Terrasse hygge ideerterrasse-balkong-basseng-oase

Her finner du interessante råd om hvordan du gjør terrassen din til en komfortabel, rolig utendørs stue.

Lag en bassengoase med en rist

En bassengterrasse vil være et stille utendørsområde hvis du omslutter en del av det med gittervegger.

Gitterpanelene beskytter sidene og slipper brisen gjennom. Hekker og andre omkringliggende trær utvider ytterveggene og øker din følelse av komfort på terrassen.

 

Sørg for at du er koselig med et gjerde.

terrasse balkong gjerde ide

Et gjerde er den enkleste måten å sikre personvernet for en uteplass. Hvis gjerdet gjenspeiler husets arkitektur, vil det ytre rommet bokstavelig talt være en forlengelse av hjemmet ditt. Dette selvlagde gjerdet dekker en liten bakgårdsterrasse her og skaper et varmt bakteppe for friluftsliv.

 

gjennomsiktig hodelag

terrasse-balkong-gjennomsiktige vegger

Ved å legge til blokkvegger og et blokktak, blir en mursteinsterrasse ved siden av et uthus i murstein omgjort til et landlig utendørsrom. Fra et rent teknisk synspunkt ligner arkaden i denne bygningen skjelettet til et Klotz -hus og gir oss en følelse av tilbaketrukkethet uten bris eller utsikt.

 Beskytt den indre gårdsplassen med en arkade

Festet her er en 5-fots steinmur, denne høye inngangen til trebuer dekker en del av den steinbelagte gårdsplassen og skiller den fra nabobygningene. Designet av strukturen uttrykker kos, men unngår et lukket utseende eller en undertrykkende følelse.

Koselighet med halvvegger – en annen idé for din indre gårdsplass

Terrasse hygge ideer halvvegg

Den indre gårdsplassen trenger ikke høye vegger, ikke som huset, hvor du virkelig vil føle deg privat. En vegg på omtrent 5 fot høy beskytter spisestuen mot nysgjerrige øyne til naboer når familie og gjester sitter. Sammen med et tregjerde og en sedertreportico gir veggen komfort på terrassen på gulvflisefiner ved å opprettholde en følelse av åpenhet. Eldre trær langs gjerdelinjen skaper også en koselig atmosfære og skaper en følelse av sikkerhet.

 Koble plantene dine med en espalier.

Terrasse hygge ide gjerde

Denne skifer-liggende, overbygde terrassen har en luksuriøs tilbaketrukkethet takket være fruktbare vinstokker og blomster som klatrer opp på gitterveggene. Fordi dette ytre rommet ikke inkluderer den øvre strukturen, er det åpent og luftig.

Skap kos

Terrasse hygge ideer - landskap

Det gamle røde Westeder -dekket og den grå sandsteinsgården bak huset nyter en følelse av kos, omgitt av grønne planter og langt fra naboenes nysgjerrighet. Den ekstra plantingen av løvtrær gir skygge og farge etter hvert som sesongen skrider frem. Gitterverket til det store rutenettet definerer grensene for utvendige rom og lar vind og lys komme inn i rommene. Hvis du vil ha mer komfort og skygge, velger du et gitterverk med et mindre mønster enn dette.

Ideer for terrassehygge – koble terrassen til huset

terrasse-balkong-hus-uteplass

Skjult i hjørnet mellom inngangen bak og husets bakvegg, tilbyr denne lille terrassen en følelse av skjermet hygge. Ivy-dekkede vegger gir en følelse av koselig innkapsling, og et dekorativt smijernsgjerde skiller terrassen fra gårdsplassen for ytterligere å definere det ytre boarealet.

Lag en fluktterrasse Terrasse hygge ideer terrasse skjult

Når du er atskilt fra huset, tilbyr en rømningsterrasse fred og ro i et frodig hjørne av hagen. Et gjerde beskytter dem og beskytter dem fra forbipasserendes øyne uten å blokkere luftstrømmen. Denne typen terrasse er vanligvis liten og kjent (gulvet her er murstein).

Tilpass terrassen til arkitekturen

Terrasse hygge ideer arkitektur - uteplass

Dette landstedet, bygget i 1918, står i form av en U-form sett fra alle tre sider, men terrassen med mos dekket fungerer som en utendørs spisestue. Den frodige plantingen på den fjerde siden er synonymt med perfekt hygge. Å konvertere en terrasse til et rom betyr praktisk talt mer hygge, men det betyr også å gjøre det virkelig behagelige uteområdet, myke opp veggene med vinranker og verktøy. For å beskytte ytterveggene vokser eføy på gitterverk omtrent en fot høyere fra fundamentet.

Beskytt terrassen med gardiner

terrasse-balkong-gardiner-uteplass

En terrasse med søyler som støtter taket av tregitter kalles en loggia. Gardiner av sterkt stoff henger mellom søylene og klatrestolpene og beskytter terrassen mot elementene. Det avhenger faktisk av klimaet, men mange steder er toppvarme også installert som de som brukes på restauranter for å sikre at loggien kan brukes hele året.

Skjermvisninger med rutenett.

terrasse-balkong-gitter-uteplass

Det er ikke nødvendig å legge terrasser til huset. Trær og busker omgir denne lille, private terrassen vekk fra hovedhuset, som er tilgjengelig via en gulvflissti. Gittergjerde beskytter mot naboer i nærheten.

Ta hensyn til sol og skygge

terrasse-balkong-solskjerm

En arkade draperet av blåregn skygger ikke bare terrassen, men også området utenfor dette sommerhuset, men det meste av den mursteinsbelagte overflaten er opplyst av solen. Å ta hensyn til både skygge og sol utvider nytten av terrassen. Fra den kjølige begynnelsen av våren til de siste høstdagene absorberer mursteinene varmen og lar deg nyte rommet til tross for forskjellige temperaturer. På varme sommerdager tilbyr den skyggefulle vindruekledde arkaden en velkommen friskhet. En rutenett bak sittegruppen kommuniserer med hageskuret gjennom søylene og skaper en følelse av innhegning og perfeksjon.

Kos på terrassen på gårdsplassen.

terrasse-balkong-foran hus-uteplass

Denne grønne vitriolterrassen i Pennsylvania ligger på gårdsplassen, men du føler deg helt privat og ensom her takket være de frodige plantene og den spesialdesignede koselige paraplyen. Skjermen – sveiset wire, er stiftet til en ramme i sedertre og smelter inn i landskapet.

Legg til en paraply for uteplass.

terrasse-balkong-privat paraply

En arbor draperet med trompetvinet fungerer som en døråpning til denne lille, skjulte terrassen, gjemt i et gulgrønt paradis. Både verk og møbler bærer denne pulserende fargetonen og gir mye intens energi inn i det lille rommet. En terrasse som denne kan være i nesten alle hjørner av hagen, nøkkelen til hygge er faktisk paletten av planter.