palmetre i hagen vakker og stolt ved bassenget

Med den rette håndflaten i hagen kan du skape en flott tropisk atmosfære

“Slik blir hagen din oversvømmet.” “Vi vil fryse treet.” “Hagen er for liten.” Alt dette er typiske unnskyldninger … Palmetreet vil ganske enkelt gjøre hagen din vakrere.!

Ingen planter i verden gir en typisk tropisk atmosfære bedre enn håndflaten.

De fleste palmer kan bare vokse i varme klimaer. Men det er også noen eksempler på planter som også er egnet for kjøligere forhold.

Jeg inkluderte til og med noen husplanter. Palmer som kan dyrkes i frostige forhold.

Vakre bananpalmer og rosa pelargoner

palmetre i hagen rosa pelargoner banansort

Bor du i en region hvor vintrene er ganske kalde? Ikke bekymre deg: det er også planter som kan vokse under disse klimatiske forholdene.

Middelhavsviftepalme

Palme i hagen i kolonistil i turkis

Dette er planter som vokser i grupper, som er fantastiske for hageforholdene. Hamppalme er en annen flott variant som du kan bruke i en firesesongshage.

Så snart du bor i en region der vinteren ikke når minusgrader, har du et stort utvalg av palmer. Disse handler om Chamaedorea radicalis (en type værhard fjellpalme), bambuspalme, Burgatius, Kanariøyens daddelpalme.

Ifølge mange mennesker er dette den mest naturlige kombinasjonen i verden. Men mange palmer tåler ikke det vindfulle klimaet ved kysten. Den salte jorden kan også være et problem.

Kokospalmer ville være et åpenbart valg i prinsippet. Akkurat dette er vanlig på alle strendene i de tropiske områdene.

Allagoptera er en annen type palme som er veldig vanlig i Sør -Amerika. Det er også et fantastisk palmetre til stranden. Stammene holder seg alltid nær bakken, og den ser alltid ut som en stor busk.

Vil du ha et palme som sprer seg raskt? Velg typen Palmetto i grønt eller blått.

Slekten er veldig tolerant når det gjelder håndtering av salt, vann og kulde.

Palmer for små områder

palmetre i hagen på gårdsplassen vilefalt av tropiske planter

Palmetrærne er på ingen måte bare beregnet på de større områdene. Mange arter tilpasser seg fantastisk til atmosfæren på mindre gårdsplasser. Rhapis excelsa er en veldig passende variant i dette tilfellet. Stammene deres danner grupper, og på grunn av de mindre og større skriver de seg inn i alle slags omgivelser. Bambuspalmen kan også brukes her. Med disse typene vil du oppnå et delikat og estetisk vakkert utseende.

Slike palmer kan håndtere solens direkte stråler, men de ser best ut med skygge. Det er best å plante dem under takfeste eller et høyere tre.

For de kule områdene ville være dverg daddelpalmen, strålepalmen og den vanlige dvergpalmen.

Alle disse artene krever mye mindre vedlikehold enn noen andre.

Imponer med store palmer – fra Debra Yates Great Space, Inc..

palmetre i hagen gigantisk med aubergine nyanser

Har du nok plass og ønsker å designe et palmetre som fokuspunktet på rommet ditt? Lag deretter mye plass til dette.

Bismarck -palmen ville være et passende valg i dette tilfellet. Den imponerer ikke bare med bladene, men også med sine lyseblå-grå fronds. Den kongelige palmen og Copernicia baileyana er andre typer overdimensjonerte palmer. De har begge veldig store, betonglignende stammer. Attalea Cohune er flott i ordets direkte forstand, før hun i det hele tatt har en stamme. Bladene deres er rundt 6 meter lange og 18 meter brede.

Palmetrærne skal ikke bare ha nok plass, men også ses på lang avstand. Fordi først da kommer praktens prakt virkelig til sin rett.

Tørkebestandige håndflater

palmetre i hagen i rader middelhavsstil pittoresk

Palmer er kjent for å komme fra de varmere områdene i verden. Det er derfor det er mange arter som kan leve i et tørt klima. De fleste kan også plantes i en ørken. Følgende arter er mest egnet for dette: dvergpalmen, California -fanpalmen, kristtorn (sagpalme). Disse kan plantes i områder med utilstrekkelig vann uten problemer.

Palmer som ligner busker

palmetre i hagen romantisk hage spansk design

Du kan oppnå hekker og bush-ser naturlige strukturer ved å plante noen typer palmer.

Noen palmer kan tjene som perfekte skillevegger. Den gylne fruktpalmen er en veldig populær art og den blir litt gulaktig i solen. Rhapis excelsa er en annen meget passende variant; den kan brukes som hekk i små mellomrom. Det viftede frondet tar veldig lite plass.

Arenga engleri kan også passe her, det samme kan fiskehalepalmen. De er kjent for sine bølgete, kantete blader. I motsetning til de fleste busker trenger ikke palmetrær befruktning. For at de ikke skal krysse stier, bør de kuttes regelmessig.

Palmer for fuktig klima

palmetre i hagen tropisk og livlig på gårdsplassen

Har hagen din et foret område? Det ville være akkurat det rette stedet for en slags palmetre. Det er arter som vokser best under slike forhold. Den amerikanske Acoelorrhaphe wrightii ville passe fantastisk her. Den store palmetto -palmen vil også være tørrhet og fuktighet i deres habitater og i hagen.

Andre fuktighetsglade palmer er dverg daddelpalmen og forseglende vokspalme. Sistnevnte trenger faktisk stående fuktighet eller permanent fuktig jord.

Palmer for innendørs områder

palme i hagen også som et husplante på biblioteket

Palmer brukes ofte som husplanter. Men faktisk er de ikke alltid egnet som sådan. Du bør velge riktig type. Den mest passende varianten ville være Rhapis excelsa. Det koster litt mer, men på sikt er det en skikkelig forskjønnelse av rommet. De har et autentisk tropisk utseende og en spenstig karakter. Kentia palmer er et annet veldig dyrt alternativ for hjemmet. På sikt vil du imidlertid være glad for å ha gjort dette.

For mer dyrebar nyanse i varmen

palmetre i hagen dyrebar skygge