Det er endelig vår og naturen våkner fra den lange og stive dvalemodusen. Hager, parker og skoger skinner i grønt, trekkfugler kommer tilbake fra sør, mange dyr hilser den varme vårsola for første gang. Men så snart de første blomsterknoppene i det nye året åpner, begynner insekter å krype ut av de små skjulestedene. I løpet av få dager nynner det og nynner igjen. Hvis du har ditt eget grøntområde, kan du observere disse naturfenomenene årlig. Men du trenger ikke bare å bli overrasket. Du kan også aktivt støtte de små hagearbeiderne ved å lage et insekthotell. I de neste linjene lærer du hvorfor hver hage trenger en og hvordan du faktisk setter den sammen.

Et insekthotell er en miljøvennlig og praktisk hagedekorasjon

Tinker insekthotell og fyll vårhagen med gledelige summer av vakre hageideer

Med litt kaninett kan du forhindre at fyllmaterialet faller ut

Tinker insekthotell og fyll vårhagen med gledelige summer av blomster garden diy hotel

Hvorfor skal hver hageeier bygge et insekthotell?

Selv i et relativt lite grønt område kan det være over 1500 forskjellige insekter av de mest varierte artene. Noen jobber med å pollinere alle blomstrende planter, slik at du kan høste senere eller blomstre neste år. Andre jakter skadedyr, noe som kan ødelegge dem i motsatt tilfelle. De spiller alle en viktig rolle i ditt lille hageøkosystem.

Vår jobb som mennesker er ikke bare å ikke bruke kjemiske plantevernmidler som ødelegger disse bittesmå, men essensielle organismer, men også å gi dem en trygg havn. Ved å lage et insekthotell beskytter du miljøet, garanterer vakre blomster og rikelig høst, og dekorerer det grønne rommet ditt med naturlige, unike DIY -dekorasjoner.

Barn kan bli bedre kjent med miljøet sitt, og entomologer (insektforskere) kan observere oppførselen til de små dyrene bedre. Ved å se på hotellet som et nytt hjem, vil insektene også krype inn i hjemmet ditt ubudne mye sjeldnere. Selv hoteleiere kan ha en morsom måte å vise at de ønsker alle gjester velkommen med et insekthotell.

Gjennom et insekthotell lærer barn at selv de minste levende tingene må beskyttes

Lag et insekthotell og fyll vårhagen med gledelige summer.Barn lærer om miljøet

Du kan også være veldig kreativ med designet

Tinker insekthotell og fyll vårhagen med gledelige summer av diy ideer bikube

Tinker et unikt, miljøvennlig insekthotell

Å lage et vakkert og samtidig funksjonelt insekthotell er ikke så ukomplisert som det ser ut ved første øyekast. For eksempel vil et insekthotell som er for romslig tiltrekke seg mange gartnere av forskjellige arter, men det kan også utgjøre en betydelig risiko for sykdom, parasitter og mugg. Det kan også få insekter til å kjempe for sitt territorium. I stedet anbefaler zoologer å bygge flere mindre hoteller for helt spesifikke insekttyper.

Større er ikke alltid bedre her

Tinker insekthotell og fyll vårhagen med gledelige nynnende flotte hotellbier

Du kan også lage et vakkert insekthotell

Tinker insekthotell og fyll vårhagen med gledelige summer av insekthotellovernatting

Velg deretter et passende sted for insekthotellet ditt. Noen insekter liker kjølige og fuktige levekår, mens andre foretrekker varme og solrike forhold. For å gå på kompromiss kan du plassere hotellet i delvis skygge under et stort tre eller ved siden av en hekk. Basen skal være stabil og ikke svinge eller til og med velte i sterk vind.

Taket på dette sommerhuset beskytter insekthotellet ditt mot regn og vind

Tinker insekthotell og fyll vårhagen med gledelige summer av hagehuset diy hotel

Bruk bare naturlig, ubehandlet løvtre uten kjemikalier som lakk, maling eller trebeskyttelsesmidler for rammen. Eik, bjørk, bøk, aske, eple, kastanje eller hasselnøtt er spesielt egnet for dette. Slip treet godt for å eliminere splinter og andre skarpe punkter, da disse lett kan skade dine små hagehjelpere.

Sørg også for at hotellet har et vanntett tak når du bygger. Når det regner, skal det ikke komme vann inn i det, fordi dette ikke bare kan drukne de små larvene, men også raskt føre til muggvekst. Om vinteren kan du flytte hotellet til et kjølig og tørt sted, f.eks. B. et hageskur eller en garasje for å beskytte beboerne som sover i det mot kulden.

Et design som dette vil definitivt tiltrekke seg bier

Tinker insekthotell og fyll vårhagen med gledelige summer av geometrisk moderne praktisk

Selv en stor plastflaske kan tjene som en ramme for hotellet

Tinker insekthotell og fyll vårhagen med gledelige summer av ideer, nydelig praktisk

Velg fornuftig fyllmateriale for insekthotellet ditt

Når det gjelder å fylle rommene på insekthotellet ditt, kan du la kreativiteten løpe løpsk. Ulike insekttyper foretrekker naturligvis forskjellige “romdekorasjoner”. Her er noen vanlige materialer og hvilke hagearbeid du kan tiltrekke deg:

Boret løvtre og hule plantestammer: Vilde ensomme bier og veps ser aktivt etter hull boret i tre i naturen, ettersom disse gir det perfekte stedet å legge eggene sine. Så snart de føler seg komfortable i det, lukker de deretter hullet med gjørme, leire og blader.

For å gjøre dette, bor 10-15 cm dype rør med en diameter mellom 5 og 10 mm for å få plass til forskjellige arter. Gjør dette alltid parallelt med barken, og glatt deretter alle sider med sandpapir. Hvis du bruker siv eller bambus, er det bare å forkorte dem litt og legge dem flatt på hotellet.

Bier trenger vår hjelp og beskyttelse

Tinker insekthotell og fyll vårhagen med gledelig nynn. Bien kryper gjennom et hull

Dødved og trebark: Dette materialet skaper de perfekte levekårene for biller, tusenbein, trelus og hagekopper, hvis larver lever av det eller bruker det som et skjulested.

Grener og plantestammer: Løst bundne grener og kvister i forskjellige størrelser gir godt ly for bakkebiller, marihøner og svevefluer. Alle tre er flotte pollinatorer og også rovdyr som vil jakte på skadedyr i hagen din.

Halm og treull: Blonderfluer, marihøner og øreparykker føler seg mest hjemme her. Disse jegerne og pollinatorene kan gjemme seg godt i den og passe på avkom. Begge fyllmaterialene gir også mye varme om vinteren. Du må imidlertid sørge for at de holder seg fine og tørre etter hvert som året går.

Å lage insekter er en morsom, lærerik og miljøvennlig aktivitet for hele familien. Hvis du følger disse tipsene, vil sluttresultatet også glede alle de nyttige insektene i hagen din.

Du kan sykkel opp mange gamle ting hjemme, for eksempel: B. en gammel bokhylle

Tinker insekthotell og kjør vårhagen med gledelige summer

Vakre håndverksideer med kjærlighet til naturen

Tinker insekthotell og fyll vårhagen med glade buzz -hotellideer

Tinker insekthotell og fyll vårhagen med gledelige buzz -bier hotellmiljø natur

Det er en god idé å ta ut fyllet og rengjøre eller bytte det årlig

Tinker insekthotell og fyll vårhagen med gledelige summer

Rød og gul farge fyller mange pollinatorer

Tinker insekthotell og fyll vårhagen med gledelig nynning

Et hotell laget utelukkende av farget papir

Tinker insekthotell og fyll vårhagen med gledelig nynnende liten bee -innkvartering

Gamle trepaller er et flott byggemateriale for insekthotellet ditt

Tinker insekthotell og fyll vårhagen med gledelige summer av paller av tremose

Tinker insekthotell og fyll vårhagen med gledelige summer av diy ideer for en naturlig hage

Tinker insekthotell og fyll vårhagen med gledelige summer og bygg et hotell med tak

Tinker insekthotell og fyll vårhagen med gledelige summer av vakre håndverksideer med kjærlighet til naturen