topp hagespørsmål svar blomster lilla

Svar på de beste hagearbeidsspørsmålene – nyttig informasjon for gartnere

spørsmål: Hortensiaen min blomstrer ikke. Hun har bare hatt en blomst på seks år. Hvorfor blomstrer den ikke? Omskjærer jeg dem til feil tid?

svar: Beskjæring på feil tid på året er faktisk en av grunnene til at hortensiaen din ikke vil blomstre.

(Sent på våren, etter at blomstene visner, er den beste tiden å beskjære de fleste hortensiaer.)

Plenen er dekket av kravlende Charlie og mose

topp hage spørsmål svar blomster løvverk hage

spørsmål: Plenen min er dekket av kravlende Charlie og mose. Hvordan fjerner jeg dem og dyrker gress i stedet?

svar: Creeping Charlie og Moss elsker begge skyggefulle forhold. Sjekk gartnerlegens forslag for å redusere mengden skygge i hagen din for å kontrollere kravlende Charlie.

Svarte flekker på undersiden av tomatene

topp hagespørsmål svar tomater svart flekk

spørsmål: De siste to årene har tomatene mine utviklet svarte flekker på undersiden av frukten. Jeg planter dem på samme sted hvert år. Ville det hjelpe å vokse dem i en annen posisjon?

svar: En svart flekk på undersiden av en tomat er et symptom på en tilstand – kalt blomsterenden råte. Den gode nyheten er at den ikke er forårsaket av sykdom eller insekt.

Skyggefull hage – egnede grønnsaker?

topp hagespørsmål svar blomster løvverk hage gårdsplass

spørsmål: Jeg har en seng langs nordsiden av huset mitt som er skyggelagt mesteparten av tiden. Hvilke grønnsaker kan jeg dyrke der??

svar: De fleste grønnsaker vokser best i full sol, men noen gjør det veldig bra bedre under kjøligere forhold.

Hjort spiser plantene mine

topp hagespørsmål svar blomster hjort

spørsmål: Hjorten spiser alt i gården min. Er det noe de ikke vil spise? Hva kan jeg gjøre for å stoppe dette?

svar: Selv om rådyr vil spise nesten alt når de er sultne nok, er det mange planter, inkludert krokete løvverk, som de unngår. Du kan også oppbevare forskjellige repellenter og beskyttelsesanordninger i laurbæren.

Fantastiske roser vokser ikke riktig

topp hagespørsmål svar blomster buskete roser

spørsmål: Mine fantastiske roser er høye og ikke buskete i det hele tatt. Jeg forkortet dem, men de kommer tilbake like høye og leggy. Er det noe jeg kan gjøre?

svar: På begynnelsen av våren beskjærer du dem på riktig sted, så deles de opp fra bakken.

Spar penger på plenvedlikehold

topp hagespørsmål svar blomster gjødsel

Spørsmål: For å spare penger på vedlikehold av plenen, i stedet for å bruke en service på gressplen, gjør vi plenen selvgjødslende. Vi kjøpte et 4-trinns gjødselprogram. Må vi bruke en larvekontroll separat??

Svar: De fleste gjødselprogrammer inneholder ikke insektmiddel med larvekontroll. Du trenger imidlertid ikke bruke larvekontrollen.

Gigantisk furutre skygger for et hjørne av gården min

topp hagespørsmål svar eske container blomster

Spørsmål: Naboen min har et stort furutre som skygger for det ene hjørnet av hagen min. Er det noe som vil vokse under dette treet??

Svar: Trerøttene kan suge opp nesten all fuktighet, men det er perfekt for flere skygge-tolerante blomster som flerårige planter og busker.

10 år gammel blåregn på gården

topp hage spørsmål svar blossoms lilla treet

Spørsmål: Jeg har en 10 år gammel blåregn som aldri har blomstret. I full sol gjorde jeg det fruktbart med en plantgjødsel som inneholder mye fosfor. Den blomstrer ikke ennå. Hva kan jeg gjøre?

Svar: Wisteria startet fra frøet kan ta lang tid å blomstre. Riktig befruktning og beskjæring er viktig for hvor raskt vinranken vil blomstre.

Jeg er redd for slangene i hagen min

topp hagespørsmål svar blomster slanger

Spørsmål: Jeg har mange slanger i hagen min. Selv om jeg vet at de skal være gode gutter, er jeg dødelig redd for dem, hva kan jeg gjøre for å holde dem borte?

Svar: Slanger hjelper til med å holde mus og voles i hagen din, men hvis frykten for slanger hindrer deg i å nyte naturen, kan det være verdt å fjerne dem.

       Vakre vårblomster – rød og hvittopp hagespørsmål svar blomster rød hvitDyrk grønnsaker i potter eller beholdere topp hagespørsmål svar blomstrer tomatpotte  Storslått og fantastisk hagedesigntopp hagespørsmål svar boks gjerde

Turen hjem – tilbake fra skolen

topp hagespørsmål svar regn paraply gul blå