Sikkerhet ved håndarbeid i hagen

Tusenvis av ulykker skjer i huset og i hagen hvert år. De fleste av disse ekstremt ubehagelige hendelsene kan spores tilbake til utilstrekkelig verneklær. Mange undervurderer risikoen som lurer på dørstokken. I mellomtiden produserer de ledende merkevareprodusentene et komplett sett med utstyr og brukbare antrekk for å møte de forskjellige utfordringene godt bevæpnet. I den følgende artikkelen vil vi presentere de enkelte komponentene i sikkerhetsklær og sikkerhetsbestemmelsene for håndverk i hagen mer detaljert.

Trygg hagearbeid: Bruk egnede verneklær i hagen?

Beskyttende klær hagearbeid verneklær

Bruk motorsagbeskyttelsesbukse og verneklær i hagen

I motsetning til kommersiell sektor er beskyttelsestøy i hagen og på terrassen ikke et krav: det bør fortsatt brukes raskt. For detaljert informasjon kan gjør-det-selv-ansatte og kolonihagere finne avsnitt fire ledd.

tre av ulykkesforebyggende forskrifter for “skogen” -området. I denne delen diskuteres på den ene siden beskyttelseshjelmer, ansiktsvern og øyebeskyttelse, og på den andre siden hørselvern. I tillegg følger forklaringer om brannvern, fotvern, motorsagbeskyttelsesbukse og vernesko. Disse forklaringene kan enkelt brukes som veiledning for gressklipping, håndtering av buskrydder eller med hensyn til hekksaksene.

Spesielt i de varme og noen ganger veldig varme sommermånedene er det bare noen få kolonihagere som ser det som verneklær. Men tøfler og shorts, i tillegg til en lett skjorte eller topp, regnes ikke som sikkerhetsrelevante klær for gjør-det-selv og bruk av motorsag.

Verneutstyr hagearbeid Schnittsvhutzhose grønn

Hagehansker beskytter mot kutt og stikk

Et av de viktigste sikkerhetsrelaterte tiltakene som kolonihagere bør ta, er bruk av hagehansker. Spesielt ved håndtering i sengen eller i hagen kan det raskt oppstå kutt eller stikkskader. Ved hjelp av profesjonelle hagehansker er hendene beskyttet mot disse smertefulle hendelsene. Hanskene er tilgjengelige i alle spesialforretninger og jernvareforretninger laget av naturlig latex eller skinn med et standardisert håndtak eller en gummiert gripeflate. Hagehanskene bør velges i riktig størrelse, ellers mister de optimal håndterbarhet.

Verneutstyr hagearbeid vernehansker hvit

Valget av riktige vernesko for hagen

Et annet ekstremt viktig poeng er hageskoene – de bør alltid være lukket slik at verken jord eller gjødsel kan komme inn. Spesielt i vått og kaldt vær, velger kolonihagerne gummisko eller hagestøvler, og i de varmere månedene praktiske hagesko. I denne sammenhengen har også gartnerens sko seiret, på sålen som det er små nåler. Hvis du nå går over plenen, lover skoene automatisk plenventilasjon. Nålene vil grave seg ned i bakken trinn for trinn og sikre lufting av bakken. Det er spesielt nyttig å bruke disse skoene når du klipper plenen.

Verneklær hagearbeid Beskyttelsessko for hagen

Beskyttelse mot farlige UVB -solstråler

I sommermånedene bør ikke solbeskyttelse undervurderes. Så det er viktig å bruke passende hodeplagg, spesielt når du går ut i solen ubeskyttet. Ellers avsluttes mange lange hagedager med et solstikk. Solhattene og hodeplaggene er nå laget av lett bomull og gir optimal beskyttelse uten å bli for varme. I denne sammenhengen bør ingen glemme å beskytte nakken, ørene og halsområdet mot den smertefulle solbrentheten. Egnede verneklær og sko er for eksempel tilgjengelig www.tragardo.de.

Nyttige hageartikler gir omfattende beskyttelse

Når det gjelder å klippe hekken, er det tilrådelig å bruke vernebriller. Når du arbeider med saging, bør du aldri starte uten briller, ettersom sponene som flyr rundt kan komme inn i øynene dine og forårsake farlige sykdommer. En fare som ikke bør undervurderes kommer fra kvister og grener som faller tilbake.

Verneutstyr-hagearbeid-vernebriller-helse

Et hageforkle anbefales for kort arbeid i hagen, da dette beskytter klærne mot kutt og rifter. I tillegg kan nyttige redskaper lagres i forkleet eller i sidelommene. I mellomtiden er det også spesielle hagebukser som er laget av spesielt robuste materialer, spesielt i knærområdet.