fersken i hagen plante andre varianter

Hvordan dyrke deilige fersken i hagen din – plant et fersketre i hagen

Her ser du hvordan du kan få fersk, fabelaktig ferskenhøst i din egen frukthage. Alt du trenger å gjøre er å følge tipsene våre!

Friske fersken rett fra hagen! Dette er det perfekte sommerbildet!

– Ja, det er helt rimelig å tro at du kan lære å dyrke fersken i hagen din selv. Bare velg riktig sort og sted, gi treet riktig omsorg, og du vil ha moden frukt på bare et år eller to.

 Velg riktig variant

fersken i hagen som planter rosa blomst

Trærne gjør det best på et sted med full sol – minst seks timer om dagen med sollys og god luftsirkulasjon. Ikke glem at gresset er grådig, det suger fuktighet og næringsstoffer ut av jorda. Det er derfor tilrådelig å holde jorden rundt fersketreet fri for gress, i hvert fall de første årene. Spred en to-tommers ring med mulch rundt treet, dette vil definitivt hjelpe treet ditt med å holde seg fuktig i perioder med tørke. Årlig påføring av tørr organisk gjødsel for frukttrær bør også hjelpe deg med å holde pristreet sunt. Les imidlertid nøye instruksjonene på gjødselemballasjen og følg dem!

 Dyrk ferskenene på riktig sted?Fersken i hageplanten deilig

Fersken liker varmt vær, så hvis du bor i et område der sommeren stort sett er kjølig, velg det varmeste stedet i hagen din. Det vil mest sannsynlig være et sted overfor en sørvendt vegg, for der kan treet lett motta strålevarme og reflektert lys. Slike flekker er ofte i trange senger – for eksempel mellom en gangsti og garasjemuren – og du liker ikke å plante fersketreet der. Vær kreativ og finn et annet sted som ville vært mye bedre for fersketreet ditt.

Fersken liker varmt vær

Ferskentre i hageplantens sort

De beste ferskenformene for kjølige værområder er “Frost” og “Avalon Pride”. Spør spesialforretningen din om dem!

 Du kan også dyrke fersken på verandaen eller terrassen din, selvfølgelig i en større gryte, dette er de såkalte dvergferskenene, men de har en mer dekorativ funksjon.

 Forebygging av sykdommer

Fersken i hageplanten deilig

Ferskentrærne trenger din omsorg fordi det er alle mulige mulige skadedyr og sykdommer som de kan angripe. Soppproblemer, brun råte og den typiske krøllsykdommen kan unngås mens trærne er unge. Vanligvis sprayes trærne med en kalk-svoveloppløsning. Tidspunktet er viktig, og du må gjenta det med visse intervaller, så det er bedre: få råd fra en profesjonell!

 Du kan også dyrke fersken på verandaen eller terrassen din, selvfølgelig i en større gryte Fersken i hagen som planter blomsterpotte vellykket

Trærne gjør det best på et sted med full sol fersken i hagen planter blomsterpotte frukt

Spis saftig frukt

Fersken tre i hagen plante frukt deilig     Forbered en appetittvekkende ferskenkakefersken i hagen plante kake