landskapsarbeid, hagearbeid, hekker, vann

Landskapsarbeid og hagebruk – Hvor bra ser hagen din ut?

Mange av de profesjonelle modellene er fotografert fra en bestemt side fordi de ser best ut fra den siden. Men de vakre menneskene ser bra ut fra alle sider. Det samme kan sies om hagene. Det er alltid steder hvor vi er misfornøyd med utseendet.

På et tidspunkt blir det tid for skjønnhetsprosedyrer.

Noen tilfeller kan være mer kompliserte enn andre på grunn av landskapets natur. Men det er alltid et par grunnleggende prinsipper som du kan oppnå et mye hyggeligere bilde av.

Varier størrelsene

Forsiktig håndtering av den tredje dimensjonen i hagen kan føre til fantastiske resultater. Merker du hvor varierte høyder på de forskjellige overflatene er her? Denne hagen ville vært mye mer kjedelig uten denne særegenheten.

Landskapsarbeid og hagebruk – Vedlikehold gjerdene dine regelmessig?

hageanlegg for hagearbeid og hagebruk

La oss se nærmere på en annen bemerkelsesverdig tredimensjonal gårdsplass. Du kan se en vakker treterrasse rett ved siden av stålkonstruksjonen. Resultatet er flytende når det gjelder farge og interessant konsistens på samme tid. Pinnen du ser ved siden av sukkulenter, tilsvarer helling av stolpene i huset.

Sett inn et kunstverk

Å gjøre den vertikale hagen mer interessant er en oppgave som kan løses på forskjellige måter. Du kan oppnå det ved hjelp av en skulptur, for eksempel. Steinmetallionen på bildet ser vakker ut fra hvert hjørne. Dette må du oppnå også! For eksempel vil en smal og høy skulptur ikke se spesielt fordelaktig ovenfra, kanskje ikke se bra ut her.

Ved hjelp av en statue kan du bygge et ekstraordinært blikkfang i hagen

landskapsarbeid, hagearbeid, hekker, figur, kunstverk

Plant masse

La oss nå diskutere implantasjonsordningene mer detaljert. Å plante en eller flere arter i massevis i hagen vil gi store fordeler der. Som et eksempel, kan du vurdere de forskjellige grupperingstypene i denne hagen i Prerien -stil! Du vekker mye interesse gjennom dyktig og kunstnerisk bruk av forskjellige stoffer, former og farger. Serpentinlinjene i hardscape skaper et sterkt inntrykk og sikrer samtidig avslapning. Ovenfra vil du gjøre et kunstnerisk inntrykk.

Livlige farger gir stemning og glede

Landskapsarbeid og hagebruk, hager, hekker i massevis

Bland forskjellige stoffer og materialer

Utformingen av denne hagen er avslappende og flytende. Den inneholder mange prydgress og sølvperovskia -planten. Likheten i form og mangfoldet i materiale skaper sammenheng og interesse. Sengene viser feiende linjer og hagen er behagelig for øyet fra alle perspektiver.

Nyt en flott utsikt, uansett hvor du er i hagen

landskapsarbeid hage steinsti farger planter

3 casestudier i hagen

1. Bypromenaden

Denne urbane bakgården virker super interessant fra alle vinkler. Strandpromenaden går diagonalt til gjerdet. Dette er en overraskende løsning som skaper mye interesse og engasjerer seeren.

Bakkenivået i den samme hagen er ikke mindre attraktivt. Plankestien leder øyet gjennom rommet og lar betrakteren forvente fantastisk utsikt. Prydplanter ble plantet her i grupper. De sikrer kontinuitet og mykhet i prydhagen. De flate overflatene får den til å virke spesielt romslig.

Trenger du inspirasjon? Asia er en stor inspirasjonskilde

landskapsarbeid hagegjerde bambusstein

2. Skogstien

Jeg bor på en veldig skogkledd eiendom. Den fremre delen av hagen får mesteparten av sollyset. Terrassen strekker seg foran hele fronten av huset. Så du kan se hagen fra gaten.

Jeg ønsket å gjøre praktisk bruk av denne delen av hagen. Av denne grunn la jeg til de feiende linjene. Disse bestemmes hovedsakelig av en større sti enn gjennomsnittet, som fører til en vegg. De sterke linjene definerer både rommet og formålet.

Stien er veldig bred på grunn av stedets funksjon som en lysning i skogen. Jeg klarte å flyte over blomsterbedene uten å få rommet til å se for travelt ut. En smalere bane ville føles mer klaustrofobisk. Siden dette er en uformell design, brukte jeg brukte brukte sviller. Jeg har avgrenset terrassene med grus. Dette betyr at besøkende har steder å slappe av og tenke.

Repetisjon er et spesielt nyttig konsept som lar rommet virke homogent og kjent. I dette tilfellet brukte jeg japansk lønn og chartreuse. Sammen med banen sikrer de kontinuitet.

Dette er perspektivet fra veggen mot gaten. Her bør du skjule utsikten over nabohusene og stien. Fordi beskyttelsen av den private sfæren er veldig viktig for meg. Noen ganger kan det gjøre en stor forskjell å flytte et anlegg noen få centimeter.

Det tredje perspektivet er nede fra terrassen. Sterke linjer definerer rommet. De representerer slående figurer midt i skogen.Uten disse ville hagen ikke klart å skille seg fra skogen. Gulgrønne flekker representerer sporadiske aksenter i rommet og krysser stien. Blader i burgunder og blå balanserer sin spennende effekt med mye ro.

Gjør en innsats og oppretthold en fin gressplen foran

landskapsarbeid og hagebruk foran hagen

3. Sporet med rennende vann

Godt definerte mellomrom vekker interesse og leder øyet til hjertet av stedet. Urna i midten av vannet gjenspeiler fargen og formen på steinhellen. Ved å sikre denne kontinuiteten har designerne skapt et uformelt og samtidig veldig organisert rom.

Nyt lyden av fallende vann

landskapsarbeid, hagearbeid, vannspor

Denne hagen er også vakker nedenfra. Fargen på landskapet og vannstrømmen mellom de forskjellige sentrale punktene gir avslapping og harmoni.