Hvis det avhenger av hvordan du setter dekorative aksenter i hagen, kan du bruke mye kreativitet og kombinere det nyttige med det estetiske. Plantemaskiner er det virkelige beviset på dette. Alt som er grønt eller blomstrer trenger en egnet plantebeholder. Disse er et must i hagen og hjemme, men de har også rent dekorative funksjoner.

Gjør du en forskjell mellom plantepotter, plantebakker og plantepotter? De er alle planter og danner med plantene selv en uatskillelig helhet. De er også egnet for forskjellige plantetyper, og de lager alle en vakker figur hjemme eller i hagen. Men når det gjelder større planter, snakker man om planter.

Når det kommer til hagedekorasjon, er plantepotter veldig raseri i disse dager: De passer for hver eneste anledning for å forskjønne atmosfæren. Blomsterpotter får ikke bare frem vakre blomster og blader, men er også en stilig dekorasjon som lett kan bli et blikkfang. Heldigvis finnes det et bredt spekter av materialer, farger, former og teksturer at det er noe som passer for alle og for ethvert formål. Mange produsenter tar også hensyn til personlige behov, slik at det kan settes helt individuelle designaksenter i rommet. de Planter DECORAS er et godt eksempel på dette. Disse kan brukes både innendørs og utendørs. De er værbestandige, frostbestandige og UV-bestandige.

planter stor planter for utendørs bruk

Plantemaskiner ser vakre ut

Plantemaskinene er et nesten obligatorisk element i hver hage og på hver balkong. Men de gir også en frisk teft i interiøret, og derfor er de veldig populære i stuen og soverommet. De kan være ekte iøynefallende hvis du velger dem for å matche designkonseptet.

I hagen krydder planter atmosfæren på en naturlig måte. Men bare med de riktige blomsterpottene kommer planter i fokus. Ulike design og materialer gjør at området utenfor kan se annerledes ut. Du oppnår ikke bare et moderne utseende, men også et antikt eller vintage -utseende. Du kan også legge til et romantisk preg på hagen din med de riktige plantebeholderne. LED -planter og plantekasser med espalier er flotte for dette.

planter i forskjellige farger for utendørs bruk

I tillegg til sine dekorative funksjoner kommer plantebeholdere ofte også i forgrunnen med en funksjonell rolle: Når du oppretter et privat område, kan disse hjelpe ved å fungere som en personvernskjerm.

Ulike materialer

I visse tilfeller og på visse områder i rommet er blomsterpotter avgjørende hvis du vil dekorere med planter. For eksempel liker folk å dekorere balkongen med planter fordi de ikke alltid har mulighet til å plante blomster og busker. Avhengig av om du vil dekorere utendørs eller hjemme med planter, velger du riktig materiale og riktig design. Hovedkriteriene for utendørs planter er å være stabile og robuste. Lang levetid er like populær. Inntil nylig ble plantepotter laget av keramikk, stein eller sement hovedsakelig tilbudt i spesialforretninger. Men plast er også foretrukket for blomsterpotter i dag. Plantepotter laget av glassfiber og rustfritt stål vises også akkurat på sin plass i moderne uteområder. Disse kommer i forskjellige farger og skaper vakre fargede effekter i hagen. Kvalitetsforskjeller i materialtykkelse, bearbeiding, UV -motstand og lakkering kan observeres. Hvert materiale har fordeler. Som er de?

Planter på soverommet med saftig plante

planter i stua og rundt veggspeil

Glassfiber

Glassfiberkar er stabile og multifunksjonelle. De er lette i vekt og naturlige i utseende. De er også egnet for utendørs, men å bore hull i bunnen er et must. Dette gjør at vannet kan renne av og forhindrer vannlogging.

plast

Blomsterpotter laget av dette materialet vises i forskjellige farger. Her skilles det mellom glatte glassfiberplanter og grove og naturlig utseende overflater.

Glassfiberkar har en veldig glatt overflate, mens plastplanter føles ganske grove. Men plantemaskiner laget av begge materialene er enkle å jobbe med og kan produseres i et stort utvalg av former og farger.

sink

Slike plantemaskiner er preget av sin robusthet og motstandskraft og er støtsikre og vintertette. Disse er også ypperlige innendørs, fordi de vises i forskjellige farger.

rustfritt stål

Plantemaskiner i rustfritt stål er veldig robuste og skiller seg ut med høy korrosjonsbestandighet. De gir atmosfæren et elegant utseende.

Poly rotting

I tillegg til poly -rottingmøbler, er poly -rotting -planter også en god løsning for hagen. Plastfibre som er UV-bestandige brukes. Dette gjør slike plantemaskiner spesielt egnet for utendørs. De er robuste og samtidig elegante og nær naturen, og representerer en funksjonell løsning.

Terrakotta og leire

Terrakotta og leire planter er lette, men ikke spesielt slagfaste og vintertette. Det er derfor de blir erstattet av plantemaskiner laget av andre materialer.

planter moderne planter med vakre blomster

Hva bør du være oppmerksom på når du velger en blomsterpotte:

For å sette plantene dine i riktig scene, bør du først og fremst bruke passende plantearter for de respektive blomsterkarene. Planter i plantemaskinen bør vokse naturlig.

  • Formen på plantemaskinen avhenger av dybden på røttene: Store planter trenger plantemaskiner der røttene kan utvide seg. Planter med grunne røtter trenger derimot ikke voluminøse planter
  • Tenk på forhånd hvilken størrelse blomsterpotten skal være: Velg en passende størrelse avhengig av hva slags plante som vil trives der
  • Med hengende planter må du passe på at blomsterpotten ikke velter. Den faste statusen er av stor betydning her
  • Unngå vannlogging med drenering og hull i bakken. Dette gjelder spesielt utendørs
  • Glassfiber og plantemaskiner i rustfritt stål er ikke pustende og vanngjennomtrengelige – dette bør også huskes
  • Selv plantemaskiner med vanningssystemer, der planten får riktig mengde vann og næringsstoffer, er ikke lenger uvanlig. Men disse er ikke anbefalt for utendørs – vannskyting er da et vanlig fenomen.

En hage full av naturlige blomster og fortryllende dufter! Dette er en ting! Det er veldig enkelt med de riktige plantene! Høye, store eller lyse, planter er ekte høydepunkter i enhver atmosfære! Plassert foran inngangsdøren eller rundt avslapningsområdet, tar disse allrounderne utendørs- eller innendørsområdet til et høyere nivå.