Med de enkleste midler kan det opprettes en oase av velvære i hagen, slik at ferien alltid vil være bare en terrassedør unna. Stresset i hverdagen kan etterlates perfekt ved å kunne konsentrere deg fullt ut om utsikten med alle bivirkningene som kommer fra en grønn hage.

Riktig hagedesign er til og med noe som i prinsippet ikke bør mangle, for dette er den eneste måten å gi deg selv en pause fra tid til annen. Det er viktig av den grunn at hverdagen blir mer og mer hektisk og stressende, det er neppe en stille dag fordi det kan være avtaler eller lignende. Derfor er de rolige øyeblikkene i hagen hjemme så viktige.

Med riktig hagedesign kan du skape en god oase med kreative takmøbler

Vann bør ikke mangle i hagedesign

I hagedesignet bør ikke vann mangle, fordi dette skaper din egen oase av velvære. Det kan være en badedam eller et vanlig basseng. Det trenger ikke å være et stort basseng heller. Hvis du ikke egentlig har plass til et basseng eller dam, kan du også bruke et fotbad. Det oppdateres og sikrer at du kan slå av og til.

Duftende planter kan deretter plasseres rundt bassenget eller dammen, noe som skaper en koselig atmosfære. Dette er et ideelt tillegg til velværeområdet, som også kan gi avslapning med lavendel eller roser. Men hvis området skulle virke forfriskende, kan du sette opp planter med sitrusdufter.

Lag en oase av velvære med riktig hagedesign

Lag et lunt sted

Å ha en hage uten hekk eller klatreplanter er også en stressende situasjon på en bestemt måte. Hvis det er en gate rett ved siden av, vil det også være støyforurensning fra kjøretøyene. I tillegg kunne naboer også starte en samtale. Det er derfor tilrådelig å etablere et “beskyttet sted”. Selve hagen skal ikke være åpen for publikum.

Et eksempel på hvordan et slikt sted kan se ut, er en zen -hage, fordi den faktisk sikrer fred og ro. I disse tilfellene brukes stein, grus, steinblokker og mose. Denne minimalismen gjør det lettere å finne fred. En overfylt hage er derimot mer en belastning. Men dette teller ikke for hagemøbler, fordi disse også kan integreres perfekt i utseendet på hagen.

Nye er også i trend billige sofaer, som deretter forblir på (vinter) terrassen. Dette sikrer at hagen utstråler den samme atmosfæren som en stue. Dette er faktisk det som oppnås med dette.

Lag en magisk oase av velvære for å slappe av

Med riktig hagedesign skaper barnas hagestoler en oase av velvære

Sørg for optimal belysning

Knapt noe annet område er like viktig som belysning, fordi det gjør det mulig å trekke ut mye, og kanskje av denne grunn har belysning alltid blitt oppfattet som et dekorativt element. Det er for eksempel små spotter som er festet til husets fasade og kan brukes som bevegelsesdetektorer eller som dekorasjon. Som regel er disse også utstyrt med smart hjem -tilkobling, slik at lysene også kan konfigureres med en smarttelefon.

Dette har den fordelen at lysene også kan dimmes avhengig av stemningen, men fargen kan også endres uten problemer, siden det for det meste er lysdioder som tillater over 16 millioner farger som standard.

Med riktig hagedesign kan du lage en god oase hagebenk Herbst Lag en oase av velvære med de riktige terrassemøblene i hagenes design