Frostsesongen varer overraskende lenge i år. Selvfølgelig har dette en negativ innvirkning på våre favorittblomster. Mange som er typiske for denne sesongen kan ikke bringes utenfor i det hele tatt. Andre er hardere, og vi kan flytte dem i hagen eller på terrassen. Denne siste gruppen inkluderer også stemorsblomstene. Vi kan begynne å plante dem nå, til tross for frostværet. Kanskje vi vil tiltrekke sommeren raskere på denne måten!

Noen av de mange fargene på stemorsblomst er delikate og elegante

denne lyseblå super elegante

Stemorsblomster og hornfioler

Stemorsblomstene forveksles ofte med hornfioler. Begge trenger veldig forskjellig omsorg. Stemorsblomstene er to år gamle. De hornede fioler vokser imidlertid over flere år. Blomstene på stemorsblomst er mye mer robuste enn de til “lillesøsteren”.

De tilbyr et mye større utvalg av farger. Du kan bruke den til å “legge ut” et vakkert, mykt teppe i hagen..

De hornede fioler, derimot, er tilgjengelige i noen få, men veldig dristige farger. De er mykere og mer egnet for å sette aksenter i hagen og på terrassen.

Den vakre planten kan også trives i godt vær

dramatiske-farger-stemorsblomster

Hvor får vi stemorsblomstene fra??

Vi kan selvsagt så stemorsblomstene selv hvis vi har en hage. For at noen skal vokse i år, må vi ha gjort det i fjor sommer. Hvis ikke, kan vi få noen fra markedet. Du finner dem der til gode priser og i et stort utvalg. Vær spesielt oppmerksom på blomstene når du kjøper. Minst en eller to burde allerede stå opp. Hvis stemorsblomstene sitter kompakt i blomsterpotten, har de større sjanse for en fantastisk utvikling. Du kan kjenne igjen planter som ikke er godt ivaretatt av deres tynne struktur og lille størrelse.

Det er også svarte stemorsblomster

svart stemorsblomst

Flytt deg utenfor

Når de unge plantene har vokst, kan de flyttes til hagen eller transplanteres i en større blomsterpotte. I det andre tilfellet ville vi legge noen pinner under dem. På denne måten, ved lavere temperaturer som i vår, er de godt isolert og beskyttet.

Stemorsblomstene kan nå opptil 25-30 cm og flere blomster vokser etter hverandre. Dette gir deg lyse hageplanter farger utendørs i veldig lang tid.

Omsorgen

Vedlikeholdstipsene du må huske på er ikke mange. Disse blomstene utvikler seg best i full sol og relativt våt jord. Penumbra ville også fungere. Jorden skal være fuktig og beriket med humus.

Med stemorsblomster kan du lage en flott hage eller terrasse

elegant svart planter

Design terrassen eller hagen med stemorsblomster

De som elsker livlig dekorasjon kan finne mange ideer med stemorsblomster på Internett. Lag et monokromt teppe av monokrome stemorsblomster eller kombinere flere farger.

Kontrastene til blomsterpottene er en populær og effektiv metode. Stemorsblomster brukes ofte i treplantsenger eller kurvkurver, samt festet til vegger eller vegger.

En stemorsblomst kake ville være perfekt for enhver vår anledning

kake med stemorsblomst

Kulinarisk nytelse

Stemorsblomstene ser ut og lukter ikke bare godt. Blomstene deres kan spises. Du bør selvfølgelig ikke injiseres på forhånd, ellers risikerer du helse. Husk å spørre om det når du handler fordi det er viktig for deg. I seg selv smaker de ikke det spesielle, men det er mange mulige kombinasjoner, for eksempel med kjøtt eller med forskjellige desserter.

Så hvis du vil gi deg selv en god sommerbit selv i det kalde været i år, er stemorsblomstene en god idé. De ser nydelige ut, er enkle å ta vare på og robuste, og tilbyr flere designalternativer. Du kan også skjemme bort familien og gjestene med en stor overraskelse fra din egen hage.

Forskjønning av grusstiene

berike grusstier

Kombinasjonen av lilla og gult er veldig populært

blå gul populær

Noen ganger kan disse plantene også brukes til å spre mystikk

virkelig mystisk

Blomsterarrangementer med stemorsblomster ville gjort en flott gave

en flott gave

Gul-oransje stemorsblomst

gul stemorsblomst

Trinnmater i en effektiv blomsterpotte – flott for hver terrasse

blankt fartøy av stemorsblomst

I villmarken

i hagen på engen

Blomstene skaper en flott kontrast til kurvkurver

kurvpottemasse

En blomst kan ha mange farger

prakt av farger

 Terrasse full av blomsterpotter med stemorsblomster

terrasse flotte blomsterpotter

Du kan kjøpe mange varianter av blomster billig på markedet

mange stemorsblomster på markedet

Dekorer utsiden med hengende kurver

vakker hengende planter