Alle har en annen tilnærming til hagedesign. Mange prøver å spare tid og streber derfor etter smarte hagedesignideer. Andre, derimot, er avhengige av pengebesparende hagedesign. Og de som ønsker å organisere hagearealet sitt på best mulig måte, leter etter kreative ideer for hageplanlegging. Uansett hvilken av disse hagearbeidsgruppene du tilhører, vil du forhåpentligvis hente inspirasjon fra de mange artiklene på nettstedet vårt som for tiden er viet hagedesign.

Kreative hageideer med gamle bokser

ideer til lagringsplass i hagen ideer med gamle bokser

Hageideer for hobbygartneren

De som tar på seg hagearbeid som en hobby, ønsker vanligvis å designe en lettstelt hage. Selv om du ikke har en grønn tommel, vil det være mye lettere for deg å organisere og vedlikeholde hagen din hvis du bruker visse hagedesigntriks. Her er noen hageideer for hobbygartnere:

 • Hold alltid hagetilbehøret ryddig
 • Vet du hvordan du beskytter hagetilbehør mot rust?

  – Bland sand og mineralolje i en plantebeholder og samle alt hagetilbehør der. Du vil oppleve det vakre resultatet selv!

Tips og triks for stell av hagetilbehør

ideer til hagen beskytter hagetilbehøret mot rust

 • Bruk plastflasker som minidrivhus: kvitt toppen og bruk bare bunnen for å gi plantene et skjermet rom hvor de kan trives.
 • Velg lettpleie hageplanter og lag en lettstelt hage.
 • Ordne blomsterpotter for å lage en vertikal hage.
 • Vurder DIY vanning: Lurer du på hvordan plantene dine overlever mens du er på ferie? Her er et tips fra oss: stikk en plastflaske og plant den i bakken slik at toppen er synlig. Hell litt vann før du drar, og dette vil holde planten permanent vannet mens du er borte.

Fancy ideer for vanning av potteplanter

ideer til hagen diy vanning

Kreative ideer om hvordan du kan spare penger på hagedesign

Det er fortsatt mulig å spare penger på hagedesign uten å måtte gi avkall på et vakkert utseende! Stol på hjemmelaget, og du vil ikke angre! DIY -prosjektene pleier å spare penger og er så trendy i dag!

Når det gjelder plantebeholderne, har du en enorm frihet til å eksperimentere. Fascinerende plantemaskiner kan lages av nesten alt. Gamle kurver, plastflasker, takrenner, til og med gamle støvler fyller perfekt rollen som en planter. Morsomme hageplugger og dekorative steiner er en god hjelp når du skal dekorere plantebeholderne.

Gamle støvler er fascinerende plantebeholdere som tiltrekker alles oppmerksomhet

gjenbruk ideer for hagestøvler

Kreativt og stilig på samme tid!

ideer til hagen kreative ideer for det moderne uteområdet

Du kan også la fantasien løpe løpsk når det gjelder hagepynt. Fra gamle gjenstander kan du lage finurlige tilbehør og skulpturer som skaper røre. For eksempel er gamle bildekk egnet for å lage uvanlige hagedekorasjoner.

En slik hageskulptur kutter en fin figur utendørs

Lag dine egne hagedekorasjoner, lag uvanlige hageskulpturer

Organiser hagen ordentlig

Leter du etter ideer om hvordan du organiserer hageområdet slik at alt er klart og fremdeles ser veldig innbydende ut? Så ta en titt på tipsene nedenfor:

 • Hagegjerdet kan tjene som ekstra lagringsplass. Bruk denne til å henge opp blomsterpotter eller lagre diverse hagetilbehør. Dette sparer deg ikke bare plass, men også tid og penger! En rive kan være spesielt nyttig i dette tilfellet. Det kan bli en attraktiv ide for lagringsplass. Du kan deretter bruke tappene som kroker og henge alt på dem. Sekatørene eller spaden finner sin rette plass her!

Smarte oppbevaringsideer for hagen

gjenbruk ideer til hageriven

 • Ved hagearbeid bruker man ofte forskjellige hagetilbehør og forskjellige hjelpematerialer. For eksempel trenger du ofte en streng. Mist aldri linjen igjen! Trakter kan være særlig nyttig her. Trekk ledningen gjennom den nedre enden, og du vil alltid ha en snor i nærheten. Det ville være bra hvis saks alltid var i nærheten!

Organiser hagen

ideer til hagen kreative løsninger for mer lagringsplass i hagen

 • Du kan også lagre skruer mye enklere enn du trodde! Har du ubrukelige murkrukker? Disse er perfekte som lagringsplass for skruene! Bare rengjør dem i begynnelsen, så får du funksjonell lagringsplass for alle de små tingene!

Er hagen ditt favorittsted? Liker du å tilbringe fritiden din der med familie og venner? Men utformingen og vedlikeholdet av dette vakre avslapningshjørnet koster også mye tid og krefter … Men tenk praktisk og kvikk, så får du en hage med et tiltalende utseende som inviterer deg til å bli lenger!

ideer til hagen uvanlige plantebeholdere for uteområdet

ideer til hageparaplyen som plantebeholder

ideer til hagen DIY ideer med gamle støvler

hage ideer murer krukker bruke og dekorere som blomsterpotter

ideer til hagen uvanlige plantebeholdere

Lag dine egne hagedekorasjoner av gamle bildekk

Lag dine egne hagedekorasjoner av gamle gjenstander

hagedekorasjon lag uvanlige plantebeholdere selv

Lag dine egne hagedekorasjoner av ubrukelige gjenstander

Lag dine egne hagedekorasjoner og heng opp blomsterpotter fra gamle bokser på hagegjerdet

Lag dine egne hagedekorasjon DIY ideer med gamle kommoder

Lag dine egne hagedekorasjoner og heng opp vintage dekorasjoner