Når du designer en hage, tar du hensyn til noen få komponenter samtidig: møbler, planter, vanning og selvfølgelig belysning. Hvis disse er dyktig koordinert, blir det til syvende og sist en hage med et vakkert utseende. Når det gjelder hageplanter, er det en rekke detaljer som må vurderes, fordi planter er de første som får øye på en besøkende. Spesielt når det gjelder solitære planter … Trær, busker og blomster danner en vakker helhet for å representere en nytelse for øyne og sjel. Avhengig av hagestilen, velger du også de riktige hageplantene. Men når og hvorfor stoler du på ensomme planter?

Gi hagen en eksotisk teft

ensomme planter er fokuspunktet i hagen

Ensomme planter?! Hva er dette?

De ensomme plantene er planter som skiller seg ut på grunn av størrelsen. Man foretrekker å iscenesette disse alene. Du har friheten til å bestemme om de ensomme plantene skal finnes i hagen som sengetøy eller containerplanter. Den interessante vekstformen og de uvanlige bladene, blomstene og fargene er karakteristiske for de ensomme plantene.

Ulike busker, stauder eller til og med trær fremstår som ensomme planter. Eviggrønne kassetrær, sypresser, einer, barlind, engletrompeter, oleander, oliventrær: alltid planter som gir et friskt preg på hagen.

Fremhev oliventrærne med andre busker og blomster

ensomme planter kombinerer oliventreet med andre planter

Det er viktig å merke seg at de ensomme plantene trenger nok plass til å trives ordentlig. Dette bør vurderes på forhånd, spesielt når du planter ensomme planter i hagebed. I midten eller i bakgrunnen kommer disse til sin rett, for først da samsvarer de riktig med resten av hageplantene i plantebedet.

Cypress er en vakker dekorasjon for inngangsdøren

hageplanter sypress i plantebeholder

Mange ensomme planter trives i potter. Disse kan brukes til å dekorere inngangen eller krydre feriestedet. De skaper en frisk atmosfære og et uvanlig hageutseende. Noen kan stå ute om vinteren, men andre kan ikke dvale ute og må bringes inn.

Stol på symmetri i hagen

hageplanter uvanlig ensom plante for hagen

Rhododendron frisker opp hagen med sine fargede blomster

hageplanter Rhododendron i hagen i vakre blomster

Solitære planter overgår vanligvis de andre hageplantene. For å få en virkelig oppsikt, bør disse vises alene. Hvis du vil gjøre de ensomme plantene til fokuspunktet i hagen din, må du sørge for at plantene beskjæres pent. Noen planter kan til og med brukes til å lage super originale skulpturer.

Men vær oppmerksom på størrelsen på plantene og sørg for et harmonisk helhetsutseende i uteområdet. Husk det alltid: Enlige planter som er for store, ser ikke bra ut i små hager.

Uvanlige personvernskjermer i hagen med barlind

hageplanter personvernskjerm laget av barlind fenger utsikten

Planter er den beste dekorasjonen for både innendørs og utendørs bruk

ensomme planter som vakre hagedekorasjoner i et koselig uteområde

Dekorative hageelementer med tilleggsfunksjoner

Planter er ikke bare vakre visuelle høydepunkter, men finner i mange tilfeller også en funksjonell applikasjon utendørs. Noen hageskjønnheter har for eksempel den store evnen til å kjøre bort irriterende fluer og mygg. Men en stor del av plantene kan også vises som en personvernskjerm og dermed også fremstå som ekte iøynefallende uteområde. Større planter i blomsterpotter oppfyller også en attraktiv personvernskjermfunksjon.

Enebæren ser flott ut i en plantebeholder

hageplanter Enebær som ensom plante

Planter separate områder

Uansett om du bestemmer deg for frukttrær eller andre planter, kan du tilskrive dem en praktisk funksjon hvis de fremstår som potteplanter: Ordne dem på riktig måte for å skille enkeltområder i uteområdet. Hvis du har et større område, kan du designe det optisk bedre.

Oleanderen og dens vakre blomster

ensomme planter oleander i blomsterpotten

Planter utgjør hagen og ensomme planter utgjør et spektakulært uteområde. Dra fordel av de mange mulighetene for å oppgradere utendørsområdet!

hageplanter attraktive blomster forskjønne området utenfor

ensomme planter oleander som sengeplanter forskjønner området utenfor

ensomme planter oliventre i potter pynter hagen