Anlegget fans vil være spesielt glad for vårt bidrag i dag! Fordi vi i dag ønsker å introdusere deg for et vakkert husplante som bare fortryller! Været utenfor er allerede vårlignende, og du kan ta med deg denne stemningen hjem med skjønnheten i de grønne blikkfangene! Det handler om jasminen: en blomst som har en feminin sjarm, romantisk utstråling og … en herlig duft! Men siden de fleste av jasminartene ikke er hardføre på våre geografiske breddegrader, nytes skjønnheten til denne planten hovedsakelig i potter. Hvis du vil legge til et jasmin -husplante i samlingen av planter, kan du lese artikkelen til slutt! Du vil sikkert finne inspirasjon til hjemmedekorasjonen din og også lære noe viktig for denne naturlige skjønnheten!

Jasminen er en elegant og sjarmerende plante

jasmine potteplanter dekorasjonsplanter

Interessante fakta om jasminen

Jasminen (Jasminium) er en stor slekt med over 200 arter. Noen er stående busker, andre er klatreplanter. Deres typiske voksområder er tropene og subtropene. Avhengig av type kan jasminen være mellom en halv meter og fem meter høy! Blomstene til jasmin er hvite og gule, bare i noen få arter er de rosa.

Vinterjasminen blomstrer fra desember til april, og den ekte jasminen blomstrer fra mai til august.

Flere jasminer ved siden av hverandre lager en fantastisk romdekorasjon

jasmine potteplanter potteplanter ordner dekorasjon

Jasminen fortryller med sin milde og beroligende duft. Dette er en av de mest populære smakene der ute. Den arabiske jasminen har den sterkeste blomsterduften. Av denne grunn er den duftende jasminoljen hentet fra ham og aromastoffet jasmin i kinesisk te kommer fra den kinesiske tejasminen.

Viktige pleietips for jasminplanten

Våren er allerede her, og noen friske husplanter vil utvilsomt hjelpe oss med å tilpasse oss våren og tilpasse oss den nye sesongen raskere. Fordi disse uunngåelig bringer mye glede for store og små! Jasminen i blomsterpotten er et fantastisk blikkfang som fortjener din oppmerksomhet! Det er ikke spesielt vanskelig å ta vare på jasminen. Men det er noen få ting du bør være oppmerksom på. Du vil nyte det lenge, ikke sant?

  • Når det gjelder plassering, foretrekker Jasmines et lyst sted med nok sollys. Dette bør også være godt ventilert, ellers kan planten angripes av skadedyr. Vær forsiktig: innendørs planter på et varmt sted med dårlig ventilasjon kan utvikle bladlus eller mellus om vinteren.
  • Tilfør jasmin regelmessig vann og næringsstoffer. Det er best å bruke regnvann med lite kalk. Unngå uansett vannlogging!
  • Fôr planten med gjødsel hver til to uker i vekstsesongen (det vil si mellom april og september).
  • Jasminene trenger vanligvis et klatrestativ, ellers vokser planten ikke ordentlig.
  • Plant jasminen mellom vår og høst. Når det gjelder beholderplanter, må du sørge for at de har god drenering.
  • Gjenta jasminen en gang i året. Det er best å gjøre dette etter vinteren om våren.
  • Hvis du kutter vinterjasminen etter blomstring, kan du ha en positiv effekt på dannelsen av nye skudd og dermed overflod av blomster. Du bør være mer forsiktig med jasminene, som dyrkes i karet. Avhengig av typen jasmin kan det ta ulik tid før nye blomster dukker opp. Med ekte jasmin gjør du imidlertid ikke noe galt, selv om du kutter det radikalt.

Jasminplanten har sin imponerende prakt

jasmin stueplante kurv vinduskarmen dekorere

Du kan også iscenesette jasminen i rustikk stil 

jasmin stueplante rustikk plantepotte

Vi anbefaler at du kun informerer deg selv om behovene til de forskjellige prøvene og spesielt om den du har hjemme. Dette garanterer et langt liv og den unike skjønnheten til jasmin!

Stilig symmetrisk dekorasjon til spisebordet

jasmine stueplante spisebord dekorere hvite vaser

Plantet i en kurv, ser jasmin flott ut!

jasmine stueplantkurv andre dekorative gjenstander

Jasminen kutter en vakker figur i hengende potter

jasmin stueplantebeholder plante vakker hengende dekorasjon

Riktig pleie er avgjørende for jasmin

Vann jasmin stueplanten riktig

Skjønnheten i denne elegante planten forsterker ethvert rom

jasmin stueplante arabisk jasmin