hagedesign praktisk talt blomster lilla brett planter jord

En universitetshage skaper ideer for dyrking av råvarer og blomster i beholdere og blomsterbed

Grønnsakshager er fantastiske steder hvor spiselige hager kan kombineres fantastisk med blomstrende planter. I århundrer har disse hagene vært en lett tilgjengelig kilde til frukt, grønnsaker og urter i nærheten av kjøkkenene våre.

I dag har folk gjenoppdaget fordelene med hager i hjemmet – ikke bare som en kilde til fersk, lokal mat, men også som en måte å tilføre landskapet interesse og til og med skjønnhet.

en praktisk hagedesign kan også være en glede å se på

praktisk hagedesign metallpotter planter gjerde lilla

Jeg dro nylig til grønnsakshagene ved Tennessee University for å se hvor hevede senger med grønnsaker er omgitt av vinstokker fylt med bær, urter og fargerike blomster. Bli med meg og se de vakre tingene som vokser i denne grønnsakshagen og få ideer til din egen hage.

En rekke vakre blomster vokser i mer ukonvensjonelle beholdere, galvaniserte søppelbøtter og hilser deg på vei inn i hagen.

En rekke flotte blomster

praktisk hagedesign metallbader plante blomster

Tulipaner, stemorsblomster, fioler og liljer i dalen ser så vakre ut. Blomstene skiller seg virkelig ut når de grupperes sammen i beholdere med forskjellige høyder.

Slik lager du din egen søppelbøtte:

  1. Bor fem eller seks dreneringshull i bunnen av søppeldunken.
  2. Fyll den nederste halvdelen av bøtta med tomme 2 liters PET -flasker for å hjelpe til med å fylle ut det tomme rommet og spare pottejord
  3. Tilsett pottejord og planter.

Sengen til den gamle, rustne lastebilen fungerer som den perfekte plantemaskinen

praktisk hagedesign som planter gammel bil

Søppelbøtter er ikke de eneste stedene hvor unike planter vokser i denne hagen

praktisk hagedesign som planter gammel bilPoteter vokser veldig godt når de vokser i containere – selv i en gammel lastebil. Plant dem i potteblanding av god kvalitet og bruk en allsidig organisk gjødsel.

Denne ukonvensjonelle sengen vil snart gjøre en fin høst av poteter

praktisk-hage-design-gammelt-gress-område-gjerde-busk

Bak et gjerde lastet med bjørnebær og bringebær kan du skimte undringen som venter i grønnsakshagen.

Design grønnsakshagen

praktisk-hage-design-blomsterbed-gjerde

Mange høybed med frukt, grønnsaker, urter og blomster hilser deg ved inngangen. Blomstene er vakre, men de tiltrekker seg også pollinatorer til hagen, og noen, som nasturtiums og fioler, er spiselige.

Mange høybed med frukt, grønnsaker, urter og blomster

praktisk planteområde for hagedesign

De grønne bladene i dette høybedet smaker ikke bare deilig, de er også veldig attraktive i sine kontrastfarger.

praktiske hagedesign husdesignplanter

Swiss chard kan plantes like godt for skjønnheten i de fargerike stilkene som for mat. Men heldigvis kan du ha begge deler.

praktisk hagedesign gamle sengekanter

En rekke urter har vokst langs innsiden av grønnsakshagegjerdet. Blomstrende gressløk, timian og oregano er bare noen få som du finner rundt grønnsakshagen.

En rekke urter

praktisk hagedesign hagegjerde tre tradisjonelt

Ved første øyekast ser det ut som om høybedet er fylt med ugress, men hvis du ser nærmere på vil du se at det ikke er det. Det som ser ut som ugress er faktisk en plante som heter Shaggy vetch som fungerer som en fangstavling. Fangstavlinger plantes mellom grønnsaksavlinger i tide fordi de tilfører nitrogen til jorden.

Shaggy vetch kan plantes på sensommeren og deretter plukkes under bakken om våren. Det vil bryte tilførselen av nitrogen til jorda og gjøre det klart for en ny avling med grønnsaker.

Lilla ‘bølge’ petunier, oransje stemorsblomster, rosmarin, timian og jordbær gir en vakker, levende vegg

hagedesign praktisk talt blomster lilla brett planter jord

Blomster, frukt og urter kombineres for å skape denne vertikale hagen, en av de siste trendene innen hagearbeid.

En grønnsakshage som maksimerer mengden grønnsaker,

praktisk hagedesign krydder frukt grønnsaker

En annen populær trend er hagearbeid i grønnsakshage på 0,09 kvadratmeter, som maksimerer mengden grønnsaker som kan vokse på en liten plass.

praktisk hagedesign rosa blomster

For lansering av nye eiendeler er det alltid spennende å høre. Det er enda bedre når du ser dem selv. Denne ‘Toscana’ jordbærplanten har vakre røde blomster.

praktisk hagedesign lilla blomster

Catnip kan brukes både som urt og som dekorativ flerårig i hagen. Denne siste introduksjonen, ‘Purple Haze’, har vakre blomster.

praktisk hagedesign lilla trekolper

Denne håndlagde kompostbeholderen ser nesten pen ut med sin lilla maling, tror du ikke det?

praktisk hagedesign trepanel fartøy

Hvis du aldri har sett en artisjokkplante personlig, kan du bli overrasket over hvor stor den er. Artisjokker er et annet eksempel på en spiselig plante som kan brukes som prydplante. Hvis artisjokker ikke er din favorittgrønnsak, kan du gjøre dem i stand til å lage store, vakre blomster.

praktisk hagedesign som vokser planter

Bønner begynner sin oppadgående trend langs denne bambusspaljen. Selvfølgelig kan du lage en fancy espalier hvis du vil. Men espaliers trenger ikke å være forseggjort, de kan enkelt skapes ved å knytte pinner eller grener med snor.

Grønnsakshager er en fantastisk måte å dyrke en rekke spiselige planter i en vakker hage

praktisk hagedesign dyrke hageområdet vokse

Visste du at salat elsker hvitløk? Det er sant. Hvitløk plantet i midten av hevet seng bidrar til å holde dårlige insekter unna salaten.

Alt du trenger er noen av dine favorittfrukter og grønnsaker, en urt eller to, og noen blomstrende ettårige. Plant dem i en stor beholder, hevet seng, eller til og med direkte i bakken og nyt.