Økonomisk vanning i hagen med regnvannsfat

Å samle regnvann og bruke det til å vanne hagen er en gammel hagemetode som har blitt litt glemt i disse dager. Likevel er denne miljøvennlige formen for plantevanning kjent for mange eldre hagearbeidere, og flere og flere unge leter etter øko-alternativer til vanning med dyrebart drikkevann og grunnvann.

De er et slikt alternativ Regntønner, som viser seg å være gode regnvannsreservoarer. En regntønne beskytter ikke bare naturen, men også lommeboken din – grunn nok til at du leser følgende linjer …

Regntønner for innsamling av vanningsvann

Regntønder regnvann reservoar kreative hage ideer regn fat amfora

Hvis du har en vakker hage eller mange balkongplanter, er du sannsynligvis kjent med problemet med hyppig vanning av planter om sommeren. Et regnfat kan helt løse dette problemet og gi plantene dine friskhet selv i tørre tider.

Samle regnvann og vanne hageplantene om sommeren

Vann rumpe regnvann reservoarer regnvann rumpe amfora hageplanter

Regnvannet som samles opp av et regnfat brukes utelukkende til vanning av hagen. Hvis du også vil bruke regnvannet til husholdningen, trenger du et komplett regnvannssystem som samler regnvannet fra takrennen i en sistern som ligger under jorden.

I motsetning til et regnvannssystem er et regnfat et mye enkelt system. Regnvann renner fra takrennen gjennom nedløpsrøret inn i regnfatet. En regnsamler, også kjent som et nedløpsrørfilter, kobler regnfatet med nedløpsrøret. Regnoppsamleren filtrerer skitt og blader fra vannet og slipper regnvannet ut i regnfatet. Når det maksimale fyllingsnivået er nådd, renner vannet gjennom nedløpet til kloakken.

Enkel tilkobling til nedløpsrøret

Regntønner forbinder regnvannsreservoarer Hageideer Regntønne amfora

En påskrudd kran gjør det mulig å trekke vann fra regnfatet, som i utgangspunktet er lukket slik at vannet forblir så rent som mulig og fritt for mygg og larver. Med lokk er regnfatet også barnesikkert.

Vannet i regnfatet kan fylles i en vannkanne via en kran

Graf regnfat regnvann lagertank hage ideer regnfat

Vannet fra regnfatet er mykt og lite kalk og derfor bedre for hageplantene dine. Dette er en annen viktig fordel med hvorfor du bør samle regnvann.

Gjør noe godt for plantene og vanne dem med regnvann

Regntønner regnvann lagertank hage ideer regn fat amfora

Regntønner er ikke bare et praktisk regnreservoar, de kan også være et elegant hagetilbehør. Rund, firkantet eller formet som en gammel gresk amfora, kan regnvannsfatet være et skikkelig blikkfang i hagen din.

Regntønner laget av UV-bestandig plast gir et dekorativt utseende laget av natursteinimitasjon eller terrakottaimitasjon, og regnfatene av ekte tre sikrer et naturlig utseende i en rustikk stil.

Regntønne i naturstein

Regntønner regnvann lagertank hageideer Graf regnfat kantet

Du kan også kjøpe regnfat med et attraktivt design online, for eksempel på Benz24.de, hvor du kan finne et bredt spekter av regnfat og regnvannssystemer.

Velg en regntønne som vil smelte harmonisk inn i hagemiljøet ditt og gjøre noe godt for naturen!

Regntønner er dekorative hagehøydepunkter

Regntønner regnvannstank tankvegg Graf regnfat kantet

Regntønne i polyrattan -utseende

Regntønner regnvann lagertank hage ideer rotte møbler regn fat plast

Du kan finne regnfat med en kapasitet på 200 til 1000 liter på markedet

Regnfat regnvannstank, kantet trepanel

* Alle bildene i artikkelen presenterer Graf -produkter