Spar vann i hagen din

Se etter måter å spare vann – og penger – på i hagelandskapet ditt. Her er noen gode måter å komme i gang.

fra Anne Nieland

Kloke vannløsninger

Å gå ned en sti eller oppkjørselen din hvis vannet fortsatt renner er fullstendig sløsing med vann. Løs dette ved å bruke en avstengningsenhet eller en dyse som lar deg slå av vannet etter behov, og dermed blir det mulig å spare vann.

Spar vann klokt

Bruk drypp vanning

Sprinklervann mister vann på grunn av fordampning – så behold moroa med din dyrebare fuktighet ved å bruke en dryppvanningsslange som sakte drypper vann ned på gulvet. Dekk den til med mulch, slik at du sløser med ingenting.

Soaker bukser

Samle gratis ting

En av de mest overraskende tingene med et regnfat er hvor raskt det fylles opp med vann, selv i det letteste regnet. Og regnvannet er fritt for byvannskjemikalier. Koble regnfatet til avløpsrøret eller bruk en kjede for å lede vannet.

Samle gratis

Bruk mulch

Ugress i hagen din er ikke bare en torn i siden, de suger også opp verdifull jordfuktighet fra plantene dine. En av de beste, kjemisk frie ugresskontrollene er et lag mulch. Det er luft- og vanngjennomtrengelig og lett å plante. Hva annet ødelegger organisk mulch (som barkmulk) over tid og forbedrer hagen din.

Bruk mulch

Still inn en tidtaker

En kran med en timer låser sprinklersystemet av på et bestemt tidspunkt, slik at du ikke trenger å gjøre det selv.

Her er et tips fra oss: For å forhindre at vannet tømmes, still inn timeren, slå på sprinkleren, la vannet sive ned i bakken, og begynn deretter å vanne igjen.

Med timer

Slangebryterkobling

Endre slangen din med en hurtigkobling, slik at du ikke sløser med vann når du skifter tilbehør. Og spar tid ved å slippe å gå rundt for å slå av vannet.

Hurtigutløser

Bare vann når det er nødvendig

Hvis sprinkleren din har en timer, har du sjekket hvor mye vann den gir ut? Hvordan du kan spare vann – Sett en regntrykkmåler der vannet samler seg. Still deretter inn timeren for å gi plantene dine akkurat det de trenger.

Her er et tips fra oss: De fleste planter trenger omtrent en tomme vann i uken i vekstsesongen.

Vann nødvendig

Plant tørke -tolerante avlinger

Når de er etablert, kan tørketolerante planter klare seg uten vann i lange perioder. Det betyr ikke at de ikke trenger vann, bare mindre enn andre hageplanter. Hvis du vanner vann, få dem til å “drikke dypt” – så er de klare til å møte neste tørkerunde.

Tynnere toleranse

Reparer lekkasjene

Dette sparer også vann- endre værherdede o-ringer. Dette er en enkel løsning for lekkende slangeender. Og ikke mist det dyrebare vannet på grunn av et hull i midten av slangen – fikser hullet eller invester i en ny slange.

Slange lekker

Rasjonér din rasjon

Hvis byen din krever vannrasjonering, rasjonere tildelingen på landsbygda. Suppler slangemengden med vann som du har samlet i regntønnen. Vann plantene av høy kvalitet, og vann deretter de billigere.

Rasjonshage