Hvis du ikke har vært ute i hagen din i de lange vintermånedene og bare nylig har oppdaget at naturen florerer der, trenger du ikke å henge med hodet med en gang. Her har vi noen smarte tips og praktiske triks som du kan gjøre hyttehagen din om til en moderne landidyll. Der kan du somle hele sommeren, omgitt av grøntområder og vakkert duftende prydplanter og nyttige planter, og utforske naturen på nært hold. Hyttehager er for tiden inne igjen, fordi denne hagedesignstilen tilsvarer det menneskelige arbeidet for å komme tilbake til naturen og fullt ut nyte sin prakt, ro og romantikk. Hvis du har et formål formulert på samme måte, så følg med på våre praktiske designideer og fyll hyttehagen din med en romantisk stil og ny sjarm.!

 “Tilbake til naturen” – fra Jean -Jacques Rousseau til i dag!

hageideer med mye farge og fancy hagegjerde

Hyttehagen feirer faktisk et skikkelig comeback! Fordi denne hagestilen ikke er noe nytt i hagedesign. Opprinnelsen ligger i en fjern tid, dette bør man se etter i middelalderens “bonde” klosterhager. Da var selvforsyning med matplanter og medisinske urter den virkelige grunnen til å lage og vedlikeholde hagene.

I løpet av mange tiår har hyttehagen blitt videreutviklet og perfeksjonert når det gjelder design, slik at den i dag blir akseptert som en grønn oase i det fri, hvor du helt kan avlaste hverdagslivet midt i frodig vegetasjon.

Hyttehagen skiller seg ut på grunn av sin frodige vegetasjon

hageideer med en vakker steinsti og fargerike blomster

Tips 1: Hyttehagen trenger struktur!

Det første trinnet i utformingen av en hyttehage er å se på hele området og gi det den strukturen den trenger. Hvordan skal vi forstå dette? Ikke få panikk, noen ganger virker alt litt vanskeligere enn det faktisk er. Her må du begynne med hagegjerdet og definere hageområdet ditt. Trelister og / eller flettede seler danner det matchende hagegjerdet og får hyttehagen til å se bra ut fra alle sider. Fordi et hagegjerde ikke bare fungerer som en personvernskjerm, men også har dekorative funksjoner. En boks hekk ville også være en utmerket løsning for gjerdet design. Det finnes også alternative eviggrønne planter som japansk kristtorn (Ilex crenata) som kan dekorere hagen din som en eviggrønn hekk.

 Et hagegjerde av trelister eller flett? Nei, bedre en eviggrønn hekk!

hageideer vakre ideer til hagegjerdet

Så kommer trinn nummer 2, og så går du over til selve sonering av hagen din. Den klassiske hyttehagen har en rektangulær planløsning og er markert med et veikryss. Dette skiller de enkelte områdene fra hverandre og skaper et interessant hageutseende. Du kan deretter selv bestemme hvilken sone du vil bruke til hva og hvordan du planter den. Vi vil bare understreke at det ville være flott om du hadde et visuelt senter i hyttehagen.

En espalier gjengrodd med velduftende klatreroser, et rundt blomsterbed med blomstrende hageblomster eller en hagefontene kan tjene som et utmerket fokuspunkt og umiddelbart tiltrekke øyet. Prøv deretter å introdusere symmetriske elementer i denne nyopprettede hagestrukturen. Vakre potteplanter kan parvis fremheve inngangsdøren eller ulike hageelementer og bringe dem frem mer visuelt. Du kan lære mer om det her lese. Hvordan designe hyttehagen din stilfullt og full av naturlig sjarm. De steinbelagte hagestiene fullfører det naturlige utseendet.

 Stein og grus er de to mest foretrukne materialene for å designe stiene i hyttehagen

hageideer med steinsti og steinfigurer

Tips 2: Vakre hageblomster, grønne gress og busker og mange friske aromaer preger hyttehagen

Har du en grønn tommel? Vel, nå har du den beste sjansen til å bevise dine ferdigheter! Fordi hyttehagen din må plantes! Det er ingen grenser her, og du kan uttrykke din kreativitet, smak og stil på best mulig måte gjennom hagedesignet. Du kan fritt kombinere grønnsaksområder og urtehjørner og lage flotte blomster og vakkert duftende blomsterbed. På denne måten oppnår du en flott blanding av farger og former og gir hyttehagen ekstra sjarm.

Du kan se gjennom hagestrukturen Busker og bringe eviggrønne planter i forgrunnen bedre, skyggelagte områder kan forbedres med passende flerårige hageplanter lyse opp. Listen over vakre hageblomster og busker for hyttehagen er virkelig veldig lang, den starter med de første vårblomstene, fortsetter til fortryllende duftende roser og fortryllende vakre gladioli og slutter med de hardføre blomstertypene. Finn ut mer om det, og du vil sikkert oppdage en ny verden …. Og mange nye designalternativer for hyttehagen din! Og ikke glem at blomstene og hageplantene tiltrekker seg små fugler og insekter, noe som er veldig gunstig for dyrelivet i hyttehagen din.

Frodige gressområder og eviggrønne busker merkes umiddelbart i hyttehagen

bondehage uvanlig hagesti og vakker grønn plen

Mange blomster og hageplanter pynter uteområdet hele sommeren

hageideer en blanding av farger får utsiden til å se vakrere ut

Tips 3: Hyttehagen må pyntes!

Sist men ikke minst ønsker vi å rette oppmerksomheten mot riktig dekorasjon i hyttehagen. Hagemøblene her er nødvendigvis laget av tre eller smijern, disse er ypperlige i et uteområde i landlig stil. Hvis du hadde tid og lyst, kunne du lage dine egne hagemøbler av paller og skape noe iøynefallende og behagelig for utsiden. Disse utemøblene skaper en naturlig og veldig koselig atmosfære der alle føler seg komfortable.

 Hagemøbler i tre er det perfekte alternativet for en hyttehage

hageideer med hagemøbler i tre og flotte blomster

Midt i ville blomster og planter i hagen kan du distribuere noen få antikke gjenstander og introdusere en definitivt rustikk stil i uteområdet. Se deg rundt i kjelleren, hageskuret, på taket eller på loppemarkedet for vakre ting som kan pynte hyttehagen din. En gammel trillebår, et par utslitte støvler eller en sinkboks kan passe perfekt til målet ditt og snart bli til virkelige blikkfang i hagen. Hjemmelagde blomsterpotter eller gamle hageredskaper utstråler romantikk og nostalgi og tiltrekker alles oppmerksomhet utenfor.

For å understreke det romantiske utseendet på uteområdet, kan du velge en komfortabel hengekøye hvor du eller dine nærmeste kan slappe av i timevis. Det passer perfekt inn i denne landlige atmosfæren og lover mange flotte øyeblikk av fullstendig avslapning. Og det er faktisk hovedformålet med dagens hyttehage: den bringer oss nærmere naturen og lar oss lade batteriene i en avslappet atmosfære midt i et frodig landskap. Bare slapp av og la tankene vandre!

Fortryllende lukter og friske aromaer fyller dagens gårdshage

gårdshage lage en vakker hage med blomster og en hagefontene

 Fremhev det visuelle fokuset på hyttehagen din i en rosenrev eller et rundt blomsterbed

hageideer for hagegjerdet friske blomster forskjønner gjerdet

 Å ha en brønn utenfor ville utvilsomt være gunstig

Gårdsdesignhage med fontener som et blikkfang

 Steinstier understreker den naturlige karakteren til hver hyttehage

bondehage med en vakker steinsti

Fantastiske fargesprut i sengene er alltid iøynefallende!

hageideer med klatreroser og rustikt hage gjerde i tre

 Følelsen av å komme nærmere naturen er ubeskrivelig!

bondehage vakre ideer med fargede blomster

Marigolds, marigolds, phlox og frodige og vakkert duftende klatreroser satte tonen for plantingen av hyttehagen

hageideer dekorere husfasaden med klatreroser

Lag en fargerik blanding av urter og grønnsaker i hyttehagen din!

gårdshage med urter og grønnsaker

bondehage fine ideer til en attraktiv hage med mye grønt

bondehage ideer for å lage en koselig hage

gårdshage kreative hageideer for et funksjonelt hageområde

bondehage grønnsakshage med hyggelig avslapningsområde med rottingmøbler

hageideer for et rustikt utseende med vannbokser

gårdshage vakker hagedesign med busker og blomsterpotter

hageideer med et rundt blomsterbed og veggfontene

hageideer gjør uteområdet ryddig

hageideer oppnår et rustikt utseende

hageideer med grus og mange blomster

hageideer for hagen i rustikk stil mange busker og blomster

hageideer vakre hageblomster og hagefontener

hageideer med mye grønt og vann

Gårdshage Lag en hage med blomster og grønnsaker

hageideer for hagen i landlig stil

hageideer med stein og grus