Sommeren kommer nærmere og nærmere, og aktualiteten til temaet “moderne hagedesign” øker. Ingen tid å tape? Her er en oversikt over de siste trendene på dette området!

Inspirasjonskilde for moderne hagedesign: turer til nasjonalparker og botaniske hager

Nasjonalparkturer inspirerer til naturalisme i hagen

Reis derfor naturalisme i hagen

Mange velger å reise midt i naturen. Du er på ferie i eller i nærheten av naturparker og botaniske hager. Mange verdensreiser er organisert om dette emnet. Årsaken er klar: vi er lei av det kunstige miljøet og trenger å oppleve naturen for bedre avslapning.

Mange henter inspirasjon fra det til sitt eget hagedesign.

Dette har blitt mer og mer kreativt de siste årene. Du kjenner deg også igjen mange eksotiske påvirkninger.

Fargerike fargekombinasjoner og iøynefallende former er aktuelle i moderne hagedesign

lyse farger og iøynefallende former

Lyse, dristige farger

Med iøynefallende farger skaper hagedesignere drømmende kontraster til minimalistiske interiørmøbler. Dermed intensiveres naturopplevelsen. Dette gjelder også delvis for interiøret, spesielt hvis interiøret åpner seg utvendig via brede vindusvegger.

Hortensiaer er tøffe og veldig godt egnet for en lengre hagesesong

Hortensia hekk hardfør

Forlenget hagearbeid

Profesjonelle gartnere gjør oppmerksomheten vår mot hardføre blomsterarter. Dette øker gleden av det vakre designet. Mange egnede planter kan nå også finne et sted i hagen din på terskelen til sommeren. Eller plantene som skifter farge. Grønn om sommeren, bronse, lilla eller oransje de neste sesongene. Planter er så magiske, og det er verdt å ha flere av dem i din egen hage.

Videre er det moderne hagedesign preget av busker og trær som ser vakre ut om vinteren, selv uten blomster. For det meste ser de attraktive ut takket være det skulpturelle utseendet og den sjarmerende grønne hagen.

Naturalisme er hovedtrenden innen hagedesign for 2017

naturalisme vannkilde

Ekstrem naturalisme

På en eller annen måte presser denne 2017 -trenden alle andre i bakgrunnen. Naturalismens potensial er maksimalt utviklet i alle aspekter av hagedesign. Du vil merke dette ved første øyekast når du velger materialer. Stein og steinblokker brukes nesten utelukkende.

“Spiselige” landskap i bakgården er også moderne

spiselige landskap

Spiselige planter i bakgården

Å stole på visuell estetikk alene anses nå som tilbakestående og kjedelig. Den moderne hagen må skjemme bort sansene våre på mange måter. Blant annet bør dette stimulere appetitten for sunn hjemmeproduksjon. Bruk av spiselige planter i bakgården er en veldig logisk trend i denne forstand.

Frimodig setter lyse aksenter

Cytisus Spachianus plante

Iøynefallende aksenter

Moderne hagedesign lever av strukturen og ideen om å utvide boarealet. Plantene spiller en underordnet rolle i dette. Du må understreke linjene og stilen til helheten. Brukt som aksenter, bryter de gjennom strukturen og bringer den dermed til sin beste fordel.

Kombiner lettstelt og enkle elementer i hagen

balanse mellom luksus og enkle hageelementer

Luksus i detaljene

Utvidelsen av boarealet i hageretningen skjer blant annet ved å anvende de samme designreglene og trendene. Både inne og ute, du unner deg luksus i detaljene. Når det gjelder hagedesign, hadde man råd til noen dyrere, men likevel luksuriøse planter.

I moderne hagedesign søkes balanse på alle nivåer

balanse mellom eksotisme og enkel omsorg

Balanse på alle nivåer

Hvordan kan hagedesign fremstå som eksklusiv til tross for moderne eksperimenter? Dette fungerer gjennom balansen, og det bør oppnås på alle nivåer. For eksempel i omsorg: bland eksotiske og mer komplekse plantearter med sorter som er lettere å ta vare på. På denne måten overskrider du hobbygartnerens nivå, men holder samtidig innsatsen i moderate mengder. Det er omtrent det samme med fargene, de kompliserte og enkle DIY -prosjektene, og så videre.

De moderne hagedesigntrendene bringer oss ikke bare nærmere naturen. Du vil leve opp til streben etter å bli ett med dette. Avslapping, meditasjon, sunt hverdagsliv – dette er hovedmålene. Naturlig vekst og ikke de kunstige effektene er en prioritet.I denne formen synes hagedesign å være morsomt for flere og flere mennesker. Vi ønsker deg en flott sommer!

Gode ​​ideer for den lille hagen i tråd med de siste trendene finner du i denne videoen

DIY -ideer er ofte flotte aksenter også

aksent diy kunstplanter

Balanse mellom flere elegante aksenter og nøytrale

aksentbalanse og nøytrale farger

Sett mange fargede aksenter med samme type plante

kjente planter lyse aksenter mange farger

Ulike lag med farger, høyder og teksturer

flere farger plante grupper og høyder

Et par aksenter og forskjellige nyanser av grønt

små-garish-aksenter-i-det-grønne

Balanse mellom naturalisme og formalitet

spesielle og lettstelte elementer

Naturalistisk stil vannkilde

vannkilde naturalisme

Teksturert naturalisme i bakgården

Tillater-vill-vekst-i-hagen

De forskjellige pelargoniene er også egnet for å forlenge hagesesongen

hardføre pelargoner av tre typer