Har du hortensia i hagen din? Dette er faktisk et godt valg for hageplanter, men du bør også vite hvordan du skal ta vare på hortensiaer. Disse vakre hageblomstene er preget av at de blomstrer fantastisk i forskjellige farger. Det er derfor de er blant de mest populære hageplanter. Så hvis du har hortensia i hagen din, vil du nyte de vakre og praktfulle blomstene og lurer sikkert på: “Når blomstrer hortensiaer egentlig?” Eller: “Hvorfor blomstrer ikke hortensiaene mine? Ha litt tålmodighet! Det er mange faktorer som påvirker blomstringstiden. I det følgende prøver vi å gi deg detaljert informasjon om det. Bare rull ned …

Når blomstrer hortensiaer og hvorfor blomstrer de noen ganger ikke?

Hortensiaer opprettholder blomstrende hageplanter med rosa blomster

Når blomstrer hortensiaer?

Den nøyaktige blomstringstiden for hortensiaene avhenger av arten. Det er mange forskjellige varianter av hortensia, og derfor kan blomstringstiden variere mye – fra de første dagene av våren til sen høst. Så gjør det først klart hvilken hortensia -variant som vil trives i hagen din, slik at du vet nøyaktig når den skal blomstre.

Som hovedregel blomstrer hortensiaer midt på sommeren. Men hvis det ikke er tilfellet ditt, så sjekk ut årsakene som har forhindret at hortensiaene dine blomstrer til tider.

Hortensiaer er fantastisk blomstrende hageplanter

Oppretthold hortensiaer og gjødsle blomstrende hageplanter

Hvorfor blomstrer ikke hortensiaer?

Mange amatørgartnere lurer på hvorfor hortensiaene deres ikke blomstrer. Hovedårsakene til at dette er slik er feil beskjæring, knoppskader fra vinter- og / eller tidlig vårvær, beliggenhet og for mye gjødsel.

La oss begynne med beskjæring

Hortensia -varianter kan blomstre på gammelt tre, nytt tre eller begge deler. Gammelt tre er veksten i inneværende år og nytt tre er veksten det neste året (vår).

La oss si at du kjøpte en Nikko Blue farm hortensia i år. Dette vil produsere blomster om høsten det neste året, og de vil blomstre neste vår.

For at hagehortensiaene dine skal blomstre så vakkert, bør du kjenne dem godt og ta vare på dem ordentlig

Hortensiaer tar vare på blomstrende hageplanter, sommerplanter

Dette er grunnen til at du ikke bør beskjære den blå hortensiaen helt tilbake til bakken om høsten når du beskjærer dine stauder. Ellers vil du kutte av hortensiablomstene til neste vår.

Endless Summer er en hortensia som blomstrer på gammelt og nytt tre. Dette betyr at planten vil begynne å blomstre i høst og produsere flere blomster neste vår for å forlenge blomstringstiden til den påfølgende sommeren.

Blomster i din egen hage

Når blomstrer hortensiaer blå forskjellige hortensiaer

Delikat gradient

Når blomstrer hortensiaene ordentlig, ta vare på hageplanter

Du bør ikke beskjære Endless Summer -hortensiaene dine om høsten heller, da dette ville kutte av noen av blomstene til neste vår.

Planteniketten på hortensiaen forteller deg om planten blomstrer på det gamle treet, det nye treverket eller begge deler. Det er alltid best å vente og beskjære hortensiaene om våren. Når planten begynner å vokse, vil du se stilker som ikke har blader og er sprø når de bøyes. Imidlertid bør disse stilkene beskjæres fordi de er døde og ikke vil produsere blomster.

Å kutte hortensia er en kunst

Når skal jeg beskjære hortensiaer

Været er en annen faktor

Været er mest sannsynlig den andre grunnen til at hortensiaene dine ikke vil blomstre. Hortensia knopper er veldig følsomme for kulde. Så hvis du har en hortensia som blomstrer på gammelt treverk, er det en god idé å pakke den inn for vinteren. Husk at denne typen hortensia vil produsere blomster om høsten neste vår. Så hvis knoppene som ble dannet om høsten, fryser i hjel om vinteren, vil du ikke ha blomster om våren.

Ikke la hagen din hortensia fryse i hjel

Hortensiaer tar vare på blomstrende hageplanter

Vanlig burlap kan brukes til innpakning. Etter den første harde frosten og når hortensiabladene har falt av, vikle burlap rundt planten og fyll den med falne blader eller mulch. Dette isolerer planten og beskytter knoppene slik at de vil overvintre til neste vår. Bruk aldri plast til å pakke inn hortensiaene dine. I motsetning til burlap, er ikke plast pustende. Så når varmere vinterdager kommer, vil planten ikke kunne puste og vil varme opp slik at planten dør inne i plasten.

Senfrost er den andre vanlige årsaken til at hortensiaer ikke blomstrer. Både i år og i fjor hadde vi veldig kalde temperaturer i april etter varme vårdager. Hortensiaer må dekkes med et gammelt badehåndkle eller laken hvis vårtemperaturene faller til frysepunkt. Temperaturfallet dreper knoppene slik at de ikke blomstrer.

Velg et passende sted

Vakker hortensiahage foran Country Cedar House

Den neste faktoren er plassering

De fleste hortensiaer trenger minst 3-4 timer med solskinn om dagen for å blomstre. Det tidlige morgensolen er perfekt for dette, mens ettermiddagssolen vanligvis er for varm for hortensiaene i hagen din. Sjekk imidlertid plantemerket. Nyere hortensia -varianter utvikles for å tåle langvarig eksponering for sol og høyere sollysintensitet. Husk at en hortensia i full sol trenger mye mer vanning enn en i delvis skygge.

Blomstrende hortensiaer i karet

Når du skal blomstre hortensiaer riktig omsorg

Gjødsling spiller også en viktig rolle i dette

Hortensiaer bør ikke mates med gjødsel med høyt nitrogen. Det første tallet på gjødselforholdet er nitrogen. (Forholdet står for N-P-K) Noe nitrogen (N) er nødvendig for sunne blader og god generell vekst, men et forhold på 8-16-6 eller en sammenlignbar kombinasjon er ønskelig. Fosfor fremmer rot- og skuddvekst, noe som fremmer utvikling av blomster.

Kaliumkarbonat (K), det siste tallet, representerer plantens motstandskraft og er det lavere forholdet mellom de tre elementene. Hortensiaer er syrekjære planter, og gjødsel som er egnet for syreglade planter kan brukes til å gjødsle hortensiaer. Gjødsling to ganger i året, en gang tidlig på våren og igjen på midtsommeren, er tilstrekkelig for hortensiaer. Sørg alltid for at jorda er fuktig før du påfører gjødsel for å unngå rotforbrenning.

Nyt hortensiaene i hagen din! Med riktig omsorg blomstrer de sikkert fantastisk …

Hortensiaer tar vare på blomstrende hageplanter Hortensiaer tar vare på beskjæring og gjødsling av blomstrende hageplanterNår blomstrer hortensiaene fordi hortensiaer ikke blomstrer Når du skal blomstre hortensiaer, ta vare på forskjellige varianter av hortensiaer Når blomstrer hortensiaer og av hvilke årsaker blomstrer hortensiaer ikke Når blomstrer hortensiaer forskjellige hagehortensiaer Når blomstrer hortensiaer forskjellige varianter av hortensia hageplanter Når blomstrer hortensiaene for forskjellige varianter av hortensia Når blomstrer hortensiaer forskjellige varianter av hortensia Når blomstrer hortensiaer, hvorfor blomstrer ikke hortensiaer