I vanskelige tider som korona -pandemien, ønsker de fleste å effektivt redusere hverdagens stress og opprettholde sin indre balanse. For mange er aktiv utendørs sport en smart måte å gjøre dette på. Andre foretrekker å trene yoga alene eller i par, og beroliger alle sansene. Du kan virkelig slappe av og føle deg frisk og i toppform. Siden været her er fantastisk varmt og solrikt, kan du også trene yoga i hagen. Alle som allerede har erfaring med denne avslapningsteknikken ville definitivt synes ideen var superbra! Din egen yogahage vil bli omgjort til ditt favoritt uteområde, hvor du kan meditere og slappe av. I det følgende vil vi vise deg hvordan du lager og designer yogahagen din. Vi gir deg også nyttig informasjon om hva som ikke bør mangle i yogahagen din.

Yogahagen er stedet hvor du kan finne din indre ro og styrke.

Ung kvinne som gjør yogaøvelser og meditasjon i hagen

Hva er yoga og hvorfor er det praktisk å utøve yoga??

Den 5000 år gamle indiske undervisningsyoga har fått et rykte gjennom århundrene for å ha kunnet bringe kropp og sjel sammen på en magisk måte. Daglig yogatrening gir styrke til å flyte. Med noen få øvelser kan alle gjøre mye for å forbedre helsen og til og med omforme livene sine.

Bare i Tyskland er det nå rundt 5 millioner yogaelskere som regelmessig ruller ut matte. De er alle på jakt etter fysisk og psykologisk velvære. Alle yogautøvere styres av en lengsel etter mental ro og klarhet, etter fysisk styrke og balanse. Uansett om du gjør yogaøvelsene dine i en gruppe eller alene hjemme eller i hagen, streber du etter en forening av kropp og sinn, indre frihet og perfekt balanse. Det er derfor yoga har blitt veldig populært for øyeblikket, og antallet fans av denne gamle avslapningsteknikken og meditasjonen øker stadig.

 Den gamle indiske doktrinen feirer nå en ekte vekkelse!

Yogahage legger ut og designer i solnedgang ung kvinne yogamatteøvelser utendørs

Hvor er det beste stedet for din egen yogahage?

For å trene dine yogaøvelser i frisk luft trenger du en rolig, balansert atmosfære i et hagehjørne. Det er derfor lurt å velge et passende sted ute og lage din egen yogahage der. Dette trenger bare å være dedikert til din yogapraksis og ideelt skilt fra resten av hagen. Vi oppsummerer kort hva du bør vurdere når du bestemmer stedet for yogahagen din:

  • Du kan lage din yoga- og meditasjonsplass på balkongen, terrassen eller i et hjørne i hagen. Du trenger ikke et stort område for dette, for eksempel 3 m X 3, 50 m er nok.
  • Gulvet skal være plant slik at du føler deg komfortabel på yogamatten og ikke mister konsentrasjonen under øvelsene. En god idé er å sette opp en treplattform og praktisere yoga på den.

 Denne yogahagen ser skjult ut, stille og intim!

Lag og design en yogahage. Treplattform, mye grønt, blomster, steiner, skjult for syn, stille, intimt

 

 Yogaøvelser kan bare utføres i en rolig atmosfære i hagen.

Legge ut og forme yogahagen Ung jente som gjør yogaøvelser i skyggen av høye trær utendørs

  • Erfarne yogier anbefaler å velge et rolig, godt beskyttet sted for din egen yogahage, langt fra støyen fra gaten. I denne forbindelse prioriteres personvern spesielt. Ofte velger man det bakre området av hagen, hvor man kan øve langt fra nysgjerrige øyne. Eller du omgir deg med passende små eller storbladede planter som danner en ekte personvernskjerm rundt yogahagen. Så du kan trene yoga rolig og uforstyrret og holde øynene dine til de frodige, grønne omgivelsene. Siden vakre aromaer også spiller en rolle når du praktiserer yoga, velger du ikke bare hardfør bambus og prydgress, men også fint duftende hageplanter som lavendel, syrin, klematis, delphinium og til og med hagearter som timian. Jo vakrere miljø, jo bedre og mer vellykket blir yogatreningen din!

 Midt i mye grønt kan du trene yoga og finne din indre balanse.

Legger ut og designer yogahage Ung kvinne som praktiserer yoga midt i grøntområder, rolig atmosfære

Hvordan designe yogahagen din som en oase av ro og avslapning?

Siden yoga og meditasjon går hånd i hånd, er det noen smarte tips for å lage ditt utendørs yogahjørne. Du kan faktisk gjøre dette stedet så vakkert og koselig at det inviterer deg til å trene yoga og slappe av og se på det samtidig. Det er riktig å designe din egen yogahage i japansk stil) som en Zen -hage, hvis du selvfølgelig har økonomiske og romlige muligheter for det. For å puste litt eksotisme inn i yogahagen din, må følgende elementer være tilstede der: stein, mose, vann og trær. I zenfilosofien har hvert av disse elementene en symbolsk betydning. For eksempel regnes trær og grønne planter som symboler på livet. De er utvilsomt tilgjengelige spesielt i yogahagen.

 Mange grønne og velduftende blomster, steiner og grus – alt dette utgjør den koselige zenhagen!

Lag og design yogahage. Personvernskjerm, stort hageområde, mange grønne planter, plener, steiner, grus, zen -atmosfære

 Tren i din egen yogahage alene eller som et par, borte fra nysgjerrige øyne!

Opprette og designe en yogahage Tren yoga i hagen, vekk fra nysgjerrige øyne, i en rolig, avslappet atmosfære

Forresten, vannelementer som en liten fontene eller hagedam i nærheten er velkomne i ethvert uteområde. De symboliserer hav og innsjøer. Den stille sprutingen av vannet beroliger også kropp og sjel og frigjør sinnet. Med noen få steiner og litt mos kan du dekorere yogahagen din rundt. Med dette etterligner du naturen og viser dens rå skjønnhet. I tillegg skiller du området for yogaøvelsene dine fra resten av hageområdet og skaper den ekte Zen -atmosfæren der. En Buddha -statue eller andre figurer i Fjernøsten ville fullstendig avrunde din oase av ro og meditasjon.

Nå vet du nøyaktig hvordan du lager og designer yogahagen din. Vi ønsker deg hyggelige timer utendørs og lykke til med yogatreningen! Hold deg trygg!

Du kan nyte full avslapning i din egen yogahage.

Opprette og designe en yogahage, ny jente som nyter full avslapning midt i grøntområder

Ung kvinne som legger ut og designer yogahage under yogatrening i uteområdet

I dårlig vær kan du trene yoga i hagehuset!

Yogahage som legger ut og former seg i dårlig vær ung kvinne spiller yoga i hagehuset

 Vil du trene yoga alene …

Ung kvinne som praktiserer yoga alene på matten utendørs

 … eller rettere sagt med venner?

Opprette og designe en yogahage på en treplattform, tre yogier som praktiserer beskyttelse av personvern i bambus

Legg ut og design yogahage to kvinner praktiserer yoga utendørs vakre trær i bakgrunnen

Legg ut og design en yogahage. To unge kvinner sporty klær iført yogamatter og frodig grønt rundt

 Slik ser den perfekte yogahagen ut for en gruppe!

Lag og design en yogahage, det perfekte uteområdet for en gruppe yogaelskere, vakker praktisk design av yogamatter i sentrum