Alle Feng Shui-tilhengere kjenner de grunnleggende reglene for den velkjente daoistiske filosofien og harmonien fra Kina. Feng Shui prøver overalt å harmonisere mennesker med omgivelsene. Reglene for denne undervisningen er basert på begrepet Qi. Dette betyr den usynlige livsenergien som flyter rundt oss. Kanskje du allerede kjenner de grunnleggende prinsippene for Feng Shui, eller at du bare vil bli bedre kjent med dem nå. I begge tilfeller har du kommet til rett sted i dag, for i denne artikkelen vil vi presentere gode hageideer om hvordan du kan designe utearealet ditt i henhold til Feng Shui -regler. Våre Feng Shui -eksperter anbefaler at alle huseiere designer sin egen hage på en slik måte at den gir dem beskyttelse, fred og energi. Hvis du er interessert i temaet, kan du bli hos oss for å finne ut mer!

 Den beste hageideen er en som skaper balanse og utstråler harmoni.

Hageide hagedesign i henhold til Feng Shui harmonibalanse

Vil du også ha mer komfort i din egen hage? For å sikre dette i uteområdet, for å finne mer ro og ro der og samtidig for å hente ny energi fra det, må vi finne balansen mellom Yin og Yang i hagen i henhold til Feng Shui -regler. Yin og Yang er alt-i-ett av kinesisk filosofi og harmoni.

Begge er i utgangspunktet polare motsatte krefter som stadig tiltrekker hverandre. Yin er det feminine prinsippet som utstråler ro. Yang representerer det maskuline elementet, som er aktivt og alltid i bevegelse.

 Yin og Yang er grunnleggende begreper i den kinesiske teorien om harmoni Feng Shui.

Kinesisk harmoni Feng Shui Yin Yang

  • Hageideer som skaper balanse i hagen

Balansen mellom yin og yang er viktig. Det ene prinsippet (uansett om det er mann eller kvinne) bør ikke være mer til stede enn det andre, fordi dette kan føre til ubalanse. Dette kan igjen forårsake alvorlige problemer i familielivet og til og med i karrieren. Og det ville være totalt uønsket, ikke sant?

Balansen mellom det feminine og maskuline prinsippet er av største betydning i alle hagearbeid.

Hageideer balanserer mellom feminin yin og maskulin yang

Siden dagens innlegg handler om hageideer som er basert på Feng Shui -reglene, la oss se hvordan det feminine prinsippet om Yin kommer til uttrykk utenfor. Plant blomster med små blomster og blader som utstråler en spesiell sjarm. Runde steiner arrangert i figurer er typiske kvinnelige elementer ifølge Feng Shui. Horisontalt plasserte hagefigurer tilhører også Yin -elementet.

Runde steiner bør ikke mangle i hagen, de representerer den feminine yin.

Hageideer Hagedesign Feng Shui runde steiner den feminine Yin

Og hva representerer Yang -elementet, det vil si det mannlige prinsippet i hagen? Den kan representeres av vertikale figurer, vannfontener, veldig livlige farger og planter med store blader og blomster. Hvis du er interessert i blomstens betydning og symbolikk i henhold til Feng Shui -reglene, kan du finne ut mer om det med ett klikk. Og ikke glem å jevnt fordele typisk feminine og grundig maskuline elementer utenfor slik at de alltid er i balanse. Uten at en av dem dominerte.

Ifølge Feng Shui er vann et av grunnelementene i hagen, sammen med tre, stein, brann og metall.

Vannfontene hage ideer Design hage i henhold til Feng Shui utstråler harmoni

  • Smarte hageideer som tar hensyn til kardinalpunktene

Et av de første trinnene i hagearbeid i Feng Shui -stil er å identifisere kardinalpunktene og hvordan de matcher hageideene. Når du designer hagen din, må du først og fremst anta at hageideene dine må bringe harmoni til hvert hjørne. For å gjøre dette må du ha god kunnskap om kvalitetene til hvert hageområde og krok utenfor.

 Hvert hageområde må utformes i henhold til Feng Shui -reglene, så visuell likevekt oppnås i uteområdet

Hageideer designer hvert hageområde i henhold til Feng Shui

Det nordlige området er knyttet til karrieren til hvert familiemedlem. I dette hjørnet av hagen må alle ting stå så naturlig som mulig, og alt som vokser skal ikke stoppes. Det er ideelt å plassere små hagefigurer og statuetter der.

 Små hagefigurer hører hjemme i det nordlige hageområdet

Feng Shui hageideer små hagefigurer

Fargene som hjelper oss å øke energien vår og som vi kan bruke i det nordlige hjørnet av hagen er grå, blå, turkis og hvit, noe som representerer sjelenes renhet.

Fargene grønt og rødt dominerer i det sørlige hageområdet, avhengig av Feng Shui -reglene.

Feng Shui styrer hageideer

Det sørlige hageområdet I følge Feng Shui står det for prestisje og anerkjennelse. Hvis du har en hage dekorert i henhold til Feng Shui -reglene, bør du oppdage din holdning til livet og din personlighet i sør. Fargene vi liker å finne i dette hjørnet er grønne og røde.

Det sørlige hjørnet av hagen er det ideelle stedet å plassere grillen eller bygge en åpen peis. Du kan også dekorere denne delen med lys i alle størrelser for å dra nytte av flammens positive energi.

 Her er fargene grønt og hvitt i perfekt balanse.

Feng Shui hage ideer har mye frodig grønn grå og hvit stein balanse

Feng Shui -spesialister hevder det den østlige delen av hagen den viktigste er fordi den representerer familien. Planten som ikke bør mangle i dette hjørnet av hagen er bambus fordi den gir lykke til. Fargene som ikke bør mangle her er blå og grønn.

Du kan plassere små vannkummer her (selvfølgelig fylt med vann) for å tiltrekke seg små fugler til hagen. Du bør også plassere treskulpturer eller hagefigurer her.

I følge Feng Shui -regler hører et vanntrå for fuglene hjemme i det østlige hageområdet.

Feng Shui hageideer vannbunn for fugler rød blomst

Det siste hjørnet av hagen vår er den vestlige. Dette hageområdet symboliserer prosjekter, kreativitet og barn. På dette tidspunktet anbefaler vi deg å plassere metallgjenstander der. Vi anbefaler også å lage noen lekeplasser for barn. Fargene som ikke bør mangle på dette stedet er grå, hvit og gul.

Deretter finner du et sted å slappe av med vennene dine. Dette bør være i den nordvestlige delen av hagen, fordi dette området representerer menneskelig visdom.

 I denne avslapningssonen kan du tilbringe uendelige timer med familie og venner.

Feng Shui hage ideer avslapning sone solstoler bambus mye grønt

Hvis du vurderer alle disse tipsene og hageideene, kan du lage en vakker feng shui -hage. Der det er harmoni og balanse, vil du definitivt føle deg rolig og full av energi i hver sesong. Følg hageideene som er beskrevet her i henhold til Feng Shui -reglene, og utform din helt egen himmel på jorden! Det ønsker vi deg også.

 En slik hagesti overlater ingenting å ønske

Feng Shui regler hageideer hagesti

 Vann symboliserer den evige bevegelsen i naturen.

Hageideer Vann grunnleggende element Feng Shui evig bevegelse i naturen

 Hageideer vann grunnleggende element Feng Shui

En vanndam er mer enn ønskelig i Feng Shui -hagen.

Hageideer i henhold til Feng Shui vanndam trepinner vannvegetasjon

Feng Shui hagefigurer

 Sett opp et spesielt hjørne i hagen der du gjerne vil trekke deg tilbake.

Feng Shui hage ideer spesielt hjørne for å trekke seg tilbake, hvile, slappe av

 Den perfekte hagedesignen er alltid tiltalende.

Hageideer Blomster Busker Trær veldig tiltalende Feng Shui -regler

Du trenger også et skikkelig blikkfang i Feng Shui-hagen.

Feng Shui hageideer vakker hagedesign rødt blikkfang

I Feng Shui -hagen vil du definitivt finne indre ro og balanse.

Hageideer Feng Shui runde steinhvite blomster