Noen kule dekorasjonsideer til gårdsplassen din

Ideer til uteplass

En ide for et dekorasjon på landet for deg fra oss   Ideer for terrassestil

Uansett hvor du bor, kan du ha et koselig rom ute for en velkjent flukt like utenfor bakdøren din.

 Hva med gårdsplassen din? Det virker så passende – bare en kjedelig betongplate som er like utenfor bakdøren. Ingenting som det oppmuntrer deg til å nyte naturen der.

Det var i det minste det du tenkte den gangen. Dagens versjoner er selvfølgelig forskjellige. De kommer nå i en rekke materialer: fra murstein til gulvfliser. Folk begynner å knytte disse utvendige gulvene til overbygninger som lysthus og sedertre. I bunnen gjør en spredning av dekorative beholdere det enklere enn noensinne med disse enkle platene. Med de riktige materialene og dekorative aksenter kan gårdsplassen bli et tilfluktssted som ikke ser falleferdig ut eller noen gang vil tiltrekke seg termitter igjen, eller som vil kreve et nytt strøk med maling eller fugemasse hvert par år.

Hemmeligheten om hvordan du gjør dette er dette: du må se på rommet annerledes enn et ekstra rom. “Det jeg gjør er en forlengelse av huset,” sier Buck Buchan, Kansas City, Missouri, landskapsarkitekt. ‘Når du er i huset ditt, er utsikten din over gårdsplassen slik at når du ser ut, trenger du fokus på din indre gårdsplass.

Smijernsskap inviterer til uteservering, mens en terrakottafoss gjør destinasjonen rolig og ensom.

Det er nettopp derfor San Diego landskapsarkitekt Cindy Benoit utstyrte en klients hage med et formelt lysthus i smijern i engelsk stil. Et lysthus i tre sto før i midten av gårdsplassen, men det hadde forfalt og ble senere revet. Et nytt fokuspunkt måtte fylle dette stedet, så Benoit lurte på hva hun kunne gjøre hvis hun bodde der. “Jeg vil ha morgenfrokosten min og ettermiddagste der,” sier hun. Så hun bestemte seg for å lage et utvendig rom med et klassisk utseende som ville tiltrekke huseierne utenfor. Hun lette etter inspirasjon i hagekataloger, og da hun så det formelle engelske lysthuset, visste hun at det var kronen på denne plassen. Hun draperte strukturen med det hvite myggnettet og prydde ertgrusgulvet med “flettet og jern” møbler for å fullføre atmosfæren i den romantiske fantasien i rommet.

En god dekorasjonside – et boblebad i hagen din 

Ideer for boblebad på terrassen

Å redesigne gårdsplassen til en flukt i bakgården – det er en god idé, slik Benoit gjorde. Buchan gjentar stoff og aksentfarger fra interiøret i hjemmet for å lage ledig plass utenfor en forlengelse av hjemmet. Benoit inkluderer en eller annen type struktur eller uteplass, for eksempel et lysthus eller gjerde, for å definere rommet.

Begge landskapsarkitekter prøver å gjenspeile kundenes personlige karakter, for eksempel en favorittfugldrikk eller arbeider i designet utenfor, for å representere karakteren til flukten fra utsiden riktig.

Tilpass gårdsplassen din

Det er mye mer sannsynlig at du bruker et rom hvis det har favorittelementene dine på det, for eksempel favorittfarger eller malerier. Dette gjelder også den indre gårdsplassen. Her er noen tips fra landskapsarkitektene Cindy Benoit og Dollar Buchan om hvordan du gjør disse viktige stedene til et personlig paradis:

Personlig designet terrasse – enkel og vakker

Ideer for privat terrasse på terrassen

· Gi deg selv tid til å drømme

Før du river ut den gamle terrassen eller begynner å legge mursteinene på toppen av den nye, bør du vurdere Benoits råd. Hun råder deg til å tenke nøye over hva du vil ha og hvordan bakgårdsrommet skal være. Hvordan skal du bruke den? Som familie, uteservering eller stue? Planlegger du å ha gjester der? I så fall, hvor mange mennesker har du tenkt å invitere fra 8 til 10 eller fra 25 til 50? Vil du at det skal være et drømmende, skjermet rom, eller vil du at det skal være avdekket slik at du kan stirre på stjernene om natten? Uansett hva du gjør, må du tenke på klimaet ditt og om du trenger ly for vinden eller solen. Les om overflatestiler, strukturer og materialer i blader.

· Tilpass terrassen til husets arkitektoniske stil

Et utendørs fristed bør utfylle husets arkitektur – du trenger ikke å kjempe mot det. For eksempel løfter en gårdsplass i sørvestlig stil en ubrent gjørmestein, mens en formell engelsk utendørs stue spir understreker den tradisjonelle stilen. Bruk fargen på huset ditt i innredningen på terrassen for å koble rommene sammen i farger.

Ideer for terrasseforlengelse

· Utvid innsiden utover.

Velg farger, stoffer og møbler som er inne i hjemmet ditt, og ta dem med ut for en harmonisk forbindelse mellom hjemmet og utsiden.

Ideer for terrasse ganske enkelt

· Definer plassen som et utvendig rom.

Strukturen bidrar til å definere det ytre rommet som et ‘rom’. Å legge til en overbygning gir følelsen av et tak. Hvis du setter kolonner, 3 fot høye beholdere eller stolper-vil de hjelpe deg med å legge til en følelse av hygge i rommet.

Fargene må alltid koordineres

Ideer for terrassekoordinering

· Gjør terrassen til et fokuspunkt.

En terrasse bør fange øyet. Buchan sier at det er bedre å vurdere hvordan du ser ut på terrassen fra huset og hva du vil se ut av vinduene. Benoit prøver å vise akkurat nok av husets utvendige rom for å fengsle en betrakter til å komme ut og se det i sin helhet

Stil kan også være enkel. Terrassen din kan også være et tilfluktssted være.

Ideer til en klassisk terrasse på terrassen.

 · Å shoppe.

Se deg om etter stunts som tiltrekker din interesse, eller det kan være et fuglebad eller noe enkelt laget av plast. Disse brikkene vil gjøre terrassen enda mer koselig og personlig.

Ideer for kunst på terrassen