmidd, ta umiddelbart de nødvendige trinnene for å kontrollere dem tidlig.

Slik kan en edderkoppmidd angrep se ut

Edderkoppmidd bekjemper spindelvev naturlige midler

Hvordan kan du bekjempe edderkoppmidd?

Å håndtere angrep av edderkoppmidd krever litt innsats og tålmodighet. Men hvis du oppdager det tidlig nok, kan du bekjempe de små edderkoppene med enten naturlige eller kjemiske løsninger.

Hvilke hjemmemedisiner kan du bruke for å bekjempe edderkoppmidd??

En naturlig måte å behandle hagen din for edderkoppmidd er å isolere de infiserte plantene og drysse dem med vann for å bokstavelig talt kaste midd av planten og drukne den. For å inneholde en angrep av midd med denne metoden er det nødvendig med flere behandlingsrunder, ettersom noen midd alltid overlever. En annen naturlig måte å behandle angrep av edderkoppmider er å kjøpe marihøner fra et hagesenter og deretter slippe dem nær den eller de infiserte plantene..

Marihøner er en naturlig motstander av edderkoppmidd i naturen

Edderkoppmider bekjemper marihøner naturlige midler

Du bør spraye de angrepne plantebladene med vann flere ganger

Edderkoppmidd bekjemper naturlige vannmidler

Bekjemp edderkoppmidd med neemolje

Noen av de vanlige behandlingene dreper alle insekter, ikke bare edderkoppmiddene. Imidlertid er det noen behandlinger som er spesielt effektive for edderkoppmidd. Neem olje (et organisk insektmiddel laget av det indiske neem -treet), insekticidolje og miticid er spesielt effektive for å kontrollere edderkoppmidd..

For å bruke neemolje eller annen insekticidolje for å behandle edderkoppmidd, fjern først et spindelvev fra undersiden av bladene, da disse kan beskytte de bittesmå middene fra oljen.

Neem olje – et organisk insektmiddel laget av det indiske neem -treet

Edderkoppmidd bekjemper neem olje naturlige midler

Se etiketten på din insektmiddelolje for instruksjoner for bruk. For å bruke neemolje mot edderkoppmider, bland en væske laget av en teskje neemolje per liter vann, eller hva det står på flaskens etikett. Bruk varmt vann og la blandingen avkjøles ved romtemperatur. Sørg imidlertid for at vannet er veldig varmt og ikke varmt, da temperaturer som er for høye kan redusere effektiviteten til neemoljen. For at neemoljen virkelig skal blande seg med vannet, må du legge til et overflateaktivt middel. Det vanligste overflateaktive stoffet du har på hånden er oppvaskmiddel. Bruk bare fire eller fem dråper per liter blandingen.

Edderkoppmidd sett under fille

hvordan bekjempe edderkoppmidd hjemmehjelpemidler

Når du har forberedt blandingen din, bruk en forstøver for å spraye de berørte plantene. Pass på at væsken når toppen og bunnen av bladene.

Gjenta behandlingen ovenfor hver 10. dag for å beskytte plantene dine mot edderkoppmidd. Slutt imidlertid å bruke neemolje hvis det er tre uker igjen til høsting (hvis plantene dine er spiselige). Neemoljen er så kraftig at den faktisk kan påvirke smaken på plantene dine.

Så slik kan du kontrollere edderkoppmidd på hagen din eller innendørs planter. Vær tålmodig skjønt. Uansett hvilken behandlingsmetode du velger, vil du finne suksess med den!

Når edderkoppmider angriper plantene dine …

hvordan å bekjempe edderkoppmidd hjemmehjelpemidler