Planlegg landskapsbudsjettet

Landskapsarbeid kan være et dyrt foretak, så ha et anstendig anleggsbudsjett. Her er noen måter du kan bruke mindre eller bruke det eksisterende budsjettet fullt ut.

landskapsbudsjett uteplass

Et landskapsprosjekt kan variere i kostnader fra noen få hundre euro til flere tusen. Uavhengig av budsjett, vil det betale seg med tiden. Likevel er det fortsatt en god idé å tenke på hvilke alternativer du kan gjøre med landskapsarbeidspengene dine nå. Følgende tips kan spare deg for penger eller investere mer penger i landskapsarbeid.

1. Lag en plan. En gjennomtenkt design og handlingsplan vil spare tid, penger og bidra til å lindre stress.

2. Samle tilbud. Hvis du planlegger å jobbe med selskaper, får du minst to detaljerte tilbud for hvert prosjekt og sammenligner dem. Be om en skriftlig garanti for arbeidet deres. Be om faste start- og sluttdatoer. Og aldri miste landskapsbudsjettet av syne.

3. Ikke spar på kvaliteten på materialene eller entreprenørene. Løse strukturer vil til slutt koste mer tid og penger hvis du må rette opp feil eller bytte ut materialer.

Bruk mer ugress – det er billig og veldig fint å se på

Mer gress

4.. Bruk så mye som mulig i et eksisterende landskap. Tenk på hvordan du kan bevare dem før du graver opp planter eller river strukturer. Til og med et smuldrende betong fortau kan få nytt liv og være nyttig som en sprettvei eller lignende.

5. Transplant eksisterende trær og busker om nødvendig for å beskytte dem under byggingen eller for å la dem blomstre på et bedre sted.

Bruk lignende farger når du designer hagen din

Varme farger

6.. Du kan forbedre jordkvaliteten i hagen din ved å bruke mye organisk materiale, for eksempel kompost, råtnet gjødsel og hakkede blader – disse er veldig, veldig viktige. Dette er en av de klokeste landskapsinvesteringene som finnes.

7. Gjør noe av arbeidet selv, ikke bare for å spare installasjonskostnader, men for å legge til personlig stolthet over prosjektet. Betal noen tenåringer for å hjelpe dem med et par spader grus eller legge torvet – for å lette ryggen og lommeboken.

8. Kjøp de største trærne som budsjettet tillater. De tar det meste av årene for alle andre planter å modnes, men de gir hagelandskapet størst verdi.

9. Vurder fordelene med torv, gressfrø og bakdekke. Torvet tillater en umiddelbar plen, men det koster mer enn gressfrø i sammenligning.

10. Gressfrø tar minst seks måneder å vokse, men de spirer og vokser lett. Det er en av de beste måtene å spare penger på. Grus er også rimelig, så dette er et lettvint alternativ for deg?.

En uteplass i tre

Landskap budsjett tre

11. Rådfør deg med en ekspert for å få hjelp på alle trinn i planleggingen eller installasjonen.

12. Hvis du vil ha vann eller strømledninger i et nytt område av hagen, må du installere flere vannplugger og stikkontakter der de kommer godt med.

13. Få ekspertråd fra distriktsrådgivningen eller fra et hagesenter for å velge de beste plantene for hagen din. Lær hva de trenger for å overleve og trives. Innfødte planter som allerede er tilpasset klimaet vil vanligvis trenge mindre vann og oppmerksomhet.

14. Unngå spontane kjøp. Ta med en kopi av hageplanen din og ta den med til hagesenteret. Sørg for at anleggskjøpene er i rute.

Denne hagen er enkel å bygge, men likevel vakker og nyttig

Tildelingsbudsjett

15. Ikke bare ta hensyn til kostnader når du velger materialer. Gratis flis virker fint på terrassen, men under tordenvær er betongen bedre enn dem. I tillegg til å sammenligne kvalitets- og vedlikeholdsfaktorer, må energibesparelse, komfort, sikkerhet og andre estetiske kvaliteter i designet tas i betraktning.

16. Når det er trangt om plassen, velger du elementer som tjener to formål, for eksempel benker som holder puter når de åpnes, eller enheter som støtter en arbor eller sving.

En billig, men fantastisk zen -oase

Zen oase

17. Lei eller lån dyre verktøy som du ikke alltid vil bruke, for eksempel en roterende rorkult, høytrykksspyler eller lakk. Gå ut med noen naboer og kjøp et dyrt verktøy som dere alle deler, for eksempel en hakker / makuleringsmaskin, snøfreser eller motorsag, for eksempel.

18. Bruk landskapet ditt til å senke dagligvareregningene. Plant frukt, grønnsaker og urter som familien din liker aller best. Det passer perfekt til det lave landskapsbudsjettet

Hagen som matbutikk

Tomathage