Føflekker er merkelige dyr som tilbringer nesten hele livet under jorden. Den europeiske føflekken (Talpa europaea) er den eneste arten som forekommer i dette landet og i Sentral -Europa generelt og som ofte bringer gartnere hjem til fortvilelse. Fordi selv om dyrene egentlig ikke tilhører skadedyrene, men faktisk er ganske nyttige, ser ikke plener og blomsterbed med mange molehills på seg spesielt vakre ut. Hvis du står overfor det samme problemet og leter etter tips om hvordan du kan kjøre føflekken unna, har du kommet til rett sted. Vi gir deg viktig informasjon i de følgende linjene og viser deg noen enkle metoder for hvordan du kan bli kvitt de irriterende musene som kaster støt permanent.

Den hardtarbeidende insekteteren har ingen virksomhet i sin egen hage

kjør føflekk vekk på plenen

Føflekken er under artsbeskyttelse

I flere år har føflekker i Tyskland blitt beskyttet ved lov som nyttige insekteter. Du bør derfor ikke drepe eller skade dem under noen omstendigheter. Levende feller eller lignende er strengt forbudt. Så hvis du ikke vil ha noen stygge jordhauger på plenen i hagen, bør du finne på mer ufarlige metoder og midler og kjøre føflekken vekk.

Selv om de gravende dyrene knapt kan se, er de andre sanseorganene ekstremt godt utviklet. Dette gjør dem ekstremt følsomme for lyder, lukter og vibrasjoner. Spesielt gjennom den fine, langstrakte nesen og de mange følsomme morrhårene, opplever føflekker hvert forstyrrende fenomen. På denne måten kan de bli forstyrret og kjørt bort.

Føflekker bruker en stor mengde skadedyr hver dag

Bekjemp føflekken med enkle midler i hagen

Kjør bort føflekker med enkle hjemmemedisiner

Noen naturlige rettsmidler du allerede har i hjemmet ditt, er i stand til med regelmessig bruk å drive føflekkene ut av eiendommen din på en bærekraftig måte. Dette er hovedsakelig de som lukter veldig intens og ubehagelig. Hvitløk, bortskjemt, sur melk, brennesle eller malurt, samt eddik og alkohol er blant de mest effektive av disse. Hunde- og hestehår samt grenene på livets tre har en skremmende effekt på den uønskede hageboeren og kan drive dem bort permanent. Alle disse plugges eller helles best i hullene under jordhaugene, og så ofte som mulig. For å gjøre dette må du skyve ut den fine smuldrende jorden som er gravd opp på forhånd. Du kan bruke dette spesielt når du dyrker unge planter fordi det er spesielt næringsrikt.

Du får den perfekte pottejorden fra molehill

Bekjemp muldvarp næringsrik jord

Vannslangen, derimot, er til liten hjelp og er til og med kontraproduktiv i å kjøre bort føflekken. På den ene siden er føflekker gode svømmere, og på den andre siden elsker de spesielt meitemark og små snegler, som koloniserer den fuktige jorden i massevis senest om noen dager. Disse vil da, med absolutt sikkerhet, tiltrekke føflekken tilbake til hagen. Resultatet: mange nye jordhauger.

Kjør føflekker vekk med lyder og vibrasjoner

Noen enheter er allerede tilgjengelige i spesialforretninger, for eksempel muldvarpeskrekk, som bør jage bort føflekker med lydbølger. I mange feltrapporter fra lidenskapelige gartnere delte meninger seg ofte om dette. Noen er i det hele tatt ikke fornøyd med resultatene, og andre sverger til gode resultater. Du kan også etterligne prinsippet for denne enheten selv ved enten å begrave tomme flasker over bakken til nakken (vinden skaper karakteristiske vibrasjoner) eller sette hjemmelagde vindmøller og vindklokker inn i føflekkhullene. Du kan også henge opp metallgjenstander som genererer ekstra støy.

Blikkbokser og plastbeholdere på trepinner er også en god idé

Bekjemp føflekken uten kjemikalier

Å klippe plenen regelmessig, for eksempel med en robotgressklipper, lærer også mye om å kjøre føflekker ut av plenen. Dyrene føler seg spesielt forstyrret av dette og søker snart avstanden.

Katter og hunder jakter på føflekken og er også spesielt effektive til å drive den bort, selv om de ikke spiser den. I motsetning til de naturlige rovdyrene – steinmår, rev og polecat samt rovfugler som låveugl og musvåke, som alltid er glad for byttedyr som dette. Du bør derfor skape tilstrekkelige forhold som gjemmesteder og sitteplasser for disse dyrene og tiltrekke dem til hagen din. På denne måten sikrer du en naturlig balanse og bryter ikke naturvernloven.

Katter hjelper til med å drive føflekker unna

kjøre bort føflekken med katt

Prøv disse enkle måtene og metodene og kjør det beskyttede dyret ut av eiendommen din på en helt naturlig og bærekraftig måte. Vi krysser fingrene og ønsker deg masse hagemoro i sommer også!

Å kjøre bort en føflekk er også ufarlig

føflekk kjøre bort enkle midler

Bruk næringsrik jord fra molehills for plantene og blomstene dine

Kampmole i hagen

Selve ventilasjonsåpningene for føflekken er plassert i jordhaugene

kjør unna føflekken og bruk bakken

Hage fleece er også en effektiv metode for sengene

enkle metoder for å utvise føflekk