Som man kan utlede av navnet på planten, kommer prydliljene fra Sør -Afrika. Den afrikanske afrikanske liljen er en imponerende hage- og beholderplante og er fremdeles kjent som kjærlighetsliljen eller blomsten. Man liker å ha dem ikke bare på grunn av deres uvanlige utseende. Det regnes også som en lettstelt hage og terrasse. Finn ut mer om denne populære sommerblomstreren nedenfor. Vi gir deg også tips om hvordan du kan ta vare på den afrikanske liljen.

African African Lily – En flerårig flerårig

Afrikansk prydlilje uvanlig sommerblomstringstid

En oversikt over den afrikanske afrikanske liljen

Den afrikanske afrikanske liljen er en eviggrønn hageplante. Det er også et vakkert blikkfang om vinteren. Løkblomsten har en imponerende vekst og store, vakre blomsterballer. Den danner tykke jordstengler i bakken og kan raskt bli en buskete plante. Så du kan lage en tett hekk med disse plantene i hagen.

De som ønsker å bringe en middelhavsstil til atmosfæren, vil treffe oksen med prydliljen. For som et containeranlegg er det fantastisk egnet til å krydre sittegruppen.

Den afrikanske liljen fortsetter å formere seg raskt

afrikansk prydlilje friskhet farge hagedesign ideer

Den afrikanske afrikanske liljen har det botaniske navnet Agapanthus. Den har en lang blomstringstid fra juli til september. Planten har et ekstraordinært utseende. Den har sterke blomsterstilker som vokser veldig høye. Diameteren på blomsterballene kan igjen nå opptil 30 cm. På grunn av deres intense duft tiltrekker kjærlighetsliljer seg mange insekter. Så hvis du har valgt dekorative liljer til uteområdet ditt, vil kjærlighetsliljer ikke bare glede øyet, de vil også skjemme bort hageeierens sanser. Som regel vises blomstene til den afrikanske afrikanske liljen i mørkeblå, men de kan også ofte sees i andre blå og hvite nyanser. Bladene utvikler seg direkte fra roten og kan bli opptil 150 cm lange. Så en veldig stor plante!

Med prydliljer kan du gjøre sittegruppen i hagen enda mer innbydende

Afrikansk pryd lilje sittegruppe design krydre tremøbler

Omsorgstips for den afrikanske liljen

Den afrikanske afrikanske liljen liker varme og solrike steder. Blomsters overflod er mindre i delvis skygge. En tørr og godt drenert gulv foretrekkes av planten.

Den afrikanske afrikanske liljen er robust og lett å ta vare på, noe som gjør den enda mer populær blant gartnere. Hun må være vanlig vann, men kan også klare seg uten vann i lang tid. Grunnen til dette er at prydliljer kan lagre vann i sine kjøttfulle røtter og jordstengler. Vannlogging, derimot, kan forårsake mer skade på planten, for eksempel råtnende røtter.

Kjærlighetsliljen trenger ikke å være vanlig skjære å bli selv om den vokser raskt. Det er imidlertid viktig å fjerne de visne delene med saks. Hvis det er døde blader, bør de rives ut og ikke kuttes.

Den afrikanske afrikanske liljen er en urteaktig flerårig plante

Afrikansk prydlilje hvit delikat hageblomst sommer

Den afrikanske liljen er en frostsensitiv flerårig og som sådan må overvintre på et kjølig og lyst sted. Den ideelle temperaturen er mellom 1 og 5 grader Celsius. Hvis vinterforholdene er for varme, blir bladene myke og utsatt for skadedyr. For å gjøre det lettere for den afrikanske afrikanske liljen å overvintre, foretrekkes det å dyrke den som en containerplante. Frostfri overvintring garanterer den afrikanske liljen et langt liv.

Prydliljene blomstrer bedre når de har sterke røtter. Derfor er det tilrådelig å bare bruke potteplanter repot, når det er absolutt nødvendig. For eksempel hvis bøtta er for smal for røttene eller hvis jorden er helt drenert. Om våren kan repotted love lilies knapt blomstre. Det anbefales derfor at den nye potten ikke er mye større enn den gamle. På denne måten rotes bøtta raskere.

Hvis det ikke er nok sol og varme, vil planten ikke blomstre. Hvis det er lite vann og gjødsel, vil blomstene også mislykkes.

Kjærlighetsliljer imponerer med sin ekstraordinære sjarm

afrikansk prydlilje fersk hageideer sommer

Krukkplantene befruktes med flytende gjødsel

Afrikansk prydlilje terrasse dekorere planter

Blomstene til den afrikanske liljen er store og runde 

Afrikansk prydlilje agapanthus lils blomster

Blomsterkulene til den afrikanske afrikanske liljen minner om dekorativ løk

afrikanske prydlilje farger lilla hagedesign ideer

Den afrikanske liljen har en klumplignende vane

Afrikansk prydlilje, hageform, sommerhageplanter

Med sine imponerende umbellate blomster klipper prydliljene en fin figur i den moderne hagen

African African Lily White Fresh Garden Summer Ideas

Mange insekter bruker planten som matkilde

Afrikansk pryd lilje hage design ideer

Blomstene til den afrikanske liljen ser ganske enkelt herlige ut i hvitt!

afrikanske prydliljehager sommerdesignideer

Prøver som er plantet ut blir gjødslet med fullgjødsel om våren

Afrikansk lilje store dimensjoner vakre blomster

Beskytt kjærlighetsblomsten mot kulden i god tid

Afrikansk prydlilje bakgård lager store hageblomster

Afrikansk prydlilje omsorgstips hagebalkong

tips for afrikansk lilje

afrikansk prydlilje vakre hageblomster små blomster

afrikansk prydlilje vakre prydplanter hageform sommer

Afrikansk prydlilje stilig hagesign blomsterbed