Våren er den beste tiden å legge torv av høy kvalitet. For mange huseiere er gressmatta et absolutt blikkfang i hagen. Grunnen til dette er at du får en perfekt grønn plen på kort tid. Den jevnt voksende plenen er perfekt for hager i hjemmet, offentlige fasiliteter eller barnehager. Utvalget av valg inkluderer varianter som kan brukes som leketorv eller profesjonelt sportsgress. Du kan vanligvis legge gresset selv, men riktig organisering er veldig viktig for dette. Av denne grunn vil vi gjerne avsløre den viktigste informasjonen om gressmatta for deg.

Plenen rulles ut ved hjelp av maskiner når sverdet er tilstrekkelig tett. Torvet tilbys av kvadratmeteren og prisen avhenger av produsenten. I de fleste tilfeller varierer prisene opp til 10 euro og bestillingen leveres i paller.

Flytt rullene opptil 24 timer etter levering

rull klar til legging

Hvordan legger du torv riktig?

Torvet kan legges veldig enkelt og praktisk, og dermed få en perfekt plen. Leggingen kan utføres trinnvis, men forberedelsen bør være veldig godt planlagt. Først må du bestemme hvor mange kvadratmeter torv du trenger, og først da kan du legge inn bestillingen.

Før du mottar leveringen med torv, må du forberede området deretter, fordi gresset bør legges maksimalt 24 timer etter levering. Overflaten på undergulvet må være glatt og rent, slik at det ikke oppstår problemer under installasjonen. Å velge riktig torvtype for hagen din er også veldig viktig. Typer gress er avgjørende og bør vurderes nøye fordi hver type plen har et bestemt formål. Noen varianter tåler flere timer med skygge og er derfor veldig i stand til å regenerere. Å rulle ut er veldig enkelt som et teppe, men du må være veldig forsiktig.

Nøye organisering er en topp prioritet

torv underjordisk info

En viktig fordel med valset gress er at det er veldig enkelt å legge arkene. De kan også kuttes etter mål. Dette lar deg også lage kreative former som matcher det generelle utseendet på hagen. Det siste trinnet i legging er avstøpning. Begynn å vanne så snart som mulig, fordi torv trenger tilstrekkelig vann umiddelbart etter at det er lagt. De første dagene må du sjekke undergulvet for å se om det er vått nok. Denne prosessen er spesielt viktig når plenen vokser. Vanning må utføres om morgenen og om kvelden de neste 2 ukene etter legging.

Hvis du er eier av en liten hage, er gressmatta den perfekte løsningen for ditt elegante hagedesign. Som inspirasjon har vi valgt ut mange ideer og former for torv som har blitt virkelige blikkfang i hagen.

Torv kan utformes med forskjellige former

elegante former torv

Vær oppmerksom på riktig vanning av gresset

informasjon om vanngress

Hagestier kan være perfekt designet med torv

form torvhage

Etter 2 måneder blir sluttresultatet det du forventet

hagedesign torv

Moderne hagedesign med torv

hagedesign legging torv

Lekplenvarianten er en av de mest populære variantene i utvalgsområdet

  plen plen ideer hagedesign

torv rundt i hagen  Legging av torvdetaljer  Legg gresset selv gressleggingsidrettsbanegressleggende ideer torvleggingstrend runde former torv vakkert hagedesign med torv Legging av lekeplassplenen