Klassikeren i utformingen av hagestier og gulvbelegg for terrasser kalles polygonale plater. Trenden har vært et av de beste gjør-det-selv-prosjektene i årevis og sikrer en uregelmessig design som er en ekte opplevelse for kreative hageeiere. Av denne grunn vil vi presentere vår informative guide, som er forsterket med gode tips og nøyaktige bilder.

Polygonale plater anses å være et uregelmessig gulvbelegg for hagestier, terrasser og uteservering. Legging krever mye spesialkunnskap og klare instruksjoner som kan være nyttige for hver hageeier. Av denne grunn har vårt redaksjonsteam valgt de viktigste trinnene og detaljene som er av stor betydning for prosessen.

Det vakre utseendet og den uregelmessige formen på panelene gir verdi til enhver forgård

Legging av polygonale fliser detaljerte tips

Denne typen design har et fargerikt utvalg av steintyper som man kan velge mellom her kan se gjennom. Først etter det riktige valget av polygonale plater, må du forberede overflaten deretter. For å lage parkeringsplassen individuelt trenger du en stabil og værbestandig understruktur. Hvis du vil bygge din egen terrasse av plater selv, må undergrunnen være stabil, ren og uten hull.

Overflaten skal forbli ren

rengjør de underjordiske polygobale platene

Det er veldig viktig for forberedelsen av konstruksjonen at det er en skråning som er omtrent 2%. Dette vil unngå problemer med regnvannsavrenning fra huset. Det er tilrådelig å bruke sand eller grus som undergrunnen, da disse byggematerialene er perfekte for et stabilt fundament.

En skråning er veldig viktig for avrenning av regnvann

polygonale fliser legger detaljer

Uansett om det er en hagesti eller en terrassedesign, trenger området en grense. Her kan du bruke forskjellige kantstein som matcher utformingen av de polygonale platene. Eller rettere sagt, steinene bør kombineres med fargevalget på gulvet. Det er veldig viktig for grensen at den legges veldig presist og nøye, fordi den rette linjen og høyden spiller en stor rolle i de neste trinnene i dette gjør-det-selv-prosjektet.

Start med å avgrense området først

sette kantstein

Før du legger platene, må du vaske av smusset på platene før du kan fortsette arbeidet med sement og lim av naturstein. Blandingsforholdet er angitt på emballasjen. Dette laget må være minst 4 cm for å oppnå nødvendig stabilitet. Hvis du har bestemt deg for et betonglag, helles betongen veldig forsiktig.

Sement eller betong? Valget er ditt

blandingsforberedende prosjekt

Du kan designe og plassere de polygonale platene etter din egen smak, fordi en bestemt rekkefølge er irrelevant i dette tilfellet. Det er viktig at panelene som er i hjørnene er best med rette kanter. Ikke glem å hele tiden sjekke med vateren, for den rette linjen er topp prioritet for kunstkonstruksjonen.

Bare hjørner med rette kanter velges

bare legg stein i hjørnene

Forsiktig legging er dagens orden! La også plass til leddene!

legging av polygonale plater

Etter at de polygonale platene har herdet, må det siste trinnet utføres, nemlig fuging av platene. Først av alt er det tilrådelig å grave ut leddene når de legges, slik at du lettere kan helle trassement. Når konstruksjonen er ferdig, må de polygonale platene rengjøres nøye, siden forurensning kan bli problematisk i fremtiden.

Følg tipsene våre og design gulvet foran huset ditt med polygonale plater! Få det til å se rart ut og tiltrekk alltid alles oppmerksomhet! Redaksjonen ønsker deg masse moro og lykke til!

Hell trassement uten å skitne platene

fuger av polygonale plater

gjøre selvbyggingsprosjektet

polygonale paneler gjør-det-selv