Tiltrekk sommerfugler i hagen ideer tips hagearbeid

Tiltrekk sommerfugler i hagen

Kjenner du denne følelsen? Alt er klart i hagen, du har lagt i tilbehøret og stråtaket, og selvfølgelig plantene, og nå vil du lene deg tilbake i en stol og nyte den vakre utsikten!

Men det er et annet element under den vakre overflaten!

Det er en fjerde dimensjon som begeistrer sansene våre og trekker oss helt inn på stedet.

Sommerfuglene legger til tilstedeværelsen av vakre farger. Alt dette er oppkvikkende og overraskende. Hagearbeid som fokuserer på sommerfuglene er sannsynligvis det enkleste å gjøre. Du har allerede de grunnleggende elementene, og de trenger bare å utvikle seg.

La oss starte med hva du vil plante

Tiltrekk sommerfugler i hageplantene som vokser blomster

Visst, det første kravet er å starte noen planter. Disse kan være eviggrønne, så vel som busker og trær. Du kan plante disse i grupper eller bruke dem i en mer uformell stil.

 Formelt eller ikke, sommerfuglene bryr seg ikke om stilen på hagen din!

Det som betyr noe er plantene som vokser her. Jo større valg, jo bedre. Jo mindre krevende planten er, desto bedre. De nye planteartene til solhatten, som har to lag med kronblad, er veldig irriterende for sommerfuglene. Derfor vil du mest sannsynlig ignorere denne blomstringen. Jo enklere en plante, jo bedre. Svært anbefalte varianter er: gul kongeblomst, rudbeckia, vannhamp, lokal fjellmynte, skinnende stjerner, aster. Disse er flotte, spesielt hvis de ikke var et resultat av kunstig planting. Biene fornemmer den naturlige karakteren og foretrekker den.

Enkelte sommerfugler foretrekker visse blomster

Tiltrekk sommerfugler i hagen design sommerfugler fargerik amerikansk monark

Den såkalte amerikanske monarken foretrekker spesielt den skinnende stjernen.

Du kan også finne ut av selgeren i løpet av årene gjennom eksperimenter, for i de forskjellige regionene er det forskjellige arter med forskjellige preferanser.

Du vil ikke bare ha noen sommerfugler, vil du ha mange av dem? Du trenger planter som sommerfuglene bruker sine små på

Tiltrekke sommerfugler i hagen design deg selv planter blader silke plante

Det ville være melkeveien for den amerikanske monarken, fennikel eller persille for den svarte svalehalen, plantain for Junonia, fargelegging av planter for svovel.

Det er en rekke trær av spesiell betydning. Dette er eik, svart kirsebær og selje.

Mer vann

Tiltrekk sommerfugler i fontenen i hagedesignvannsystemet

Visste du om vannets store betydning for utvikling av sommerfugler? De drikker av dråpene som er på plantene. Derfor er en brønn eller annen type VVS absolutt nødvendig og nyttig.

En “forsvinnende” fontene med en stein som base er like god som best for å slukke sommerfuglenes tørst

Tiltrekk sommerfugler i hagen, design den selv, dyrk planter godt

Du kan plassere dette mellom plantene, og dermed kan noe av vannet komme på bladene.

Bruk arter med hule blader fordi de har evnen til å samle vann. Det vil være omtrent fett. Vurder også å lage et gjørmehull, da dette er spesielt attraktivt for sommerfuglene. Se for deg sommerfuglene billedlig. De har lang snabel som de øser av både nektar og vann med.

Lag et habitat

Tiltrekke sommerfugler i hagen form planter vinter bilde snøWow! Dette er et fantastisk vinterbilde! Kan du gjette antall sommerfugler her? Det kan være dusinvis av disse! Mange av disse overvintrer i alle aldersgrupper.

Her er en god grunn til ikke å rense hagen om høsten og kutte av alle plantene: sommerfuglene er i alle døde planter og tilbringer tiden der til våren. I tillegg vil den urensede hagen legge til et interessant arkitektonisk utseende i løpet av vinteren.

Fantastisk, ikke sant?

Den vakre engen, som tørre planter også distribueres på, er en stadig mer populær tilnærming innen husdesign. Men det er også et paradis for sommerfugler.

Det skiller også sommerfuglene fra kjemikaliene som kan ha blitt brukt i hagen. Bortsett fra det, må du være ganske forsiktig med anvendelsen av disse.

Nyt den vakre opplevelsen

Tiltrekke sommerfugler i hagen form planter sommerfugler lilla blomster

Hva kan være morsommere enn å slappe av i en hage du selv har skapt praktfullt? Og sommerfuglene kan representere den fjerde dimensjonen der.

Disse er forskjellige i farge og størrelse i de forskjellige årstidene.

Men de gjør alltid hjemmet vårt vakrere enn det var før!

Sommerfugler i hagen tiltrekker seg lilla blomster