Juni er rosens måned. Hobbygartnere kaller også denne måneden “Rosemåned”, fordi rosene blomstrer på sitt vakreste i juni. For at rosene dine skal nå blomstringstid, bør du beskytte plantene dine mot skadedyr som bladlus. Lus kan imidlertid formere seg ganske raskt på roser på grunn av de tørre og varme værforholdene i april og mai.

Hvordan bekjempe lus på roser naturlig?

Lus på roser bekjemper hjemmemedisiner blomstringstid

Likevel er det ikke så vanskelig å kontrollere bladlus. Du kan til og med forhindre angrep av bladlus. Vi vil fortelle deg hvordan du gjør dette nedenfor. Med disse tipsene blomstrer hagerosene dine fabelaktig …

Nyt skjønnheten til de blomstrende rosene!

Lus på roser bekjemper hjemmemedisiner mot bladlus rosrot

Er plantene eller rosene dine infisert av bladlus??

Bladlus er små rosa eller grønne, pæreformede insekter med slanke ben som lever i kolonier på undersiden av rosebuskblader og blomsterknopper. Lusene på roser lever av saften fra plantene og kan formere seg raskt og alvorlig skade rosene dine. Tegn på bladlusangrep er deformerte, misfargede og klissete blader.

Er bladlus infisert i hageplantene dine??

Lus på roser bekjemper naturlige bladlusmidler

Lus på roser

Lus på roser er hjemmemedisiner for bekjempelse av bladlus

Hvordan kan du forhindre et bladlusangrep

Den beste måten å forhindre bladlusangrep er å dyrke sunne planter i hagen din. Disse må ha en godt forankret ball, minst 3 formerende stilker og friske grønne blader. Roser med bare røtter skal ha uskadede formeringsstammer og så mange fine hårrøtter som mulig.

Vakre hageroser

Bekjemp lus på roser hjemmemedisiner bladlus rosebusk blomstringstid

Det er også viktig at hagerosene dine trives i nærheten av andre plantetyper, for eksempel lavendel. Dette betyr at sannsynligheten for et bladlusangrep er lavere.

Overdreven befruktning (f.eks. Med nitrogen) eller for lite vann kan ha en negativ effekt og forårsake bladlusangrep. Vær oppmerksom på plante- og omsorgsinstruksjonene når du kjøper rosenbusker.

Hva bør du gjøre hvis du kjenner igjen et bladlusangrep??

Lus på roser, hjemmemedisiner for å kontrollere bladlus hageplanter

Bekjemp lus på roser

Bladlus kan bekjempes med kjemiske insektmidler og forskjellige naturlige hjemmemedisiner. I motsetning til kjemiske insektmidler etterlater de naturlige midlene ingen giftige rester på rosenbuskene dine som også kan drepe andre fordelaktige insekter.

Bladlus er små insekter som lever av plantens saft

Lus på roser Kontroll av bladlus

Naturlige hjemmemedisiner for bladlus

Hvis bladlusangrepet er lavt, samler du lusene for hånd eller skyller dem av med en sterk vannstråle. Sprøyting av de angrepne rosenbladene og blomstene med en sterk vannstråle fra en hageslange er veldig effektivt, men du må gjenta det flere ganger. Dette vil slå bladlusene fra rosene dine til bakken der de vil bli fortært av naturlige rovdyr. Den beste måten å gjøre dette på er om morgenen på en solrik dag. Gjenta prosessen flere ganger, så får du et positivt resultat om noen dager. Om nødvendig kan du fjerne de sterkt skadede delene av rosen.

Her er en naturlig måte å bli kvitt lus på roser

Lus på roser for å bekjempe hjemmelagde midler mot rosebudbladlus

En sterk vannstråle kan hjelpe betydelig i kampen mot lus

Lus på roser bekjemper vann hjemmehjelpemidler bladlus

Du kan erstatte vannet med en hjemmelaget såpeløsning. Bland en spiseskje såpe (uten parfyme) med en liter vann og spray rosene eller plantene med denne blandingen i flere dager.

Spray med såpevann

Lus på roser sprayer hjemmemedisiner bladlus

Hjemmelaget bryggeri er også et naturlig middel som du kan bruke for å bekjempe lus på roser. Tilbered din egen brennesle i henhold til følgende oppskrift og spray de berørte områdene i flere dager til du er fornøyd med resultatet.

Tilbered brennesle:

Ingredienser:

  • 500 g friske eller 75 g tørkede brennesleblader (ingen blomster og ingen stilker)
  • 5 liter vann

Forberedelse:

  • Kok opp vannet.
  • Hell kokende vann over brenneslebladene.
  • Rør med treskjeen.
  • La brenneslefondet trekke i 24 timer og hell det deretter gjennom kjøkkensilen.
  • Infusjonen er nå klar til bruk.

Tilbered brennesle og bruk mot bladlus

Lus på roser Bladlus kontrollerer hjemmemedisiner

Mange rovinsekter er nyttige i hagen din og vil beskytte rosene og andre planter i hagen din mot bladlusangrep. Bladlus har en rekke naturlige fiender i hagen. Disse inkluderer marihøne -larver, marihøner, snørebånd, ørekvister og svevefluer.

Marihøner er rovdyrinsekter som spiser bladlus

Lus på roser Bladlus bekjemper naturligvis marihøner

Marihøna kryper opp rosenbusken og begynner å kose seg med bladlusene. Noen av marihøner kan fly bort, for eksempel på den varmeste delen av dagen, fordi de ikke liker full sol. Derfor er de aktive tidlig på morgenen eller kvelden og hjelper oss enormt med å bekjempe lusene på rosene.

Balanse i naturen

Lus på roser brukes til å bekjempe bladlus

Bekjemp bladlus / lus på roser med plantevernmidler

Neem olje er et naturlig plantevernmiddel som du kan bruke for å bekjempe alle slags insekter. Spray rosene dine med neemolje flere ganger til du endelig blir kvitt de irriterende bladlusene. Neemoljen hemmer egglegging og forhindrer dermed lusene i å spre seg videre. Derfor er det fornuftig å behandle rosenbladene med neemolje så tidlig som mulig.

Bruk kun et kjemisk plantevernmiddel i unntakstilfeller og alltid i henhold til de respektive bruksanvisningene, ettersom slike plantevernmidler er skadelige for miljøet. Pesticidet trenger inn i planten og adsorberes av bladlusene gjennom saften.

Neem olje er et naturlig plantevernmiddel som gir de beste resultatene

Lus på roser er hjemmemedisiner for å bekjempe bladlusangrep

Bekjempelse av lus på roser – oppdrag oppnåelig!

Lus på roser bekjemper rosebud hjemmemedisiner bladlus