organiske hagedesignterrasser

Økologisk hage – tips om hvordan du designer en på din egen terrasse

Den tryggeste måten å få mat av god kvalitet er å produsere den selv. Du trenger ikke nødvendigvis mye plass til dette formålet. En hage og et landsted ville være perfekt. Men faktisk er en liten terrasse noen ganger nok til å lage en liten Bio hage å plante og deretter ta vare på den.

Flott idé hvordan du designer den lille balkongen med grønnsaker

organisk hagedesign små balkonggrønnsaker

Lag en organisk hage på terrassen

organisk hage balkong design ideer planter

Kravene til en organisk hage

For vellykket vedlikehold av en organisk hage må terrassen din oppfylle en rekke krav. Ta en titt på sjekklisten vår og finn ut om terrassen din er egnet for dette formålet.

Vil du dyrke urter på terrassen?

terrasse design hage urter uteområde ideer

Tomater og urter er perfekte for den økologiske hagen på terrassen

organisk hagedesign terrasse tomater urter

Solterrasse som er godt beskyttet mot de tøffe ytre forholdene

Det skal ikke være for mye vind på en terrasse hvor du ønsker å opprettholde en organisk hage. Det skal heller ikke trekke hardt under noen omstendigheter. Det skal også være nok sollys. Solen skal skinne der i minst 5, men ideelt sett også 6 timer om dagen. De beste resultatene kommer på terrasser mot sør.

Blomsterkrukker med riktige dimensjoner og veldig god drenering

For en organisk hage på terrassen trenger du også riktige blomsterpotter og beholdere. De skal ha nok plass til at plantens røtter kan utvikle seg godt. Blomsterkrukkene skal også ha minst fire hull. Dette muliggjør tilstrekkelig drenering. Du kan også lage hullene ved hjelp av en drill.

Ta vare på regelmessig vedlikehold av den organiske hagen

terrasse design grønnsaker matchende beholder

Velg passende blomsterpotter for urter

organisk hage balkong liten balkong design voksende urter

Spesiell jord og egnet naturlig gjødsel

Du trenger spesiell jord. Du bør bruke dette til Bio hage å kjøpe. På den ene siden må den ikke inneholde skadedyr. Gjødsling bør gjøres med naturlige midler. Det er en rekke av dem. Torv- og kokosfibre er mye brukt. Disse kan også kjøpes i spesialforretninger.

Når du bruker den, må du følge instruksjonene på emballasjen

terrasse design grønnsaker balkong møbler uteareal

Gjør den organiske hagen attraktiv

terrassedesignideer som dyrker grønnsaker

Frø

Frøene til den økologiske hagen må selvfølgelig ha blitt kjøpt fra en økologisk gård eller fra en økologisk butikk. Det bør også være varianter som er typiske for regionen du bor i. På denne måten gir du et positivt bidrag til insekt- og dyreverdenen.

Hvordan designe en vakker organisk hage på terrassen

terrasse design vakre ideer planter hage

Vann regelmessig med solvann

For å gjøre dette, fyll så mange flasker som mulig med vann og la dem ligge i solen. På denne måten vil mange skadelige stoffer som kan finnes i vannet forsvinne. For eksempel vil klor raskt oppløses i luften.

Husk at planter ikke liker vann som kommer rett fra springen

terrassedesign urter dyrker hagedesign

Hva er best ivaretatt i en organisk hage?

Fokuser på de riktige plantene du vil ha i en Bio hage kan vedlikeholde på terrassen. Dette er mange typer små grønnsaker og krydder. Salater og andre bladtyper er også veldig godt egnet.

Dyrk krydder på din egen terrasse

økologisk hageterrasse design krydder som vokser

Enda flere nyttige tips for din økologiske hage på terrassen

Alt starter med riktig holdning. Du må være veldig tålmodig i utgangspunktet. Siden du ikke bruker kunstgjødsel, vil alt ta litt lengre tid enn gjennomsnittet.

Plantene bør plantes tidlig på våren eller senest i midten av denne sesongen. Etter det, i tillegg til omsorg, er observasjon også viktig. Hvis noen planter utvikler seg godt og andre ikke gjør det, kan de første ha blitt plantet på riktig sted, andre ikke.

Plasser balkongmøbler midt i den organiske hagen

terrasse design ideer hagedesign

Grønnsakene trenger mye omsorg de første ukene. Men etter en viss periode vil alt utvikle seg nesten som av seg selv. Vær tålmodig, og det vil lønne seg!

På slutten av sesongen

Sesongslutt er et viktig øyeblikk for vedlikehold av din organiske hage. Så snart det ikke kommer flere grønnsaker ut av røttene, bør jorden og plantene selv fjernes fra beholderen. De fleste plantene er årlige. Det er nesten 100% sikkert at de allerede er fulle av skadedyr.

Gjør funksjonell bruk av din egen terrasse og lag en organisk hage

organiske hage ideer terrasse design ideer

Den flerårige er unntak. Du bør spørre selgerne eller andre spesialister om råd om hvordan du skal ta vare på dem. Det er vanligvis mye informasjon om dette på Internett.