En takterrasse er det perfekte stedet å slappe av på våren og sommeren: du er hjemme og ute samtidig! Men ikke alle er heldige og har noe verdifullt på taket! … Men det er mange designkonsepter for takområdet, som du kan designe etter dine egne preferanser.

En utendørs spiseplass, et avslapningshjørne eller en prydhage? Du kan designe alt dette på takterrassen din! Du kan til og med gjøre den om til en takhage! … Takterrassen er et verdifullt tilleggsområde som kan tjene forskjellige formål. La oss se hvordan det fungerer!

Gjør takterrassen koselig

takterrasse skape en rolig oase av avslapning med spiseplass

Hvilke aspekter bør du vurdere når du designer en takterrasse??

Som den største fordelen med å ha en takterrasse, kan vi markere følgende: Du har en vakker utsikt! Takterrasser er en unik gave, en flott ekstra. Designere skaper spektakulære uterom med utendørs peiser, svømmebassenger og spisestue.

Her kan du oppleve fantastiske øyeblikk med dine favorittfolk eller slappe helt av. Har du en pittoresk eller mer spektakulær utsikt fra terrassen? Da ville middag på taket rett og slett bli uforglemmelig! Eller kanskje er loftet i storbyen, og du kan nyte byens lys om natten? Så bare gjør det! Så mange mennesker vil være sjalu på deg! Hvis du designer en takterrasse, bør du imidlertid vurdere noen ting. Designkonseptet for terrassen bør vurderes på forhånd. Fordi, avhengig av formålet med terrassen, må du ta hensyn til forskjellige ting. Men en ting bør ikke glemmes: dette er et uteområde, og her bør du referere til de samme elementene som brukes i hagedesign: møbler, dekorasjon og belysning er fokus.

Takterrasser gir fantastisk utsikt

terrasse design moderne møbler og vakker dekorasjon

Design en moderne takterrasse. Hvilke møbler og materialer trenger du?

Stå opp om morgenen og nyt en kopp kaffe på takterrassen mens solen kommer opp … Det høres helt fantastisk ut! Frokost blir også en spennende opplevelse på taket! Du trenger bare en passende atmosfære og en godt brukt fritid er garantert der. Med de riktige møblene og materialene kan du skape ønsket atmosfære og skape den rette stemningen. Romantisk eller snarere urbane – det avhenger av deg! Dette er imidlertid et uteområde, og du bør ta det veldig alvorlig at du må regne med naturlige forhold. På grunn av dårlig vær kan din tid og fritid på takterrassen bli ødelagt ….

Moderne utendørs stue med takterrasser

takterrasse moderne terrassedesign med teppe

Det du trenger for hyggelige timer på terrassen er nok sittegrupper og grønne områder. Valg av materialer til terrassedesign er av avgjørende betydning for trivsel. Tre blir ofte sett på som et gulvbelegg på takterrasser. Som et naturmateriale er det perfekt for å skape en oase av avslapning. De samme reglene for valg av materialer og tekstiler gjelder her på terrassen som i selve hagen.Hvis du vil stole på en permanent terrassedesign, bør du være forsiktig med å velge passende møbler og tekstiler til møblene. Terrassemøblene må uansett være værbestandige. Så teak, polyrattan, metall og plast er bra for denne atmosfæren. For øvrig er polstring en bekvemmelighet som er verdt hvis du vil designe et komfortabelt oppholdsrom.

Innovative ideer for terrassedesign

terrassedesign skape en terrasse på det flate taket

Minimalistisk terrassedesign

takterrasse moderne terrassedesign i naturlige farger

Takterrasse med blomster

Nå i sesongen med naturlig revitalisering er blomsterdekorasjonen på takterrassen en passende tilnærming. Hvis du vil imøtekomme det grå byutseendet, bør du vurdere en fargerik dekorasjon med planter. Plasser store plantebeholdere hvor som helst. Men plantene må være konstante, ellers vil du ikke nyte skjønnheten deres lenge. Egnede hageplanter er derfor populære for takterrasser. De bringer livlighet og glede inn i din hektiske hverdag. Bare iscenesett plantene riktig, så ser du: takterrassen kutter en fabelaktig figur!

Vakre farger og lyse stoffer gjør atmosfæren munter

terrassedesignanlegg i store plantebeholdere

Dekorer takterrassen

Hvis du vil gjøre hagen til et favorittsted, bør du integrere passende dekorative elementer på de riktige stedene. Det flate taket fremstår da mer innbydende og attraktivt.

Dekorative gjenstander gir terrassen ekstra sjarm

takterrasse velg farget stoff

Takterrasse med terrassedeksel

Et passende terrassetrekk er et must hvis du vil bruke terrassen til avslapning og bespisning. I tillegg til solbeskyttelse, anbefales personvern også hvis du vil beskytte ditt private rom. Men hvis du planlegger å ha mye grønt på det flate taket, bør du nøye vurdere terrassedekselet: tenk på hvordan plantene trives best.

Lag en takhage

Hvis du sikter mot en grønn terrassedesign, så gå for en takhage. Det flate taket gir det perfekte alternativet til å sette funksjonelt romdesign i praksis. Planlegging er veldig viktig her. Man bør informere seg i detalj hvordan det er juridisk med det; Så hva er begrensningene for en hage med intensiv planting eller med omfattende bruk av grønt tak. Og hva med en hage med trær og busker? Og du kan ganske enkelt dyrke urter og gress der?

Mye grønt får terrassen til å virke frisk og innbydende

Takterrasse Lag en takhage og velg passende hagemøbler

Bæreevnen til det flate taket, varmeisolering og drenering av vann er hovedpunktene som må tas i betraktning ved utforming av en takhage. Et vindskjerm er også et must. En spesialist kan være til stor hjelp i utformingen av takhagen.

Hva kan du plante på det flate taket med tillatelse??

Gull purre, klokkeblomst, cikorie, johannesurt, iris, iris, (eng) salvie, timian, oregano, mullein, sivergress, perlegress, fjærgress, einer, sommer aster, lavendel, blåhodet, sedumplante og eføy er bare noen av elementene for terrassen passende planter.

Noen trær kan også plantes på takterrassen: steinpære, sommerfuglbusk, buksbom, crabapple og roser er bare noen av dem.

Lys opp takterrassen

Både den grønne oasen og det moderne avslapningsområdet trenger passende belysning. De riktige lyselementene skaper et fantastisk avslapningsområde som inviterer deg til å dvele lenge, selv om natten. De belyser og forskjønner samtidig.

Gode ​​ideer til den lille terrassen

takterrasse om vinteren skaper en romantisk atmosfære

Eventyrbelysning på takterrassen

takterrasse terrasse belyse ideer

Takterrasse med takbasseng

Takterrasse med svømmebasseng eller badekar! Dette er en ting! Hvis et luksuriøst terrassedesign kommer i tvil, er dette elementer som garantert vil skape et overdådig utseende.

Skjem deg bort på din egen takterrasse og slapp av etter en lang dag

takterrasser med designdesign, takterrasser med badstue

Få mennesker har et flatt tak tilgjengelig. Utnytt derfor denne ekstra plassen bedre og design et multifunksjonelt uteområde hvor du kan finne ro og avslapning, men også nyte deilig mat med venner og familie. Vi håper å ha hjulpet deg med å finne et passende design for din egen takterrasse! Eller at du i det minste har hentet inspirasjon til hvordan du kan dra nytte av denne ekstra stuen.

takterrasse moderne innredning ideer for hyggelig fritid utendørs

takterrasse moderne design behagelig og stilig

takterrasser og møbler i tre

takterrasser med terrassedesign skaper ideer for matchende møbler og planter

terrassedesign ideer for terrassen på taket

terrassedesignideer for takterrasser med matchende møbler

terrasse design uvanlige ideer for en romantisk atmosfære

terrasse design moderne terrasse med stilig sittegruppe

Uteplass i japansk uteplass

takterrasse moderne ideer med planter og grus

terrasse design lage en liten terrasse med grill

terrassedesign med utvendig dusj

velg de riktige møblene for takterrassen

Bare legg to lenestoler på takterrassen og nyt utsikten

takterrasse skaper romantisk atmosfære med lys

Segreger terrassedesign på taket

terrasse design frisk atmosfære og vakre planter

terrassedesign skape en frisk terrasse på taket

terrassedesign skape et lite sittegruppe på taket