design vakker hage vannbolle rund lysende fontene

Lag en vakker hage med bare noen få enkle triks

Har du noen gang funnet et landskap så vakkert anlagt mens du gikk gjennom nabolaget ditt eller bladde gjennom sidene i et hagemagasin at du umiddelbart ble sjalu på det? I så fall er du ikke den eneste personen i verden som opplever slike følelser.

 En velstelt plen er noe å sette stor pris på. Det tar en huseier – eller i de fleste tilfeller et team av fagfolk – lang tid å oppnå den typen landskap som gjør andre sjalu. Selv om du kanskje aldri vil ha landskapsarbeidet like perfekt som hagene i et kjendisherregård, her er noen nyttige tips for å forvandle hagen din – og gjøre naboene sjalu.

Godt velstelt plen og lysthus i asiatisk stil

designe vakre hage stein kant kanter gress trær

Husk først at et vakkert landskap starter med en vakker plen. Avhengig av hvilken type gress som vokser rundt i hjemmet ditt, er dette lettere sagt enn gjort. For de fleste er den beste måten å holde plenen grønn på å lufte plenen, men ofte vanne den mindre og bruke naturlig gjødsel. Sørg også for at du ikke klipper plenen for kort.

Beskjæring av busker i hagen

design vakker hage stein busk busk fargerikDeretter bør du legge til litt farge ved å plante flere typer blomster. Ingenting forbedrer utseendet på en hage mer enn noen få lyse blomster. Vær imidlertid oppmerksom på at noen typer blomster kan trenge mer vedlikehold enn andre. Ta deg tid til å lære mer om de forskjellige stammene og velg det beste som kan trives i klimaet ditt.

Design stuen i bakgården – moderne og attraktiv

Lag en vakker hagesete stue utendørs komfortabelt

For det tredje, form buskene dine. Gjengrodde eller uforglemmelige busker rundt et hjem kan gjøre hjemmet ditt mindre attraktivt. Ta deg tid til å forme buskene dine med elektriske hårklippere eller hendig gammeldags saks.

Santa Monica Green Garden etter {miljøkonsept} lag vakker hage peis trebenk svart

Til slutt, legg til noen ornamenter, men ikke overdriv. Noen få viktige aksenter kan legges til i landskapet ditt, men for mange elementer kan få hagen din til å se rotete og ostete ut. Med andre ord kan en liten vannfunksjon, fuglebad eller noen få enkle statuer være alt du trenger for å få landskapet ditt til live igjen.

Tenk også på hagedekorasjonen

design vakker hage fargerike blomster blomstrer dekorasjon gjerde

Å dyrke en rekke plantearter i hagen  designe vakre hagen landskap dyrking planter fantastisk

Avslapningshjørne i skyggen under trærne

lage en vakker hage, moderne ergonomisk lenestollandskap

Uteservering – integrert vannsystem under

lage et vakkert hagesete spisebord planter trevannsystem

Lag en vakker hage i ditt eget uteområde

lage et vakkert hagesete gangvei