Kirsebærlaurbærhekken, også kjent som vanlig laurbær, er en veldig populær hekketype som er i søkelyset hos oss i dag. Her om dagen rapporterte vi om de eviggrønne hekkplantene generelt, og nå retter vi oppmerksomheten mot kirsebærlaurbæren. Hold deg til det og lær mer om denne fantastiske hekkplanten som også kan trives i hagen din.

Kirsebærlaurbærhekk – en raskt voksende og eviggrønn hekkplante

Cherry laurbær Prunus laurocerasus hage basseng personvern skjerm hekk

Kirsebærlaurbær som en levende personvernskjerm 

Kirsebærlaurbær Prunus laurocerasus raskt voksende eviggrønne hekkplanter

Kirsebærlaurbærhekk (Prunus laurocerasus)

Kirsebærlaurbæren er en staselig, eviggrønn busk som tåler skygge og gir fine, hvite, velduftende blomster om våren. Den vokser raskt og tiltrekker seg fugler med sine kirsebærlignende røde frukter som blir svarte når de er modne.

Visst, denne planten kan være et attraktivt og nyttig tillegg til hagen din, men før du får tak i en kirsebærlaurbærhekk, kan du lære mer om dens egenskaper og omsorg.

Kirsebærlaurbær vokser veldig raskt, men det er ganske lett å ta vare på

Kirsebærlaurbær Prunus laurocerasus eviggrønne hekkplanter

Det finnes flere typer laurbærplanter, inkludert vanlig laurbær (Prunus laurocerasus), portugisisk laurbær (Prunus lusitanica) og laurbær (Laurus nobilis).

Det er laurbærhekkplanter som holder seg små og de som blir opp til 7 m høye. Bladene deres kan være både mørkegrønne og lysegrønne, både store og små.

Slik blomstrer kirsebærlaurbæren

Kirsebærlaurbær Prunus laurocerasus blomster av eviggrønne hekkplanter

Og dette er fruktene

Kirsebærlaurbær Prunus laurocerasus frukt hekker planter

I dag snakker vi om Prunus laurocerasus – en ganske allsidig hekkplante. Nedenfor er 10 grunner til at du bør plante en kirsebærlaurbærhekk i hagen din:

  • Kirsebærlaurbærhekk er en hurtigvoksende og eviggrønn hekk som gir permanent personvern i hagen din.
  • Prunus laurocerasus er en veldig tilpasningsdyktig plante som tåler full sol samt mye skygge og trives på all jord unntatt vannlogging og kalk.
  • Felles laurbær er ikke bare tolerant for forskjellige steder, men tåler også veldig kalde temperaturer, noe som gjør denne hardføre eviggrønne hekken ideell for vår klimasone.
  • De lyse grønne bladene på denne hekkplanten er ikke bare en fantastisk estetisk funksjon i hagen din, men har også gode praktiske bruksområder da de reflekterer solen og dermed øker mengden lys i hagen din.
  • Prunus laurocerasus vokser til en tykk, busket hekk. Du trenger ikke å bekymre deg for at veksten kommer ut av hånden, da denne arten er ganske lett å ta vare på og bare må beskjæres en gang i året. Det er lett å få en pen hekk på rundt 1,5 til 2,0 meter.
  • Kirsebærlaurbær er tilgjengelig i alle rottyper, inkludert cellekultur, pottekultur, bare røtter og rotball.
  • Kirsebærlaurbærhekker kan nå en høyde på opptil 5 meter når de er helt modne og anbefales derfor sterkt som personvernskjerm.
  • Kirsebærlaurbær har en rekke forskjellige bruksområder og kan plantes som en prydhekk, personvernskjerm eller vindskjerm.
  • De kremhvite druene som dukker opp på våren har en delikat søtlig duft og er populære blant bier. Bærene, som dukker opp om høsten og blir fra rød til svart etter hvert som sesongen skrider frem, er også verdifulle for dyrelivet ettersom de er veldig populære blant sultne fugler.
  • En kirsebærlaurbærhekk er veldig effektiv for å redusere støyforurensning, noe som gjør den perfekt for hager som grenser til travle veier.

Har du lyst til å plante kirsebærlaurbærhekk i din egen hage??

Kirsebærlaurbær Prunus laurocerasus hekkearter

Viktig notat: Imidlertid er det viktig å vite at kirsebærlaurbærhekken inneholder hydrogencyanid. Dette er imidlertid en gift. Inntas i store mengder, kan hydrocyansyre frata nervesystemet oksygen og i sjeldne tilfeller til og med føre til døden.

En hekkplante som vokser raskt

Kirsebærlaurbær Prunus laurocerasus hekkplanter

Planter kirsebærlaurbærhekken

Planter kirsebærlaurbær i fuktig jord rik på organisk materiale. God drenering er viktig for at denne planten skal overleve. Den tåler alle typer lys, fra full sol til full skygge, og foretrekker mer sol i kjølige klimaer og mer skygge i varmere områder. Vann kirsebærlaurbæren din nok til å holde jorden fuktig, men ikke våt. Beskjær denne planten tilbake på slutten av våren eller forsommeren etter blomstring.

En kirsebærlaurbærhekk sikrer ekstra friskhet i hagen året rundt. Nyt denne eviggrønne hekkplanten!

En robust hekk med grønne blader selv om vinteren

Kirsebærlaurbær Prunus laurocerasus etterlater eviggrønne hekkplanter

På grunn av de røde bærene er laurbæret et typisk julesymbol

Kirsebærlaurbær Prunus laurocerasus frukt eviggrønne hekkplanter