Når det gjelder hagedesign, er det mange spesialiserte bøker og studier som eksplisitt omhandler temaet. På denne måten supplerer mange hagemagasiner kunnskap om utforming av en hage og formidler ytterligere omsorgstips og ideer som er velkomne for hobbygartnere. Et sted i mellom finner vi nisjer som vi liker å rapportere om og som våre lesere forhåpentligvis vil glede seg over.

I dag ønsker vi å gå dypere inn i temaet hagedesign og forholde oss til en ofte undervurdert detalj, nemlig springbrettene. Når du er i ferd med å designe hagestiene og bestemme hagestien, kan du også vurdere hvordan og hva du vil gå på. Vil du heller nyte de naturlige omgivelsene i hagen barbeint og føle kontakten med de varme steinene intenst? Eller skal man se på stepping stones mer som en hagedekorasjon?

tinker stepping stones med barn

Hva trenger du egentlig stepping stones til??

For å være ærlig er det lite som kan sies om et behov eller et presserende behov her. Men når du har startet det store eventyret som kalles hagearbeid, bør du gjøre neglene dine med en gang.

Stepping stones gir hagen din et pent og perfekt utseende.

Du definerer klart og estetisk det gangbare området og gir (hvis du vil) en anbefalt gåretning. Dette beskytter de grønne områdene og åpner øynene for nye designalternativer.

stepping stones dekorasjon

Hvilket materiale er bra?

Når du begynner å designe din egen hage, er det ingen ende, og det er bra. Mange hagesentre tilbyr ganske enkelt alt som har med hagedesign å gjøre i minste detalj. Men hvis du vil ha et alternativ og sette opp hagen i henhold til dine individuelle ideer, synes tilbudene i spesialbutikkene å være begrensede.

Du kan prøve å bruke originale materialer til hagestien, men stein og tre viser seg å være de beste materialene når det gjelder holdbarhet og bærekraft.

resirkulering av stepping stones

Upcycling ideer for hagedesign

Avhengig av hvor du vil at hagestien skal løpe, kan du bedre orientere deg mot materialet. Som vist, for eksempel nedenfor, kan du bruke gamle vinfatelokk som sprengstein for å passere over vann. Vinfat kan kjøpes billig på mange online markeder, og den prefabrikkerte formen og størrelsen på lokket gjør det til en trygg sprangstein. Treets natur fungerer som en naturlig beskyttelse i tilfelle en potensiell risiko for skli. Og sluttresultatet er bare fantastisk.

trinnstein vin fat lokk

stepping stones hagedam

Skjema

Formen på stepping stones avhenger av typen hagesti. Når du bestemmer hageveien i hagen din, kan du kjenne viktigheten av formen på stepping stones. Runde stepping stones kan være steinheller som enten legges eller rett og slett legges oppå. Trebjelker, som ligner på togskinner, fremstår som lekne og naturlige på samme tid. Sist, men ikke minst, fyller de den viktigste funksjonen, nemlig å tjene som en guide.

stepping stones upcycling

Stepping stones vin fat lokk runde tallerkener

tråkkstein trunkskiver

stepping stones laget av småstein

springbrett hjerte

springbrett sommerfugl

sprangstein rundt tallerkener

stepping steinblokker

stepping stones belysning NYHET4

tråkkstein fargede steiner

stepping stones er ikke vanlig

Lag stepping stones i hagestien

Hagedesign ideer om hvordan du kan lage hagestier (selv)

Den kreative friheten kjenner ingen grenser, men en forventet planlegging og økonomisk begrensning ville være veldig fornuftig i dette tilfellet. Det kan være kjedelig å helle steiner ut av betong selv, men du kan lage steinene på stedet og dekorere dem etter din egen smak. Kanskje du vil gjøre noe gal og slå deg sammen med venner og familie. Sammen kan du gjøre mer, og de tunge steinene legges raskt i godt humør. Du kan finne flere kreative hageideer for lite penger i det vedlagte bildegalleriet nedenfor.

sprangstein rundt steiner

lag springbrett selv

Når du kombinerer mosaikkstein med stepping stones..

stepping stones mosaikk steiner hagestier

stepping stones runde trinnplater

stepping stones keramikk ideer

springbrett med blomster

Kreativitet er nødvendig

springbrett for lite penger

Stepping stones knuser

lage stepping stones med barn

trappestein betongplater med mosaikkstein

lag stepping mosaikk selv

individuelt utformede stepping stones

design stepping stones

stepping stones mosaikkstein

Hage belysning

Et av de viktigste punktene når du designer innendørs eller utendørs rom, er belysning. Et vellykket hagedesign kan aldri klare seg uten å belyse hagestiene. Enten du vil inkludere trinnplater, ruder eller bjelker i designet, må du tenke på hagebelysningen i god tid. Det bør være diskret og energibesparende, og det ville være best hvis trinnplatene selv absorberer sollyset og diskret belyser stien din.

stepping stones belysning NYHET

stepping stones belysning NYHET3

Avsluttende ord

Jo mer kunstnerisk trinnsteinene er designet, jo mer fantastisk ser de ut om natten. Å tenke på alle de små tingene er absolutt vanskelig, men vårt lille innlegg om emnet kan hjelpe deg.

På slutten vil vi nevne hvor vi skal dra Kjøp trinnplater billig hvis du foretrekker å utsette handelen til neste sommer.

Vi ønsker deg en morsom sommer med mye hardt arbeid og glede!

stepping stones keramikk ideer belyst

Lag springbrett selv og enda flere hageideer

stepping stones belysning NYHET2

tråkkstein kunstnerisk

stepping stones blader

springbrett hopper

byggestener

stepping stones hagestier kombinert

Stepping stones viser gåretning

stepping stones hagedesign personlig

springbrett fred

Trinnstein overgrodde steinblokker