Det er lenge siden sommer, og det å være ute så lenge som mulig gjør oss utrolig glade. De heldige med sin egen hage har også den store muligheten til å lage en unik utendørs stue der. Selvfølgelig kan du gjøre dette med de riktige møblene og den riktige møbleringsstrategien. Designet som spisestue eller som et koselig avslapningshjørne, bør et sete ikke mangle i noen hage! I de følgende linjene finner du ut hvordan du kan designe et koselig sittehjørne i hagen.

Design hagesitteområdet – Sitteområdet i hagen kan se veldig annerledes ut

design hage sittegruppe stilig hagedesign kasteputer

Planlegg sittegruppen i hagen på forhånd

Uteområdet gir ikke bare plass til en prydhage, men er også et sted for rekreasjon og avslapning. Å gjøre et hagehjørne koselig har flere fordeler for en hageeier. For bare med et sete blir hagen et populært sted. Selvfølgelig, spesielt i sommermånedene.

Setet må ikke bare se vakkert og innbydende ut, men også tilby ønsket komfort. I tillegg bør sittegruppen i hagen oppfylle ulike krav. Og veldig mangfoldig, fordi hver av oss har sine egne ideer og preferanser for avslapning og godt brukt tid.

Fremfor alt er det viktig å bestemme riktig plassering av sittegruppen. I denne sammenhengen er størrelsen på hageområdet avgjørende. Hvis du har et stort uteområde, kan du være mer kreativ. En liten hage, derimot, begrenser mulighetene for å lage et sittegruppe. I begge tilfeller må dette imidlertid ha et passende gulvbelegg og også ha en personvernskjerm. Når det gjelder gulv, er småstein ganske enkelt flott for å bringe et stykke natur inn i ditt eget uteområde. Og steinheller gir hagehjørnet et stilig utseende.

Med ferske stoffprøver skaper du en munter atmosfære i hagen

hage sittegruppe form tropisk stemning fargerike mønstre

Så hvis du fortsatt har ledig plass igjen i hagedesignet, kan du også planlegge et sete. Det er så mange designalternativer for det. Du må derfor ha en klar idé på forhånd om hva slags hagehjørne du trenger. Vil du ha et dekket sitteområde eller et åpent område? Solbeskyttelsen ville utvilsomt gjøre dvelende i hagen mye mer behagelig om sommeren. Avhengig av dette tilbys forskjellige modeller av hagepaviljonger og sittegrupper med pergolaer.

Et viktig spørsmål når du designer sittegruppen: tenker du på det som et tilfluktssted eller snarere som et sted å dvele sammen med familie og venner? Avhengig av situasjonen stiller dette svært forskjellige krav til setet.

Kalesjen gjør sitteplassen mer behagelig

Lag hage sittegruppe koselig sittegruppe grill

Lag et sittegruppe langt borte fra huset

For de som ønsker et sted i hagen hvor de virkelig kan slappe av, er et sittegruppe langt fra huset egnet. I dette tilfellet er et stille og godt beskyttet sted mer egnet for et sete i hagen enn et midt i hagen. Og personvernskjermer er et must.

Personvernhekken og personvernskjermelementene er gode måter å beskytte deg mot nysgjerrige øyne. Men hvis du også setter pris på et sitteområde med mange planter, kan du ganske enkelt skaffe store potteplanter og ordne dem på riktig måte slik at det opprettes en ugjennomsiktig personvernskjerm. En skjermvegg laget av gabions oppdaterer sittegruppen i hagen like fint. I tillegg krydrer hageplantene atmosfæren på en naturlig måte. Dette gjør setet ditt til en grønn oase av avslapning!

Lag et flott sted å slappe av blant mange planter selv

hage sittegruppe design bakgård design mange planter rekreasjonsområde

Hagebenken er klassikeren blant sitteplasser i hagen. Den største fordelen er at den passer i alle hager. Likevel kan du også designe et sittegruppe med solstoler. Dette er en fantastisk løsning for sommeren. Spesielt hvis du har et utendørsbasseng. Lag et komfortabelt sete i nærheten av bassenget og skap en unik feriefølelse på kort tid.

Setet i hagen kan være veldig enkelt, men veldig koselig

Noen ganger er det nok å designe en sittegruppe i hagen

Moderne sittegruppe med peis

Hvis du er mer interessert i en særegen stue utendørs, kan du legge til komfortable hagemøbler og peis til designkonseptet til sittegruppen. Den knitrende ilden gir atmosfæren et fortryllende preg. Og hvis peisen er en modell med grill, blir sittegruppen til et fantastisk grillområde! Ikke glem å oppgradere setet med noen få dekorative elementer. Du kan for eksempel bringe stuen i sittegruppen til syne med for eksempel noen få pynteputer.

Sitteplass rundt peisen

hage sittegruppe design stor sittegruppe peis

Oppsummert vil vi understreke: En koselig sittegruppe, dekorert med mange planter, eller et moderne sete med komfortable og trendy møbler? Uansett hva du velger, bør du vurdere sittegruppen i hagen nøye og detaljert. God planlegging er en viktig forutsetning for ditt velvære der!

Tenk nøye over materialet til hagemøblene

hage sittegruppe design sidebord rottingmøbler

En passende personvernskjerm er dagens rekkefølge i sittegruppen i hagen

design hage sittegruppe ugjennomsiktig fint sted å slappe av

Gyngestolen inviterer deg til å dvele lenge i hagen 

hage sittegruppe design hagefontene mange planter

Når sittegruppen blir en andre stue …

Hagesitteområder er koselige og innbydende, mye grønt

design hage sittegruppe grønn oase skape personvern

hage sittegruppe design bakgård stilig design mange kasteputer

hage sittegruppe småstein skaper mange sitteplasser

hage sittegruppe design moderne sittegruppe kleienr hage

hage sittegruppe design moderne sittegruppe mye grønn betongoptikk

hage sittegruppe design moderne hage stilige hagemøbler

design hage sittegruppe belyse kjeden av lys om natten

hage sittegruppe form oransje aksenter hagegulv

hage sittegruppe design pergola grønn plen

design hage sittegruppe skape personlig avslapningsområde

hage sittegruppe design vakre hagemøbler mange planter

hage sittegruppe design sittegruppe peis koselig

hage sittegruppe design stein hage design ideer

hage sittegruppe design stilige hagemøbler små hage ideer

hage sittegruppe design stoff krakk treelementer

hage sittegruppe form peis opplyst